[3.2 DID] Olej w ukladzie chlodniczym |
Autor |
Wiadomość |
robert1
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-12-2012, 20:21 [3.2 DID] Olej w ukladzie chlodniczym
|
|
|
Witam wszystkich mam prośbe czy ktos mogl mi powiedziec czy czeka mnie wymiana uszczelki pod glowica czy moze byc inna przyczyna ze w ukladzie chlodniczym znajduje sie olej |
_________________ Robert |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 03-12-2012, 20:32 Re: Olej w ukladzie chlodniczym
|
|
|
robert1 napisał/a: | Witam wszystkich mam prośbe czy ktos mogl mi powiedziec czy czeka mnie wymiana uszczelki pod glowica czy moze byc inna przyczyna ze w ukladzie chlodniczym znajduje sie olej |
A oprócz tego są jakieś objawy? Dmucha do chłodnicy, robią się bąbelki, temperatura rośnie nadmiernie? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
robert1
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-12-2012, 20:52
|
|
|
Witam panie Zbyszku jeśli chodzi o chlodnice i temperature to nic takiego się nie dzieje wszystko w normie tylko ot czasu do czasu zapala sie kontrolka awari systemu wtrysku ale po wylonczeniu silnika kontrolka gasnie zauważyłem ze ze spodu silnika gdzies cisnie olej ale niemoge zlokalizować gdzie .Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 04-12-2012, 21:45
|
|
|
To nie jest kontrolka awarii wtrysku tylko diagnostyki silnika. Oznacza, że coś jest niem tak z układem zasilania. Coś w pompie, brak paliwa, czujnik doładowania ciśnienia. Lub któryś z elektrozaworów pod aku, w przypadku rocznika 00-01. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
robert1
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-12-2012, 18:57
|
|
|
Witam to co pan mi poradzi czy mam sie zglosic do serwisu cz raczej pierwsze zrobic z tym wyciekiem z silnika moze to byc przyczyna ? |
|
|
|
 |
|