|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
"Microsoft Polska: nie szukamy piratów po blokach" |
Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24298 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 25-01-2007, 15:34
|
|
|
Fido__ napisał/a: | BTW ktoś wie jaka jest różnica między Home a Pro? |
generalnie 2 roznice:
- obsluguje systemy wieloprocesorowe
- obsluguje domeny windows
a co do Visty - zainstalowalem na probe wersje Enterprise (normalnie niedostepna - tylko dla zarejestrowanych MSDNowcow) i... po kilku uruchomieniach i kilku godzinach zapoznania juz jej nie mam - jak dla mnie bez sensu, bo nie czuje panowania nad systemem, a nie zajmuje sie tylko ogladaniem obrazkow czy sluchaniem muzyki |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 25-01-2007, 15:48
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Fido__ napisał/a: | BTW ktoś wie jaka jest różnica między Home a Pro? |
- obsluguje systemy wieloprocesorowe |
Tylko do 2 procesorow. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 27-01-2007, 11:37
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | a co do Visty - zainstalowalem na probe wersje Enterprise (normalnie niedostepna - tylko dla zarejestrowanych MSDNowcow) i... po kilku uruchomieniach i kilku godzinach zapoznania juz jej nie mam - jak dla mnie bez sensu, bo nie czuje panowania nad systemem, a nie zajmuje sie tylko ogladaniem obrazkow czy sluchaniem muzyki |
Postawiłem wczoraj wieczorem Vistę Home Premium 64bit (oczywiście legalną ). I powiem tak: nie zgodzę się z tobą. Cały problem polega na tym, że Vista jest nowym systemem, którego dobrze jeszcze nie znamy. Z XP na początku było podobnie.
Wspomagając się bazą wiedzy M$, można z tym systemem zrobić sporo.
Problemem na początku jest inne rozwiązanie wielu rzeczy (np. foldery z ustawieniami użytkownika są zupełnie inne - zamiast documents and settings\user\dane aplikacji mamy users\user\appdata\roaming). Moim zdaniem to kwestia przyzwyczajenia i rozgryzienia.
Edit: Tak sobie pomyślałem teraz - ja to wszystko mówię z punktu widzenia serwisanta komputerowego, a nie programisty, także możemy też mieć nieco inne spojrzenie na system. Tak czy siak, musiałem to postawić i zacząć się uczyć, bo klienci będę chcieli Vistę i muszę umieć coś z nią zrobić...
Edit2: Odnośnie różnic między Home a Pro - w Home udostępnianie plików jest tylko "proste" - nie ma możliwości udostępnienia dla danego usera (IMHO jak ktoś jest w sieci osiedlowej to duża wada) i Home nie ma funkcjonalności hosta RDP (ma tylko klienta). |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24298 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 28-01-2007, 17:49
|
|
|
wszystkie roznice odnosnie wersji kazdego swojego systemu Microsoft publikuje na swoich WWW |
|
|
|
 |
|
|