Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
CO MYŚLĄ O NASZEJ AKCJI NASI PRZYJACIELE - KOMENTARZE...
Autor Wiadomość
Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-11-2012, 22:19   CO MYŚLĄ O NASZEJ AKCJI NASI PRZYJACIELE - KOMENTARZE...

W ubiegłym roku byłem kilka razy w hospicjum na Ursynowie. Przed każdą wizytą odczuwałem strach przed spojrzeniem w oczy umierających ludzi. Ale wszystkie zmieniało się w chwili, gdy zamiast śmierci widziałem iskrę radości. Gdy wychodziłem z hospicjum mówiłem sobie, że te wizyty są ponad moją siłę i że już tam nie wrócę. Ale wracałem. Zrozumiałem, że ja potrzebuję zaledwie kilku dni na pokonanie strachu, a Ci których odwiedzałem mieli świadomość już przegranej walki o życie. Czułem, że te spotkania, choć bardzo krótkie, były dla nich czymś niezwykle ważnym - może to był strach przed umieraniem w samotności, a może ostatnia nitka łącząca ich z życiem. Tego nie wiem. Ale właśnie z tego powodu wracałem. Z tego też powodu zdecydowałem się na wzięcie udziału w akcji Mitsumaniaki Dzieciom.
Jarosław Maznas - dziennikarz motoryzacjny, TVN Turbo.

Pędzimy przed siebie dzień po dniu, zaganiani w swoich sprawach, kłopotach małych i dużych, nie rozglądamy się dookoła. Taka rzeczywistość dotyczy większości z nas i choć wydaje nam się, że nie brakuje nam wrażliwości na los innych jesteśmy jednak zamknięci w swoim świecie. To ważne, żeby czasem się zatrzymać, bo inni mają mniej i zwyczajnie potrzebują naszej pomocy. Mitsumaniaki Dzieciom to akcja, która mobilizuje, zmienia perspektywę, zmusza do działania. I nagle okazuje się, że tylko wtedy kiedy zaczniemy się dzielić życie nabiera sensu. Zwyczajnie, po prostu, bez dorabiania zbędnej ideologii. To dobrze, że są tacy, którzy myślą o innych tym bardziej, jeśli pomoc dotyczy najmniejszych i najbardziej bezbronnych. Trzymam kciuki za każdą zlicytowaną koszulkę i każdą zbiórkę dla dzieciaków. Mitsumaniaki - trzymam kciuki, żeby akcja się rozwijała i nabierała tempa!
Joanna Zientarska – dziennikarz motoryzacyjny, Antyradio.

Cóż jak zapytano mnie czy wezme udział w akcjii Mitsumaniaki Dzieciom bez sekundy zastanowienia zapytałem co mam robić , gdzie i kiedy mam być , to chyba cały mój komentarz na temat Akcjii Mitsumaniaki Dzieciom jestem jednym z nich i jestem dumny z tego!!!
Robert Herba – wielokrotny rajdowy mistrz Polski.

najlepsza Akcia MitsuManiaki jaką do tej sie spotkałam,ludzie z wielkim zaangazowaniem niosa pomoc tym naszym najmłodszym pokoleniom nie zwazajac na przeszkody ofiaruja całe swoje serca.Tym samym chca pokazac ze wielu z nas może miec wielkie serce w niesieniu pomocy kochanym Dzieciakom i ze warto pomagać!
Małgorzata Żyła - Pilot Rajdowy Zespołu Rajdowego RMF MAXXX Rally

Propozycja udziału w akcji "MitsuManiaki Dzieciom" spadła mi z nieba, dosłownie! Wielokrotnie zastanawiałem się jak mógłbym pomóc dzieciakom w potrzebie, ale od zastanawiania do realizacji pomysłu droga jest niestety - i to nie tylko w moim przypadku (!) - bardzo daleka. Nie ma co gadać lecz po prostu działać, czym bardzo skutecznie zajął się Patryk, organizator i pomysłodawca akcji "MitsuManiaki Dzieciom". Do takich inicjatyw mam ogromny szacunek, bo to wspaniałe gdy ktoś dzieli się samym sobą i w pędzie dzisiejszego świata umie odnaleźć chwilę także dla innych. Akcja, w której z dumą biorę udział, dodaje nadziei nie tylko naszym dzieciakom. Paradoksalnie, ja również czuję się pewniej, że "gdyby coś i kiedyś", nie zostanę sam ze swoim problemem. Zachęcam więc innych do każdej formy pomocy. Nie tłumaczcie się brakiem czasu lub nadmiarem obowiązków w pracy, bo to zwyczajnie nie uchodzi. Pamiętajcie, że choć cień uśmiechu na twarzy potrzebującego dziecka to zawsze największa nagroda. Tak niewiele potrzeba, żeby innym dać tak wiele...
Rafał Jemielita, dziennikarz miesięcznika Playboy, współprowadzi magazyn Automaniak w TVN Turbo

Odpowiedz do tematu