|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Fotoradary w Warszawie |
Autor |
Wiadomość |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 11-01-2013, 03:40
|
|
|
Zolar napisał/a: | Jedyne pocieszenie, że zlikwidowali fotoskarbonkę na wjeździe do Konstancina i można teraz popylać |
i przy takiej szklance jak dziś ładnie przelecieć te nowe rondo na wprost...;-) |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 11-01-2013, 11:18
|
|
|
Zolar napisał/a: | Dokładnie, to ta sama banda. | Jeśli masz dowody gdzie, kto, kiedy i ile bierze to Prokuratura, CBA - oni są głodni sukcesów.
Nie masz - nie pisz "skorumpowana banda PO, PiS, COS, FIS, SLD, KLD, UOP, TDI, GTI....." nieważne. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
|
Wysłany: 11-01-2013, 11:55
|
|
|
Zolar napisał/a: | A wracając do tematu to psy jeżdżą ze zwiększoną częstotliwością po Wale Miedzeszyńskim srebrną Vectrą i ciemnym Mondeo |
Szkoda, że nie cyknąłeś fotki bo nigdy nie widziałem jak pies prowadzi samochód.
Musiałeś dużo wycierpieć krzywdy od policji, że tak pałasz do nich nienawiścią...
Dostałeś jedno RB na wyluzowanie, ale widzę, że nie działa. |
|
|
|
 |
Zolar
Forumowicz
Auto: EA5A 2,5 V6 Elegance sedan A/T
|
Wysłany: 11-01-2013, 16:04
|
|
|
Owczar napisał/a: | Zolar napisał/a: | A wracając do tematu to psy jeżdżą ze zwiększoną częstotliwością po Wale Miedzeszyńskim srebrną Vectrą i ciemnym Mondeo |
Szkoda, że nie cyknąłeś fotki bo nigdy nie widziałem jak pies prowadzi samochód. |
Pyszny żart. Aż mi się przypomniało:
http://www.youtube.com/watch?v=Zs3bQYE4IJs
Owczar napisał/a: | Musiałeś dużo wycierpieć krzywdy od policji, że tak pałasz do nich nienawiścią... |
W moich słowach nie ma ani odrobiny nienawiści. To mój chłodny i trzeźwy osąd. Przez trzynaście lat posiadania prawa jazdy dostałem łącznie 2 (słownie: dwa) punkty karne i 200zł mandatów z czego jeden za 100zł z fotoradaru w Izabelinie na ograniczeniu do 40 km/h przy szkole dla niewidomych dzieci gdzie przejeżdżałem o godzinie 23:30 z prędkością 54 km/h. Dlatego w mojej krytyce fotoradarów nie ma osobistego interesu a jest tylko walka o pryncypia.
Owczar napisał/a: | Dostałeś jedno RB na wyluzowanie, ale widzę, że nie działa. |
Po prostu sugeruję abyś może zaczął ze zrozumieniem odczytywać to co piszę a nie doszukiwał się w każdym zdaniu "wycieczek osobistych" |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 11-01-2013, 16:14
|
|
|
Nie zapominaj, że to oficjalne forum i tego typu określenia nie są tutaj mile widziane. Prośba o edycję postów w których określiłeś funkcjonariuszy policji, którzy wykonują swoją pracę jako psy.
I to też zedytuj. Nie wszystkich przyłapano na łapówkach...
JCH napisał/a: | Nie masz - nie pisz "skorumpowana banda PO, PiS, COS, FIS, SLD, KLD, UOP, TDI, GTI....." nieważne. |
Jest też szkoła jazdy dla psów, ale nie takie psy zdaje się miałeś na myśli. |
|
|
|
 |
Zolar
Forumowicz
|
Wysłany: 11-01-2013, 16:19
|
|
|
JCH napisał/a: | Zolar napisał/a: | Dokładnie, to ta sama banda. | Jeśli masz dowody gdzie, kto, kiedy i ile bierze to Prokuratura, CBA - oni są głodni sukcesów.
Nie masz - nie pisz "skorumpowana banda PO, PiS, COS, FIS, SLD, KLD, UOP, TDI, GTI....." nieważne. |
A czy mógłbym wiedzieć na jakiej podstawie zabraniasz mi pisać to co myślę? Dowody? Afera hazardowa, afera ryminowo-michnikowa, afera z Sawicką a za chwilę będziemy mieli aferę z ekranami dźwiękochłonnymi. Czy to mało żeby nazywać rzeczy po imieniu?
Przeczytawszy twój post zastanawiałem się co o nim myśleć lub jak odpowiedzieć, ale z pomocą nadszedł mi cytat z twojego podpisu.
[ Dodano: 11-01-2013, 16:24 ]
Owczar napisał/a: | Nie zapominaj, że to oficjalne forum i tego typu określenia nie są tutaj mile widziane. Prośba o edycję postów w których określiłeś funkcjonariuszy policji, którzy wykonują swoją pracę jako psy. |
Już poprawiam "psy" na "funkcjonariusze". Chociaż zupełnie tego nie rozumiem bo oni sami lubią mówić o sobie "psy". |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 11-01-2013, 16:30
|
|
|
Zolar napisał/a: | A czy mógłbym wiedzieć na jakiej podstawie zabraniasz mi pisać to co myślę? Dowody? Afera hazardowa, afera ryminowo-michnikowa, afera z Sawicką a za chwilę będziemy mieli aferę z ekranami dźwiękochłonnymi. Czy to mało żeby nazywać rzeczy po imieniu? |
Zauważ że nazywasz tam wszystkich skorumpowaną bandą. A czy wszystkim udowodniono jakieś korupcje?
Zolar napisał/a: | ale z pomocą nadszedł mi cytat z twojego podpisu. |
To ciekawe, bo nie mam żadnego podpisu |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 11-01-2013, 16:48
|
|
|
Owczar, to o podpisie to zapewne było do mnie.
Zolar napisał/a: | Przeczytawszy twój post zastanawiałem się co o nim myśleć lub jak odpowiedzieć, ale z pomocą nadszedł mi cytat z twojego podpisu. | Mam nadzieję (jeszcze), że go zrozumiałeś. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
m6riano

|
Wysłany: 11-01-2013, 16:58
|
|
|
Zolar napisał/a: | a za chwilę będziemy mieli aferę z ekranami dźwiękochłonnymi. |
rozwiń bo nie słyszałem a ciekawym... |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
Zolar
Forumowicz
|
Wysłany: 11-01-2013, 19:18
|
|
|
m6riano napisał/a: | Zolar napisał/a: | a za chwilę będziemy mieli aferę z ekranami dźwiękochłonnymi. |
rozwiń bo nie słyszałem a ciekawym... |
Przejedź się A2 od Warszawy do Łodzi a zrozumiesz
Na całej długości rozstawione są wzdłuż tej trasy ekrany mimo że ciągnie się ona np. w szczerym polu. A skąd ten pomysł? A z 2007 roku kiedy to Ministrem Środowiska był Jan Szyszko z PiS i wprowadził takie restrykcyjne normy hałasu dla nowo budowanych autostrad, że trzeba było je stawiać praktycznie wszędzie.
Chyba nie muszę dodawać, że ekranów nie stawia się za darmo. Szacuje się, że na samej A2 wywalono w błoto w ten sposób ok. 200 mln złotych.
Teraz pytanie. Czy przed przystąpieniem do przetargu nikt nie zauważył, że budowanie tych ekranów jest bezzasadne? Czy może jednak ktoś celowo przymknął na to oko aby podrożyć koszt budowy i dać komuś zarobić dodatkowo? |
|
|
|
 |
m6riano

|
Wysłany: 11-01-2013, 20:56
|
|
|
Jechałem tamtędy..i powiem ci że sie nawet nad tym nie zastanawiałem...może dlatego że było zwężenie i patrzyłem przed siebie co by nie walnąć w tira i nie urwać lusterka o pachołek...;-) |
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 11-01-2013, 22:25
|
|
|
m6riano napisał/a: | W tym akurat miejscu jedynie wiadukt nad Sobieskiego by pomógł przy rozładowaniu zbytniego natężenia ruchu...tak żeby jadący Mostem przeskakiwali przez to skrzyżowanie a nie raptownie hamowali przed światłami/fotopstrykiem. | Tam chodzi głównie o tych, którzy wjeżdżają na skrzyżowanie bez możliwości opuszczenia go. Aczkolwiek miałem już przyjemność dowiedzieć się jak działa ABS w ciężarówce jak musiałem o 3 w nocy wyhamować 14 ton z prędkości o 10 mniejszej od przepisowej, bo się światło zmieniło
yalook napisał/a: | Przed każdym fotoradarem ustawiony jest znak ostrzegawczy, | Tam fdzie go nie ma też A przed samochodem z wideorejestratorem jakoś nie jedzie drugi ze znakiem "Uwaga wideorejestrator w tym srebrnym focusie za mną"
Piwor napisał/a: | Nie ma opcji jeździć wszędzie zgodnie z przepisami. | Da się tylko piesi tego nie przeżyją, bo będziesz cały czas wypatrywał znaków i ich rozjedziesz. Mamy najwięcej znaków drogowych na kilometr w całej UE. Przykładowo na estakadzie siekierkowskiego mam 50 na łuku następnie po 100m mam 40 na prostej i po 30-40 metrach 70
viader napisał/a: | Dla porównania w niemczech jest ok 4000 fotoradarów a w GB ok 6000. Do tego kary tam są od 50 do 15000 euro, a nie max 1000zł jak ma być u nas po podwyżkach.
Poza tym mamy jedne z najwyższych dopuszczalnych prędkości nie tylko w europie ale i na świecie. W krajach skandynawskich jest na autostradach 100 albo 110km/h a w wielu miastach europejskich są ograniczenia prędkości do 30km/h. Są też kraje, gdzie za przekroczenie prędkości powyżej 30km/h automatycznie traci się prawo jazdy. Dodatkowo w wielu krajach nie ma żadnej tolerancji przy pomiarach i przekroczenie o 1km/h już jest podstawą do kary a nie jak u nas do 10km/h nikt się nie czepia. | Zastanawia mnie skąd się biorą takie teorie o niemcach (bo z rzeczywistością to nie ma nic wspólnego).
Frankfurt nad Menem. Ulica osiedlowa ma ograniczenie do 30 i za 500 metrów wyjeżdżam na zwykła, gdzie mam 50, a za kolejne 2 km wyjeżdżam na zwykła dwujezdniową z limitem podniesionym do 80-90. Po kolejnych 3 km wyjeżdżam na ekspresówkę ze 120 i po kolejnych 15 km wjeżdżam na autostradę. Do tego mam jeszcze obwodnicę miasta i z jednego końca na drugi jeżdżę po obwodnicy, a nie przez centrum.
Wszyscy jeżdżą +10 + 20 tego co na znaku. Fotoradary są właściwie tylko przy szkołach. Na każdym skrzyżowaniu są 4 kamery i w razie kolizji sprawa jest czysta, a Polizei pojawia się w kilka minut i to bez wzywania. Miejscowa niby policja municypalna (Stadt Polizei się chyba nazywa) musi dzień wcześniej ogłaszać w prasie lokalnej i na swojej stronie internetowej gdzie jutro będzie prowadziła kontrole (i one muszą tam być, a nie tak że sobie ogłosi i kontroli nie będzie, bo by sobie od razu ogłaszali w 1000 miejscach na raz mając dwa radiowozy). Alkomat ma rzadko który radiowóz, norma jest wyższa niż u nas i do tego w tym regionie niemcy jeżdżą na lekkiej bani bo piją wina.
A za przekroczenie o 30 km/h dostałem 50 euro (to teraz odnieś to do ich zarobków).
No i jeszcze ograniczenie przy robotach na autostradzie było do 80 nie do 50 jak u nas.
Widać subtelną różnicę w stosunku do polskiego grajdołka ?
viader, twoja firma się akurat tak ostatnio zapędziła, że musieli mi anulować mandat, bo wystawili go za przekroczenie prędkości, którego nie było. Pan na Przyczółkowej był wielce niepocieszony
Zolar napisał/a: | Po drugie mylisz się bo stawianie fotoradarów w miejscach takich jak Sikorskiego/Sobieskiego, Fieldorfa/Zamieniecka czy na wylotówkach z Warszawy nie przyczynia się w żaden sposób do poprawy bezpieczeństwa. Służy to tylko i wyłącznie zasileniu budżetu gmin i miast rządzonych przez skorumpowane bandy PO. W wymienionych przeze mnie miejscach oraz wielu innych nie dochodziło do wypadków spowodowanych przejeżdżaniem na czerwonym świetle ani spowodowanych nadmierną prędkością. | Akurat tu się mylisz, bo te dwa skrzyżowania to sztandarowe przykłady "kolizji na późnym zielonym". A prędkość mierzą niejako przy okazji żeby zasponsorować Jana Vincenta R.
viader napisał/a: | System fotoradarów dopiero rusza, za rok, za dwa dopiero ocenimy, czy liczba zabitych i rannych spadnie. | Spadnie, bo poprawia się stan dróg. Ale oczywiście sukces został przypisany obniżeniu o 10 km/h prędkości maksymalnej Takie to w naszym kraju jest wnioskowanie statystyczne.
Zolar napisał/a: | z czego jeden za 100zł z fotoradaru w Izabelinie na ograniczeniu do 40 km/h przy szkole dla niewidomych dzieci gdzie przejeżdżałem o godzinie 23:30 z prędkością 54 km/h. | Niewidomy nie widzi czy jest noc czy dzień.
Podsumowując jak zwykle wszystkie uprawnione służby (a jest ich wiele) biorą się za prędkość, bo jest łatwa i szybka kasa, a nikt nie reaguje na zajeżdżanie drogi, niesygnalizowanie manewrów, przekraczanie ciągłych i wyprzedzanie na pasach, które to są IMHO głównymi przyczynami wypadków. Ale tu by się trzeba wysilić i automat tego nie zrobi więc jest passe.
Macie akcję:
https://www.facebook.com/...mieRostowskiego |
|
 |
Piwor
Mitsumaniak

Auto: 730d
|
Wysłany: 11-01-2013, 23:15
|
|
|
cns80 napisał/a: | Da się tylko piesi tego nie przeżyją, bo będziesz cały czas wypatrywał znaków i ich rozjedziesz. |
Patryk, wiesz, o czym mówię (piszę). Na Toruńskiej jest podobnie, wjeżdżasz na most, masz znak drogi ekspresowej, przy zjeździe na modlińską już 80 km/h. Droga przystosowana stricte do 120km/h trzy pasy itp.. Dziś Pani jechała tam 63km/h. |
_________________ 01270/KMM
ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 - |
|
|
|
 |
Dario1986
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5 v6 kombi 2002
|
Wysłany: 27-01-2013, 19:14
|
|
|
Uważajcie na Ostrobramskiej/ Fieldorfa. W ciągu 2ch moich postojów (czekałem na zielone) zrobiły ok 10 fotek. Trzaska jak szalony za prędkość. |
_________________ Opel Vectra 1.6 8v, 92r.
Mitsubishi Colt 1.3, 08r.-służbowy przez 2 m-ce
Peugeot 206 2.0 16v, 99r.
Opel Astra 1.6 8v, 94r.
MITSUBISHI GALANT 2.0 16V, 98r.-sprzedany
MITSUBISHI GALANT 2,5 v6 2002r. kombi
 |
|
|
|
 |
m6riano

|
Wysłany: 27-01-2013, 20:28
|
|
|
Dziś rano jechałem Al.Krakowską i sie nieco zapomniałem..dużo nie było ale jakieś 70-80 było..i nic nie cykło....a widać jak cyka bo kiedyś stojąc na światłach na Niepodległości przy GUSie widziałem jak cykło na Batorego(a to prawie kilometr) |
 |
|
|
|
 |
|
|