|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
nowe hamulce i sprzeglo |
Autor |
Wiadomość |
rOOmak [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2007, 13:02 nowe hamulce i sprzeglo
|
|
|
Witam!
Gdybyscie mieli założyc sprzęgło do Eclipsa v6 3.0l to co byscie wybrali. Auto uzytkowane cywilnie ale jezdze bardzo dynamicznie i czasami stoje godzinami w korkach gdzie szoruje na polsprzegle.
To samo pytanie co do hamulcow.Tarcze klocki i ewentualnie zaciski.
Hamulce nawet dobrze dzialaja jak sa zimne.Ostatnio jednak musiałem ze 180 wychamowac do zera.Nie lubie zdzierac opon wiec troche przygrzalem tarcze. Wychamowalem na grubosc lakieru.
Nie ograniczam sie finansowo, ale nie chce wydac majatku na cos co mi sie nie przyda dlatego prosze was zebyscie mi polecili cos odpowiedniego. |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 27-01-2007, 10:09
|
|
|
kiepucziego zapytaj to jest guru eclipsa i tez jest z JU ES EJ
Co do hamucow to ja osoiscie mierze w AP RACING LUB TAROX jak juz mial bym miec cos naprawde dobrego, lecz niestety mowie to nie na doswiadczeniu swoim a na opiniach z innych forum'ow, czesto mozna dorwa bardzo ostry zestaw zaciskow + tarcz na ebay.
niewiem jakie mocowania sa w tych nowych eclipsach ale wiem ze jesli chodzi o przod auta to tamte systemy da sie wymieniac pomiedzy roznymi modelami miskow.
a co do sprzegiel to jest chyba jednak stala zaleznosc twarde sprzeglo -osiagi i dyskomfort
miétkie sprzegielko - komfort ale zas nie to czego szukasz w sporcie.
Chyba ze ktos juz wymyslil takie panaceum na wszystko... |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
|
|