ŁÓDŹ PODWODNA ? |
Autor |
Wiadomość |
szpala85
Mitsumaniak
Auto: dwie skarbonki
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-12-2011, 14:38 ŁÓDŹ PODWODNA ?
|
|
|
Słuchajcie mam pytanko czy ktoś z was kiedyś pływał ładzią podwodną , ale taką prawdziwą ?
Już tłumaczę o co chodzi , otóż moja kobieta marzy o zwiedzeniu i popłynięciu takim okrętem podwodnym , i chciał bym wiedzieć czy istnieje taka możliwość , ile takie coś kosztuje i gdzie ?
wiem że np. wojskowi nie mają z tym problemów ale czy cywil (taki jak ja) może takie marzenie spełnić ?
Pytam poważnie czy ktoś się z takim czymś już spotkał (bo w przestrzeń kosmiczną można już polecieć to chyba okrętem też można poplywac ? ) |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 26-12-2011, 17:36
|
|
|
Cezar napisał/a: | Kiedys mozna bylo wylicytowac taka 'podroz' na WOSP | Tak i licytacja zakończyła się na 30 000zł z haczykiem
Z tego co wiem, to niektóre biura podróży jako atrakcje wycieczek oferują takowe rejsy łodzią podwodną, więc napewno będzie to o wiele bardziej atrakcyjna cenowo oferta niz w PL, podejrzewam, że biurokracja by Cię zjadła i kosztowało by Cię to kilkanaście/dziesiąt ładnych żółtych banknotów |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 26-12-2011, 17:55
|
|
|
Na Gran Canarii bodajże w Puerto de Mogan jest turystyczna łódź podwodna. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
|
Wysłany: 26-12-2011, 19:23
|
|
|
w helsinkach też stoi łódź podwodna do zwiedzania |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
halbog
Mitsumaniak Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
|
Wysłany: 26-12-2011, 20:21
|
|
|
Google pokazuje taką możliwość m. in. w Egipcie, Meksyku i na Cyprze . Nie wiem, czy taniej nie wyjdzie licytacja na WOŚP.
Pozdrawiam
Bogdan |
_________________ Z wiatrem we włosach:)
 |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
|
Wysłany: 26-12-2011, 21:21
|
|
|
w tym roku nie widziałem aby Marynarka Wojenna dawała łódź podwodną a szkoda .... chociaż z drugiej strony dać 40 ~50 tyś zł za 8 godzin (tak się chyba skończyła licytacja w tamtym roku ) to troszkę przegięcie ,ale tu liczy się szczytny cel więc rozumiem
może inaczej jak wygram w totka to będę licytowal do końca
a na ta chwilę myślałem że jest to do załatwienia jakoś normalnie
Hubeeert, widziałem to ale jest jeden haczyk .... moja gwiazda jest wybredna i chce typowo wojenny okręt jak by tego było mało
pozostaje mi zapisać się do wojska i dążyć ku Marynarce Wojennej może przyjmą kolesia z astmą oskrzelową
[ Dodano: 26-12-2011, 21:36 ]
http://opencaching.pl/viewcache.php?cacheid=5424
czy ktoś z forumowiczów odwiedzał to miejsce |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24294 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 27-12-2011, 06:32
|
|
|
widać, że w wojsku nie byli... i że szczury lądowe same...
nie ma czegoś takiego jak ŁÓDŹ PODWODNA!!! - może być Łódź Fabryczna albo Widzew
a na poważnie - jest OKRĘT PODWODNY
sama nazwa łódź wskazuje na obiekt "nadwodny"
ku pokorze proponuję koleżance by chłopaki zawiązali długi sznureczek na suficie i niech obserwuje jak podczas zanurzania ten sznureczek się obniża, dotyka podłogi a potem zaczyna się zwijać... naprawdę uczy pokory dla ciśnień panujących w głębinach |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
|
Wysłany: 27-12-2011, 16:27
|
|
|
Krzyzak, przecież piszę okręt podwodny
jak na razie dostałem od kolegi z forum listę miejsc gdzie można odwiedzić u-bota , wszystkie w niemcowni , więc musi jej wystarczyć samo zwiedzanie ....... a na nurkowanie musi poczekać może Marynarka Wojenna kiedyś będzie robić jakiś przedstawienie z u-botami i będzie można się zanurzyć , poczekamy , zobaczymy |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 07-01-2012, 14:27
|
|
|
szpala85, może takie coś:
Cytat: | Marynarka Wojenna przygotowała dla WOŚP m.in. rejs jednym z dwóch swoich największych okrętów - fregatą rakietową typu Oliver Hazard Perry. Ten, kto wygra licytację, skorzysta z jednej z ostatnich okazji, by popływać tego typu okrętem - MON pod koniec listopada zrezygnował z remontu fregat i ogłosił, że będą one w użyciu operacyjnym tylko do 2015 r.
Rejs fregatą potrwa ok. ośmiu godzin. Ci, którzy chcą pobyć na morzu nieco dłużej, mogą wziąć udział w licytacji rejsu jednym z pięciu okrętów transportowo-minowych - taka wyprawa ma zająć od jednego do trzech dni. | |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 07-01-2012, 14:44
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | nie ma czegoś takiego jak ŁÓDŹ PODWODNA!!! |
Tak dla uściślenia Darku - okręt zawsze określa jednostkę wojskową, w cywilnym zastsowaniu jest to statek albo łódź.
Pisałem o łodzi podwodnej bo ta pływająca na kanarach jest cywilna.
|
Just think...
. |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
|
Wysłany: 12-01-2012, 00:05
|
|
|
Szpala u mnie prawie że pod domem stoi sobie okręt podwodny na trawniku ( i sobie jaj nie robię ) haha na pw więcej |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
Krystian99
Mitsumaniak

Auto: Galant
|
|
|