Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Space Runner czy autostop?
Autor Wiadomość
góralka 
Nowy Forumowicz

Auto: rower górski ;)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-12-2012, 23:14   Space Runner czy autostop?

Witajcie! Od pewnego czasu aktywnie szukam samochodu który odpowiadałby w miarę na moje potrzeby. Muszę przyznać że już prawie się poddałam i postanowiłam trasy dłuższe pokonywać za pomocą innych środków transportu lub należących do innych środków transportu (autostop w zimie może być jednak przeżyciem mrożącym krew w żyłach;). Cieszę się jednak że dzięki temu poszukiwaniu w końcu zaczęłam odróżniać marki samochodów (nie wszystkie, ale większą część;) Poza tym staję się skarbnicą wiedzy na temat ich usterek ;) Niestety nie wiedziałam wcześniej że istnieje Space Runner I (sorry) a z Waszych opisów wynika ze odpowiadałby on właśnie na moje potrzeby!!! Czyli jest w miarę lekki, ma mocny silnik, jest pakowny i ma znośne spalanie LPG, łatwo dostępne części, mało awaryjny i posiada "te" drzwi ;) Mam jednak kilka pytań i jedno zdjęcie;) Po pierwsze czy to możliwe aby samochód palił 8 LPG lub 7 LPG jak podają niektórzy sprzedawcy? Z tego co zauważyłam przeciętne spalanie to 10 LPG.
Co myślicie o mozliwości przerobienia go na elektryka (ktoś próbował?) - to w sferze mojego "celowania w księżyc" ;)
Czy mogłabym Was prosić o pomoc w zrozumieniu czy rzeczywiście wymiana swożenia wahacza i tylnego amortyzatora to taka banalna i tania sprawa (bo nie rozumiem jak ktoś może przerobić prawie całe auto a tego nie zrobić?)

a teraz link do opisu oferty, jeśli mogę prosić o krytyczne komentarze - będę wdzięczna!

http://tablica.pl/oferta/...D5-ID1N6Zb.html

Ze względu na dzisiejszy dzień i godzinę - Wszystkim Forumowiczom Happy New Year :)

kisian 
Mitsumaniak
kisian 00537

Auto: MSS 1.6 2003
Wysłany: 01-01-2013, 11:02   

Tego magika z Brzeska odpuść sobie bo on to autko przerobił na choinkę w już nie wiejskim a w leśnym stylu, i jak mnie pamięć nie myli to sprzedaje go od 2 lat?. Jak Ci bardzo zależy mogę podjechać i obejrzeć to cudo.
Ten chyba będzie lepszą propozycją. To co zaoszczędzisz w porównaniu z tym z Brzeska możesz przeznaczyć na poprawki, no i bliżej domu.

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 01-01-2013, 13:13   

Jak czytam opisy w stylu cena z audio/ hakiem lub innymi pierdołami a bez nich inna to ręce mi opadają a jak już ktoś wachluje gazem to mnie to przeraża. Instalkę wymontuje, ale sworznia to już nie łaska, ze o amortyzatorze już nie wspomnę. Spalanie to podane najmniejsze uzyskane w długiej trasie przy emeryckiej jeździe, ale jak to w świecie sprzedających bywa magicznym sposobem zostało uśrednione. Ale przy zdrowym silniku te 12 litrów LPG (najczęściej uzyskiwana średnia) nie powinno przerażać przy takiej budzie. Tego dżentelmena z ogłoszenia to sobie odpuść ale poszperaj w ogłoszeniach rzuć prośbami na regionalnych to wspólnymi siłami coś powinno się znaleźć. :mrgreen:

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

kisian 
Mitsumaniak
kisian 00537

Auto: MSS 1.6 2003
  Wysłany: 01-01-2013, 17:25   

Z tego wszystkiego nie wkleiłem linku do drugiej części mojej wypowiedzi
http://otomoto.pl/mitsubi...-C26771003.html

góralka 
Nowy Forumowicz

Auto: rower górski ;)
Wysłany: 02-01-2013, 11:23   

Dziekuję Wam bardzo za pomoc :)

bladerunner 
Forumowicz

Auto: MSR'97B+G,zafirA,HondaStream
Wysłany: 02-01-2013, 14:44   

Sluchaj ludzi z forum,a zmniejszysz ryzyko kupna szmelcu. MSR to faktycznie dobry wybór. Z pakownoscia mogloby byc lepiej (ja wkladajac rower do bagaznika ze zlozona kanapa zawsze musialem odpiac kolo,zeby sie zmiescil). Ale pakowniejsze w tych gabarytach to juz tylko berlingo itp. Jesli chodzi o spalanie to u mnie przy sekwencyjnym LPG nie przekroczylo w miescie 10.5.Trasa zaleznie jak szybko: od 8 do 10(autostrada, 130-140km/h). Powodzenia!

Runner 
Forumowicz

Auto: space runner
Wysłany: 02-01-2013, 20:53   

Ten runner z pierwszego linku to masakra i gość powinien ta kwotę dopłacić żeby ktoś tym jeździł. Z drugiego linku można się przyjrzeć mu bliżej ,niestety mało jest tych aut na sprzedasz i trzeba się natrudzić i naczekać. Jeśli chodzi o spalanie gazu to mnie spala w mieście tyle samo co w trasie czyli około 10l lpg na instalacji sekwencyjnej a 8l to chyba na lawecie albo holu . Ale jak już znajdziesz zadbany model i go dopieścisz będziesz na pewno zadowolony jak ja i inni użytkownicy tego nadwozu.

bladerunner 
Forumowicz

Auto: MSR'97B+G,zafirA,HondaStream
Wysłany: 02-01-2013, 22:24   

Dopiero zobaczyłem zdjęcia z tego linku z tablicy.
Jak można tak sprofanować to auto? W życiu nie kupiłbym od kogoś takiego. Nie chodzi tylko o estetykę, ale takie modyfikacje zawsze pachną druciarstwem na całej linii "dbania" o auto.

Odpowiedz do tematu