Space Runner czy autostop? |
Autor |
Wiadomość |
góralka
Nowy Forumowicz
Auto: rower górski ;)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-12-2012, 23:14 Space Runner czy autostop?
|
|
|
Witajcie! Od pewnego czasu aktywnie szukam samochodu który odpowiadałby w miarę na moje potrzeby. Muszę przyznać że już prawie się poddałam i postanowiłam trasy dłuższe pokonywać za pomocą innych środków transportu lub należących do innych środków transportu (autostop w zimie może być jednak przeżyciem mrożącym krew w żyłach;). Cieszę się jednak że dzięki temu poszukiwaniu w końcu zaczęłam odróżniać marki samochodów (nie wszystkie, ale większą część;) Poza tym staję się skarbnicą wiedzy na temat ich usterek Niestety nie wiedziałam wcześniej że istnieje Space Runner I (sorry) a z Waszych opisów wynika ze odpowiadałby on właśnie na moje potrzeby!!! Czyli jest w miarę lekki, ma mocny silnik, jest pakowny i ma znośne spalanie LPG, łatwo dostępne części, mało awaryjny i posiada "te" drzwi Mam jednak kilka pytań i jedno zdjęcie;) Po pierwsze czy to możliwe aby samochód palił 8 LPG lub 7 LPG jak podają niektórzy sprzedawcy? Z tego co zauważyłam przeciętne spalanie to 10 LPG.
Co myślicie o mozliwości przerobienia go na elektryka (ktoś próbował?) - to w sferze mojego "celowania w księżyc"
Czy mogłabym Was prosić o pomoc w zrozumieniu czy rzeczywiście wymiana swożenia wahacza i tylnego amortyzatora to taka banalna i tania sprawa (bo nie rozumiem jak ktoś może przerobić prawie całe auto a tego nie zrobić?)
a teraz link do opisu oferty, jeśli mogę prosić o krytyczne komentarze - będę wdzięczna!
http://tablica.pl/oferta/...D5-ID1N6Zb.html
Ze względu na dzisiejszy dzień i godzinę - Wszystkim Forumowiczom Happy New Year |
|
|
|
 |
kisian
Mitsumaniak kisian 00537
Auto: MSS 1.6 2003
Pomógł: 15 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 546 Skąd: Wola Dębińska
|
Wysłany: 01-01-2013, 11:02
|
|
|
Tego magika z Brzeska odpuść sobie bo on to autko przerobił na choinkę w już nie wiejskim a w leśnym stylu, i jak mnie pamięć nie myli to sprzedaje go od 2 lat?. Jak Ci bardzo zależy mogę podjechać i obejrzeć to cudo.
Ten chyba będzie lepszą propozycją. To co zaoszczędzisz w porównaniu z tym z Brzeska możesz przeznaczyć na poprawki, no i bliżej domu. |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 01-01-2013, 13:13
|
|
|
Jak czytam opisy w stylu cena z audio/ hakiem lub innymi pierdołami a bez nich inna to ręce mi opadają a jak już ktoś wachluje gazem to mnie to przeraża. Instalkę wymontuje, ale sworznia to już nie łaska, ze o amortyzatorze już nie wspomnę. Spalanie to podane najmniejsze uzyskane w długiej trasie przy emeryckiej jeździe, ale jak to w świecie sprzedających bywa magicznym sposobem zostało uśrednione. Ale przy zdrowym silniku te 12 litrów LPG (najczęściej uzyskiwana średnia) nie powinno przerażać przy takiej budzie. Tego dżentelmena z ogłoszenia to sobie odpuść ale poszperaj w ogłoszeniach rzuć prośbami na regionalnych to wspólnymi siłami coś powinno się znaleźć. |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
kisian
Mitsumaniak kisian 00537
Auto: MSS 1.6 2003
Pomógł: 15 razy Dołączył: 16 Sty 2007 Posty: 546 Skąd: Wola Dębińska
|
|
|
|
 |
góralka
Nowy Forumowicz
Auto: rower górski ;)
|
Wysłany: 02-01-2013, 11:23
|
|
|
Dziekuję Wam bardzo za pomoc |
|
|
|
 |
bladerunner
Forumowicz

Auto: MSR'97B+G,zafirA,HondaStream
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Kwi 2010 Posty: 83 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 02-01-2013, 14:44
|
|
|
Sluchaj ludzi z forum,a zmniejszysz ryzyko kupna szmelcu. MSR to faktycznie dobry wybór. Z pakownoscia mogloby byc lepiej (ja wkladajac rower do bagaznika ze zlozona kanapa zawsze musialem odpiac kolo,zeby sie zmiescil). Ale pakowniejsze w tych gabarytach to juz tylko berlingo itp. Jesli chodzi o spalanie to u mnie przy sekwencyjnym LPG nie przekroczylo w miescie 10.5.Trasa zaleznie jak szybko: od 8 do 10(autostrada, 130-140km/h). Powodzenia! |
|
|
|
 |
Runner
Forumowicz
Auto: space runner
|
Wysłany: 02-01-2013, 20:53
|
|
|
Ten runner z pierwszego linku to masakra i gość powinien ta kwotę dopłacić żeby ktoś tym jeździł. Z drugiego linku można się przyjrzeć mu bliżej ,niestety mało jest tych aut na sprzedasz i trzeba się natrudzić i naczekać. Jeśli chodzi o spalanie gazu to mnie spala w mieście tyle samo co w trasie czyli około 10l lpg na instalacji sekwencyjnej a 8l to chyba na lawecie albo holu . Ale jak już znajdziesz zadbany model i go dopieścisz będziesz na pewno zadowolony jak ja i inni użytkownicy tego nadwozu. |
|
|
|
 |
bladerunner
Forumowicz

Auto: MSR'97B+G,zafirA,HondaStream
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Kwi 2010 Posty: 83 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 02-01-2013, 22:24
|
|
|
Dopiero zobaczyłem zdjęcia z tego linku z tablicy.
Jak można tak sprofanować to auto? W życiu nie kupiłbym od kogoś takiego. Nie chodzi tylko o estetykę, ale takie modyfikacje zawsze pachną druciarstwem na całej linii "dbania" o auto. |
|
|
|
 |
|