Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ile moge wynegocjowac na nowym ASX
Autor Wiadomość
javax 
Nowy Forumowicz

Auto: Mazda 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-12-2012, 23:24   Ile moge wynegocjowac na nowym ASX

Witam,

chciał bym się zapytać jakiej wielkości realnie można wynegocjować rabat na nowego ASX. Chcę kupić 1.6 MIVEC 2WD 5 MT Invite. O jakiej wielkości rabat mógł bym powalczyć, ewentualnie jakich bonusów mogę się spodziewać?
Liczę na Wasze przykłady z "życia wzięte"

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez javax 19-01-2013, 12:19, w całości zmieniany 1 raz  

alfredo 
Mitsumaniak

Auto: ASX benzyna
Wysłany: 18-12-2012, 10:35   

niewiele negocjując, lakier miałem gratis...
i dywaniki :mrgreen:

Na marginesie, nadeszły bardzo ciężkie czasy dla dealerów, dramatycznie spadła sprzedaż nowych, myślę że teraz jest bardzo dobry okres na zakup.

vavoom 
Forumowicz

Auto: ex-ASX
Wysłany: 18-12-2012, 11:00   

Mi z bólem serca dołożyli alarm i dywaniki... Samochód kupowany w grudniu, tyle, że wtedy był ciężko dostępny, więc i negocjacje ciężkie...

Dzik 
Mitsumaniak

Auto: CB4W
Wysłany: 18-12-2012, 11:05   

Wybaczcie za odejście od tematu ,ale jak to smutno brzmi. "Diler miał dobry humor więc dorzucił mi dywaniki, albo radio". Samochody powinny być sprzedawane już z góry ustalonych konfiguracjach.

Wedrowiec 
Forumowicz

Auto: ASX DID LP Intense
Wysłany: 18-12-2012, 11:10   

Może i powinny ale jak widać każdy chce coś urwać i jak tego dywanika chociażby nie dostanie to będzie marudzenie i niezadowolenie.

BaRiBaL 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.6 Invite
Wysłany: 18-12-2012, 11:15   

U mnie do pakietu Invite z lakierem gratis dobrałem przednie czujniki parkowania, autoalarm, zimowe Nokiany, które mi oczywiście od razu założyli, dodatkową roczną gwarancję, dywaniki.
Warto dzwonić i rozmawiać z różnymi dealerami, nawet w innych miastach - różnice w cenie w samej Warszawie między dealerami za to co powyżej dochodziły do ponad 4000zł... :shock:

sh 
Forumowicz

Auto: ----
Wysłany: 18-12-2012, 16:16   

Mysle ze to tez zalezy kto kiedy kupil. Ja tak jak przedmowcy dostalem znizke w gotowce na rownowartosc mniej wiecej lakieru metalicznego, do tego alarm gratis ktory oni wyceniaja na 1800zl. To oczywiscie oprocz standardowej obnizki na tamten czas rzedu 3000zl za rocznik. A dla porownania juz miesiac pozniej znizka "odgorna" za rocznik wynosila 5000zl ;-)

Teraz model jest juz starszy (ja kupowalem praktycznie w roku premiery) wiec i upusty sa wieksze. Nawet jakos na poczatku tego roku na stronie byla chyba obnizka rzedu 15 000zl za auta z rocznika produkcji 2010 (czyli dwuletnie).

Generalnie jezeli 1000-2000zl robi Ci roznice to warto podzwonic po roznych salonach w Polsce i mysle ze na pewno mozna ugadac troche. Ja osobiscie nie mam czasu jezdzic z papierami w te i we wte zeby robic rejestracje itd wiec kupowalem na miejscu a do wyboru byl tylko jeden salon w lodzi :)

dmiras 
Nowy Forumowicz
dmiras

Auto: ASX 2,0 2020 + Space Star 2014
Wysłany: 18-12-2012, 17:41   

W drugiej połowie października b.r. wyjechałem z salonu ASX-em 1,6 Invite w brązowym metaliku za ok. 79kzł z dodatkowym kpl. kół na zimę (uniroyal 215/65/16 + alusy (chyba Dezent RE), bagażnik dachowy oryginalny, hak, listwy boczne czarne, chlapacze przód i tył, nakładki z nierdzewki na progi i oczywiście dywaniki gumowe + alarm. Nie wiem sam czy to dużo czy mało ale jestem zadowolony.
Acha, dołozyli jeszcze czwarty rok gwarancji na silnik i skrzynię biegów
Ostatnio zmieniony przez dmiras 18-12-2012, 23:56, w całości zmieniany 1 raz  

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 18-12-2012, 18:20   

javax, spytaj w AUTO KRAK mamy tam rabat na (części, robociznę i akcesoria), ale może na autko też da się coś wytargować :wink: , zawsze warto się spytać :D .
http://www.mitsumaniaki.c...=225&Itemid=146

BaRiBaL 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.6 Invite
Wysłany: 18-12-2012, 18:22   

Właśnie, o chlapaczach jeszcze zapomniałem a z listw bocznych zrezygnowałem ponieważ nie ściągnęli na czas. Dali jeszcze jakiś rabat na części + serwis ale chyba i tak większy będę miał jako przyszły Klubowicz :)

Przy okazji negocjacji ceny za samochód można jeszcze coś z ubezpieczyciela wydusić - z początkowych, niby po specjalnych upustach i zniżkach 3200 zł za AC+OC w Aviva panienka po drugiej rozmowie telefonicznej zeszła do 2800, po trzeciej do 2500. Tyle to akurat dostałem w salonie więc i tak wziąłem na miejscu, ale to pokazuje, że warto mieć inne przeliczone oferty pod ręką i się nimi podpierać podczas negocjacji.

javax 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-12-2012, 23:07   

Dzięki za podpowiedzi. Po Nowym Roku wybieram się na jazdę testową a potem, jak wszystko wypadnie pomyślnie, to na negocjacje :) Zobaczymy ile prawdy jest słowach o kryzysie i na jakie ustępstwa jest w stanie iść dealer :) Liczę, że wyprzedaże 2012 będą moim sprzymierzeńcem.

Lucas123w 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
Wysłany: 19-12-2012, 23:16   

W pierwszym kwartale 2013 ma wejść ASX po face lifting'u więc może wtedy na wersje przed lifting'u dostaniesz większy rabat. Może też warto odczekać na odświeżoną wersję :D i zobaczyć jakie będą ceny.

javax 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-01-2013, 12:18   

Jestem już po jeździe testowej (samochód ok) i nieudanych negocjacjach finansowych :) . Zaznaczam, że byłem zainteresowany rocznikiem 2012 (ale wersja po liftingu).
Dziękuje wszystkim za rady i mimo, że nie sfinalizowałem zakupu to polecam salon na Jasnogórskiej w Krk. Miła obsługa i pełen profesjonalizm.

Pozdrawiam

siekieramotyka 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 2013
Wysłany: 28-01-2013, 11:46   

U mnie w rodzinie kupili właśnie wersje po lifcie, dali za nią z kolorem metalik i zimówkami, alarmem i chlapaczami około 71k pln. Wersja invite 1.6 benzyna.

Sikub 
Mitsumaniak
Hałdziarz

Auto: Galant Wagon 2.0 + LPI Vialle
Wysłany: 28-01-2013, 21:28   

siekieramotyka jest szansa na jakis namiar na ten salon ... akurat u mnie w rodzinie jest Tesciu na kupnie i chciałbym mu pomóc jako :)

Odpowiedz do tematu