|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dziwaczny problem ze światłami |
Autor |
Wiadomość |
Daro
Mitsumaniak

Auto: Carisma I
Kraj/Country: Belgium
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Lis 2008 Posty: 208 Skąd: Stara Miłosna
|
Wysłany: 16-06-2009, 19:01 Dziwaczny problem ze światłami
|
|
|
Witam,
Kiedy dzisiaj zszedłem pod blok spotkał mnie taki oto widok: ludzie stoją koło mojego auta i coś tam gadają, a w nim... na przemian otwierają się i zamykają przednie reflektory Noc była dość wilgotna i chyba padało, więc myślę, że to może jakieś zwarcie, ale nie mam pojęcia gdzie dokładnie szukać przyczyny, może ktoś z Was mi pomoże? Tymczasowo problem ustał po wyjęciu bezpiecznika od świateł, ale no cóż nie świecą one teraz no ale przynajmniej nie robię z siebie cyrku na drodze Z wyjętym bezpiecznikiem otwieranie i zamykanie działa mniej więcej tzn. np. otwierają się reflektory bez problemu, ale kiedy je zamykam, to zamykają się, potem podnoszą i opadają raz równocześnie, potem raz prawy i zaraz potem raz lewy i dopiero potem się chowają Ktoś ma jakiś pomysł, gdzie może tkwić sedno problemu? Z góry dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
tabek
Forumowicz

Auto: 3000GT SL `92
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-06-2009, 12:55
|
|
|
a moze przed nim stala jakas ladna honda albo mazda i oszalal na jej punkcie, i mrugal tak przez noc oczkami do niej |
|
|
|
 |
slawekpurc
Forumowicz

Auto: 3000gt vr4 1g
Pomógł: 10 razy Dołączył: 14 Paź 2008 Posty: 238 Skąd: wroclaw
|
Wysłany: 18-06-2009, 14:44
|
|
|
heheh. nie chce sie smiac z cudzego nieszczescia...ale zaj...fajna awaria..:) heheh
auto samo mruga.. mozee czegos mu brak? paliwka , plynow? czulosci..
albo poprostu niezly z ciebie "lanser" kupil se.. bryke i szpanuje.... gowniarz jeden..
*(tak ludzie gadaja)
a tak powaznie,,, awaria smieszna ale jezdzic sie nie da... mam nadzieje ze znadziejsz usterke. |
_________________ galant 1988 glsi 2.0......najfajnieszy
galant 1998 2,5 V6 24v
mondeo st220 2003.
aktualnie 3000gt vr4
modyfikacje 3kgt. : downpipe,kolektory,cat back greddy, datalogger MMcd, wskazniki boost, egt, temp oleju,cisnienie oleju,FMIC, felgi 19oz superleggery,sonda innovateLC-1,HKS EVC IV wtryski 550cc, swiece NGK,pompa walbro+hotwire,sprzeglo SPEC stage 4, , transfer case bracket.gwint ksport, greddy emanage ultimate.wtrysk metanolu , chlodnica alu,regulowane kola rozrzadu, HKS DLI
zainstalowane na 0.7 bara
2xGT2871r , 2x wastegate Tial , BOV tial Q,
AEM reg.paliwa |
|
|
|
 |
wujekwaldus
Forumowicz
Auto: BMW 320d 2007r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 47 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 18-06-2009, 14:59
|
|
|
masz możę tego GT z ostrołęki?? |
|
|
|
 |
n3000
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Pomógł: 26 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 496 Skąd: Goleniów
|
Wysłany: 18-06-2009, 21:24
|
|
|
Witam, to może być problem z systemem ETACS kontroluje fabryczny alarm, światła i sporo innych funkcji, sterownik ETACS znajduje się po lewej stronie kierownicy pod deską rozdzielczą w okolicach kratki nawiewu, może jest zawilgocony lub wyciekł elektrolit z kondensatorów wewnątrz co zdarza się dość często w sterownikach mitsubishi, rozbierz go i posprawdzaj. pozdro |
_________________ www.3000gt-forum.cba.pl
 |
|
|
|
 |
Daro
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-06-2009, 23:17
|
|
|
Awaria może i zabawna, w sumie mi tez się taka wydawała póki nie dosrali mi mandatu za brak świateł, dopiero ostatnio poszedłem po rozum do głowy i odłączyłem silniczki po prostu, są teraz ciągle otwarte, wiec nie ma tragedii, tylko pieprzenia sporo, jak parkuje, włączam silniczki, opuszczam i wyłączam. Usterkę zlokalizowałem w puszce z bezpiecznikami pod maska przepalił się jeden z pięciu kabelków, które idą do przekaźnika i się urwał. Inne kable tez są ostro pojarane, wiec może przy okazji coś jeszcze zacznie działać (światła wsteczne, ECS, ABS...), jak będę miał chwilkę, żeby się tym zająć, zobaczymy
wujekwaldus napisał/a: | masz możę tego GT z ostrołęki?? |
Dokładnie - czemu pytasz? |
|
|
|
 |
wujekwaldus
Forumowicz
Auto: BMW 320d 2007r
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 47 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 20-06-2009, 08:03
|
|
|
tak troche offtop:
Tez ogladalem tego GT z ostrołęki, kupiłeś go od kamila zapewne:), oprócz tych świateł to powiedz jak on się sprawuje, chcialem go wtedy kupic ale nie moglem sprzedac poprzedniego samochodu a co za tym szlo nie mialem w pelni kasy na niego.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Daro
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-06-2009, 08:43
|
|
|
Tak myślałem, jak spojrzałem, kiedy na forum dołączyłeś, że też go oglądałeś wtedy. Spójrzmy prawdzie w oczy ten 3000 to był po prostu grat włożyłem w niego już drugie tyle co za niego dałem i to jeszcze nie koniec, więc nie był to udany zakup. Tyle rzeczy w nim było rozwalone, że nawet nie chce mi się pisać, wyślę Ci kontakt na PW, to możemy się ustawić i pogadać, jak masz ochotę. Pzdr |
|
|
|
 |
asghar
Nowy Forumowicz
Auto: GT 3000 VR4
|
Wysłany: 27-07-2012, 11:16
|
|
|
Witam,
mam ten sam problem Najczęściej klapną 3 x i się uspokajają. Daj znać czy udąło Cie się rozwiązać problem.
Pozdr Sław |
_________________ Pozdrawiam, Sławek |
|
|
|
 |
Daro
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-12-2012, 14:10
|
|
|
Cześć - tak jak napisałem wyżej sprawdź kabelki pod przekaźnikiem od podnoszenia świateł w puszce z bezpiecznikami |
|
|
|
 |
|
|