Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxx] Problem z elektryką szyb
Autor Wiadomość
bravo78.78 
Mitsumaniak

Auto: Galant Sw 2,0 16V-1997
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-12-2012, 14:40   

Witam po paru miesiacach przerwy......,zycie,wiem ,ze temat byl walkowany wielokrotnie, ale nie moge znalezc odp na moj problem....,mianowicie nie dzialaja mi szybki, sprawdzenie masy na przewodach -jest ok, nie ma masy na przekazniku *od szyb *pod maska,po podlaczeniu masy z aku na krotko -do przekaznika wszystko dziala,ale to rozwiazanie jest na krotko,bo zre aku- przekaznik jest caly czas wlaczony, wiec szukam innych rozwiazan....macie jakies pomysly?

komarsnk 
Mitsumaniak
mocno uzależniony

Auto: Galant '02 Avance A/T
Wysłany: 30-12-2012, 15:22   

Hugo napisał/a:
komarsnk napisał/a:
Może dlatego u mnie tak sterczą dziwnie i wcale nie miał dzwonka w słupek
Gdzie sterczą? Ty masz kombi, więc powinny albo przylegać normalnie, albo w przypadku gdybyś miał przednie drzwi od sedana to mógłbyś mieć problem z ich zamknięciem (więcej siły do zamknięcia).

O tak sterczą:

Tam przy błotniku to pewnie przez partactwo blacharza (przy migaczu też średnio to wszystko ze sobą pasuje). Ale przy słupku to nie wiem... Drzwi zmieniałem bo poprzednie były zbyt zgnite, żeby je ratować. Kupiłem takie - wyglądały na nie ruszane. Nie wiem z czego były - czy z sedana czy z kombi - ważne, że w kolorze. Albo faktycznie miał przygodę z tej strony ale tego w ogóle nie widać ani na progu ani na słupku. Poprzednie drzwi tak nie "wyrczały" ale jak je zdejmowaliśmy to były tam jakieś patenty z podkładkami itp.
Dodam jeszcze, że zaczęły odstawać bardziej po przyginaniu ramek by deejay (zapierałem kolanem o tapicerkę).
Był: Ford Sierra 2.0 OHC '91
Był: Opel Ascona 1.6 S Coupe '85 bandyta :)

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 30-12-2012, 15:40   

Te drzwi można wyregulować na zawiasach.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 30-12-2012, 17:43   

komarsnk napisał/a:
O tak sterczą:
O nie, nie. To moje od szyby do progu przylegają idealnie, no tylko na styku drzwi-błotnik przedni drzwi są głębiej, ale to tylko i wyłącznie kwestia regulacji na zawiasach. Drzwi przykręcałem w pośpiechu "na oko" jak to się mówi i mimo to wszystkie szpary w pionie są idealnie równej szerokości. Mało tego również na dole w poziomie licują się z tylnymi drzwiami. U Ciebie to jakiś horror, nie wróży to dobrze przeszłości auta chyba.
U mnie odstawała ramka drzwi na styku z dachem, najszerzej w narożniku górnym od narożnika tylnych drzwi zwężając się w kierunku przodu, ale ok. 30 cm przed lusterkiem już przylegała normalnie. Dogiąłem ramkę sposobem deejay'a i problem znikł. Teraz kosmetyka polegająca na regulacji na zawiasach, bądź opuszczenie haka zamka na słupku środkowym i będzie laleczka. Właśnie nie wiem dlaczego po dogięciu ramek drzwi jakby się opuściły, ale tylko przy tylnych drzwiach i teraz przy zamykaniu unoszą się na haku od zamka co powoduje głuchy stuk. Po zamknięciu leżą tak jak powinny w każdym miejscu.
robertdg napisał/a:
drzwi można wyregulować na zawiasach
A powiedz, na których śrubach jest regulacja? Na wszystkiech czterech, czy tylko na tych zawias-drzwi? I czy hak od zamka też jest regulowany?

m6riano 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Wysłany: 31-12-2012, 14:33   

Cytat:
Tak, pewnie inny profil budy.

bardziej sportowy...nie to co kombi dupo-dzieciowóz...;-)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 05-01-2013, 21:14   

Temat opanowany.
W pośpiechu nie trafiłem szybą w jedną prowadnicę, przez co szyba klinowała się w połowie. Dla pewności szybę wyjąłem z drzwi i porównałem. I szyby przednich drzwi od sedana i od kombi są IDENTYCZNE! Wsadziłem z powrotem szybę i wszystko działa jak nowe. 5 min. roboty.
Dzięki za pomoc.

Iron.Falcon 
Mitsumaniak
Brummi Fahrer

Auto: Galant 2.4 GDI
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 08-07-2013, 19:22   

Podłącze się pod temat : po odgrzybieniu klimy chciałem otworzyć okienka aby się przewietrzyło i ZONK. Prawa tylna szybka nie drgnęła. Ani ze sterownika w drzwiach kierowcy... ani jej własnym. Słuchać takie "pyk" ale nie rusza się. Od czego zacząć :roll: :?:

EDIT:
Karne puknięcie otwartą dłonią w boczek i szybka chodzi. Dostała wyrok w zawieszeniu i póki co zostawię boczek w spokoju :D

mytek1 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 '97
Wysłany: 11-06-2014, 12:38   

Witam, Galanta mam od 2 miesięcy i pojawił się problem z elektryką szyb. Mianowicie prawa tylna szyba szwankuje, jak ją zasunę to sama się odsuwa do połowy. Nie zawsze się tak dzieje, ale coraz częściej. Gdzie szukać przyczyny?

sierars1 
Forumowicz

Auto: Toyota Avensis T27 D4D-CAT 177
Wysłany: 13-06-2014, 00:13   

Mam to samo tyle ze prawy przod co prawda dopiero 1x taki numer miałem ale nie oznacza że ostatni

Iron.Falcon 
Mitsumaniak
Brummi Fahrer

Auto: Galant 2.4 GDI
Wysłany: 13-06-2014, 07:30   

Blokuje się na prowadnicy i czujnik przycięcia łap ją cofa....

Odpowiedz do tematu