Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:06 |
[Cari 1.8] Prośba o opinie |
Autor |
Wiadomość |
skoc92
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer08/Carisma98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-11-2012, 15:22 [Cari 1.8] Prośba o opinie
|
|
|
Witam, chciałbym kupić Carisme jednak akurat z tym modelem nie miałem nigdy styczności stąd prośba o pomoc i pytanie na co zwrócić szczeólną uwagę przy zakupie na oku mam obecnie ten egzemplarz:
http://otomoto.pl/mitsubi...-C26565042.html
co myślicie? nie za tanio?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
ReaperEzg
Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma msx
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 131 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 17-11-2012, 15:34
|
|
|
myślę że nie jest za tanio, w podobnym "wizualnym" stanie można znaleźć tańsze egzemplarze. Widzę że bogatsza wersja, klimatronik, ale z tyłu szyby manual, wydech z dwiema końcówkami jak w moim msx. zawsze najlepiej w realu ocenić co i jak, możesz ewentualnie poprosić o dokładniejsze fotki. Jak dla mnie, czas nie oszczędził reflektorów, żółty nalot, skutecznie zniechęca podróż nocą, u mnie skutkowało to wymiana lamp. |
|
 |
rysiul
Mitsumaniak

Auto: wstyd powiedzieć
Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Lut 2010 Posty: 244 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 17-11-2012, 18:46
|
|
|
Rozrząd wymieniany przy dziwnym przebiegu - powinien być wymieniony przy 180 tys, następna wymiana przy 260 tys. Warto zwrócić uwagę na stan tarcz z przodu, jak silnik zachowuje się przy jednostajnej jeździe(czy nie ma poszarpywania), można posłuchać łożysk w kołach bo będą się kończyć niedługo jeśli nie były wymieniane. |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Pomógł: 47 razy Dołączył: 31 Sty 2010 Posty: 4047 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 17-11-2012, 21:24
|
|
|
rysiul napisał/a: | Rozrząd wymieniany przy dziwnym przebiegu - powinien być wymieniony przy 180 tys, następna wymiana przy 260 tys. |
Nie przesadzałbym z tym rozrządem. Auto jest przynajmniej u 2 właściciela(a skoro ma już 15 lat, to stawiam że i więcej właścicieli miało), więc któryś właściciel wymienił wcześniej/później lub z braku pewnych informacji zaraz po zakupie(co zalecam, jeśli nie ma rachunku za poprzednia wymianę).
Co do auta to jest to GDI, obecnie raczej bez kompa i EvoScana nie podchodziłbym do zakupu tego silnika. Ale jest to tylko moje zdanie |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
skoc92
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 18-11-2012, 11:34
|
|
|
Dzięki Wszystkim za odpowiedzi
Obecny właściciel wymienił rozrząd zaraz po kupnie (swoją drogą cos szybko sie auta pozbywa
no ale mniejsza), ma 2 czy 3 ogniska korozji a tak wszystko niby ok. Na dniach jade zbadać co to warte |
|
|
|
 |
SUCHY77
Forumowicz

Auto: Carisma II 1.8 GDI 2000r.
|
Wysłany: 18-11-2012, 13:27
|
|
|
Zwróć uwagę na przedni błotnik od kierowcy na zdjęciu wydaje się mieć inny odcień, i kierunkowskaz z tej strony jest rozszczelniony. Wygląda dużo gorzej niż po przeciwnej stronie. A powinny wyglądać tak samo, to jeszcze jedna wskazówka że po tej stronie się coś działo. |
|
|
|
 |
skoc92
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 23-11-2012, 08:35
|
|
|
^ błotnik wydaje sie ok(na moje oko )Carisma obadana i kupiona, przyzwoity stan techniczny, całkiem zadbana. Z mankamentów poki co wyszedł maly wyciek oleju i do wymiany lewy przedni kierunek. Czasem też zdarzą sie wahania obrotów (normalne?)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|