|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
chlapacze |
Autor |
Wiadomość |
Runner
Forumowicz
Auto: space runner
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-10-2012, 14:39 chlapacze
|
|
|
Witam mam pytanko czy ktoś z forumowiczów kupował do swojego MSR chlapacze ?Jak tak to możecie coś polecić albo gdzie od jakiego modelu będą pasowały ? |
|
|
|
 |
bladerunner
Forumowicz

Auto: MSR'97B+G,zafirA,HondaStream
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Kwi 2010 Posty: 83 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 31-10-2012, 14:21
|
|
|
Ja kupowałem zwykłe no-name elastyczne z możliwością dopasowania, które mi wizualnie odpowiadały. Jest to moim zdaniem niezbędny dodatek z przodu, zwłaszcza jeżeli jeździmy po drogach żwirowo szutrowych. Obejrzałem kawałki pozdzieranych progów z przodu i to mnie pchnęło do ich montażu. A tak wogóle najlepszą opcją przed zimą byłoby założenie plastikowych nadkoli (po uprzednim ich zakonserwowaniu). |
|
|
|
 |
Runner
Forumowicz
|
Wysłany: 02-11-2012, 12:49
|
|
|
Masz rację że plastikowe nadkola by się przydały. Ale na samą myśl o poszukiwaniu jakiś pasujących nadkoli do runnera już mnie głowa boli. Dywaników gumowanych szukałem od 2 miesięcy i już się poddałem bo ile można szukać . Dzięki za rade podjadę nim do sklepu z akcesoriami samochodowymi i będę przymierzał czy któreś przypasują. znalazłem na necie jakieś chlapacze co niby pasują ale chlapacze 45zł a przesyłka 30zł więc lekko przegięcie a na innych aukcjach wystawia te same tylko opis że do innych aut. |
|
|
|
 |
bladerunner
Forumowicz

Auto: MSR'97B+G,zafirA,HondaStream
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Kwi 2010 Posty: 83 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 04-11-2012, 21:15
|
|
|
No niestety mało kto opisze w aukcji, albo gdzie indziej,że chlapacze są do runnera, bo to rzadkie auto i mało kto szuka pod taką nazwą. Gwarantuję, że z elastycznych coś dopasujesz. Pamiętam,że ja za parę płaciłem jakieś kilkanaście złotych. Możesz ewentualnie przyłożyć tekturkę w miejscu, gdzie ma być chlapacz, obrysować kontur karoserii i szukać pod tak przygotowany "szablon" Co do nadkoli, to mój blacharz nie znalazł dedykowanych, tylko docinał z jakiegoś suzuki bodajże. Powodzenia! |
|
|
|
 |
Runner
Forumowicz
|
Wysłany: 17-01-2013, 19:22
|
|
|
Udało mi się kupić za 40zl komplet chlapaczy uniwersalne firmy rezaw-plast. Błotochrony uniwersalne model 1 i 2 czyli na przód i tył psuja do runnera I gen bez większego docinania.Trzymają się mocno i są z bardzo elastycznej gumy że dopasowując się ładnie do progu i można go z przodu zamocować w miejscu montażu nadkola.Więc osobiście polecam ten produkt bo już od 2 miesięcy się bardzo dobrze sprawdzają . |
|
|
|
 |
|
|