Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
wymiana lamp przednich na soczewkowe firmy DEPO
Autor Wiadomość
dzus1 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 INTENSE
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 20-01-2013, 10:30   wymiana lamp przednich na soczewkowe firmy DEPO

witam mam pytanie ostatnio na Allegro pojawiły się lampy soczewkowe do lancera firmy DEPO czy ktoś z was montował takie lampy i jak z jakością ich świecenia jeśli tak to poproszę o komentarz :wink:

URL=http://imageshack.us/photo/my-images/443/dsc0166ol.jpg/][/URL]

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnio zmieniony przez dzus1 24-01-2013, 14:26, w całości zmieniany 5 razy  

silesia1947 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Sedan
Wysłany: 26-01-2013, 12:37   

Ładne te lampy ! cena nie jest zła. Też bym chętnie zamienił na takie, tym bardziej że moje niestety obydwie są lekko porysowane. Może więcej opinii o nich ??? ktoś je widział na żywo, testował, czytał coś więcej o nich ???

silesia1947 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-01-2013, 13:41   

dv24v napisał/a:
Wygladaja prawie, jak Bi-Xenon oryginal. Na pewno lepsza opcja, niz te z ledami DRL. Te widzialem i sa slabej jakosci. Nie polecam :roll:

Dokładnie i jeszcze nie wiadomo czy mają homologację.

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 27-01-2013, 17:00   

Ja kilka razy miałem do czynienia z DEPO. Syf jakich mało. Wytrzymują mniej wiecej rok, dopasowanie do nadwozia nikłe, jakość mierna

dzus1 
Forumowicz

Wysłany: 27-01-2013, 18:23   

silesia1947, homologacje maja są oznaczenie na lampach itd

silesia1947 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 29-01-2013, 21:35   

tomekrvf napisał/a:
Ja kilka razy miałem do czynienia z DEPO. Syf jakich mało. Wytrzymują mniej wiecej rok, dopasowanie do nadwozia nikłe, jakość mierna

kurde, to dziwne jak dla mnie bo właśnie miałem pisać że wczoraj przy okazji sprawdzania żarówki w samochodzie mamy (Toyota Corolla z 2006 w wersji amerykańskiej) zauważyłem że są tam lampy wyprodukowane przez DEPO i przez 6 lat jak mamy to auto nie znalazłem nic co bym mógł zarzucić tym lampom :) jakościowo są super, aha i samochód nie był bity więc mogę twierdzić że lampy fabrycznie montowane

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 30-01-2013, 09:38   

Wiadomo jak firma produkuje coś na "pierwszy montaż" to jest to dopracowane i musi być dobre bo inaczej nie zastosowano by tego w seryjnym aucie :wink: .
Niestety produkując tylko zamienniki firmy nie mają dostępu do pełnej dokumentacji i mogą zbytnio nie pasować jak już było powiedziane powyżej :? .
Sam planowałem zakup do swojego MSS lamp depo ale po poznaniu kilku opinii staram się znaleźć coś ori używanego w dobrym stanie :D .

silesia1947 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-01-2013, 20:50   

być może tak, sam już nie wiem co myśleć. najlepiej by było obejrzeć lampy na żywo ale w moim przypadku raczej nie jest to możliwe bo żadna z lokalizacji ofert z allegro nie jest w pobliżu, a i żaden sklep nie ma w ofercie takich lamp...

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 31-01-2013, 10:04   

silesia1947 napisał/a:
najlepiej by było obejrzeć lampy na żywo
- tylko, że wygląd to jeszcze nie wszystko- ważniejsze jak świecą.

silesia1947 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-02-2013, 21:14   

zgadza się, ale chociaż już by było coś wiadomo o jakości wykonania, jakby nie było na zdjęciach nigdy nie widać w 100% jak jest

silesia1947 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-02-2013, 20:28   

zamiana lamp halogenowych na xenon chyba nie jest możliwa ? pomijam fakt że muszą być spryskiwacze i automatyczna regulacja to chyba samo przełożenie lamp nie jest możliwe bo instalacja elektryczna również wymaga przystosowania ?

boski 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 2010
Wysłany: 05-02-2013, 17:39   

jeździłem na soczewkach fordem i powiem szczerze że rewelacji jakoś nie zauważyłem. Przy ori lampach i dobrych żarówach jest według mnie bardzo dobrze. ofc xnenon byłby lepszy ale jak ktoś chce można zamontować są nawet gotowe zestawy hella.

Pozdro600

dzus1 
Forumowicz

Wysłany: 05-02-2013, 19:34   

boski napisał/a:
jeździłem na soczewkach fordem i powiem szczerze że rewelacji jakoś nie zauważyłem. Przy ori lampach i dobrych żarówach jest według mnie bardzo dobrze. ofc xnenon byłby lepszy ale jak ktoś chce można zamontować są nawet gotowe zestawy hella.

Pozdro600
ale mówisz o lampach drogowych czy halogenach bo nie kumam temat trochę się rozszerza

cefaloid 
Forumowicz

Auto: 1.6
Wysłany: 11-02-2013, 15:24   

silesia1947 napisał/a:
(Toyota Corolla z 2006 w wersji amerykańskiej) zauważyłem że są tam lampy wyprodukowane przez DEPO (...) samochód nie był bity więc mogę twierdzić że lampy fabrycznie montowane

Co do montażu fabrycznego bardzo bardzo sceptyczny. Patrz zdjęcie reflektora Corolli. Po doświadczeniach z ich lampami zacząłem określać tę firmę "DUPO"....

DEPO to jest jeden z lepszych zmennników ale tylko w kategorii "najniższa cena", stąd jakoś trudno mi przyjąć do waidomości że Toyota je montuje fabrycznie...

silesia1947 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-02-2013, 19:02   

Faktycznie robi się mocno offtopic ale jeszcze coś chcę dodać. Tak jak pisałem, swoim nie mogę nic zarzucić, żadnych pęknięć, zmatowień, nic takiego przez 6 lat normalnego codziennego użytkowania. Jak będę miał możliwość zrobię jakieś fotki, tak tylko żeby pokazać jak wyglądają. Mógłbym nawet postawić obok Lancera i Corolle ALE:
1. zdjęcie to zdjęcie, można się sugerować ale na żywo i tak będzie inaczej
2. lampy w autach z usa są symetryczne ponadto można sobie ręcznie regulować wysokość świecenia lamp, każdej oddzielnie, a ja skorzystałem z tego i ustawiłem lampy tak żeby mamie pasowało, skoro ona teraz używa auta i może nie powinienem ale przyznam że nie jest to ustawienie zgodne z polskimi przepisami ruchu, aczkolwiek mamie pasi a innych kierowców nie razi 8)

Odpowiedz do tematu