Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GLX] dmuchanie z wlewu oleju do silnika
Autor Wiadomość
herayo 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GLX 1.8 16V SOHC
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-12-2012, 21:38   [Cari 1.8 GLX] dmuchanie z wlewu oleju do silnika

Witam, mam pytanie do użytkowników posiadających silnik benzynowy w Cari, najlepiej 4g93, chodzi mi o to, ze ostatnio odkręciłem korek wlewu oleju na wlaczonym silniku na obrotach jałowych i zauwazylem, ze dosc mocno dmucha mi z tej dziury, dmuchanie nie jest jednolite, tylko przerywane i nie ma zadnego koloru czy tez zapachu, tak jakby powietrze samo, zastanawiam sie czy to normalne, czy tez tak macie?

... druga sprawa Cari dość mocno bierze mi olej, tzn. jakiś 1litr na 10 tys. km, czyli mniej wiecej jak po wymianie oleju mam na miarce maximum, to przy nastepnej wymianie po 10 tys. mam juz na minimum... pytanie czy to też jest w normie? zalany olej mam 10W40 teraz czeka mnie kolejna wymiana i zastanawiam sie czy moze nie zmienic na jakis inny? co polecacie, na jakich olejach jezdzicie Wy?

P.S. moja Cari 1.8 16V GLX SOHC. 1995 rok produkcji, na liczniku 240tys. km, ale była sprowadzana z Niemiec, wiec nigdy nie wiadomo ile tych km bylo dokladnie ;p

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-12-2012, 21:51   

Takie dmuchanie jest normalne, zużycie oleju masz jeszcze w normie i zależy ono od wielu czynników, a tu masz temat o olejach http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=6554

Odpowiedz do tematu