|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS DID] Kilka problemów 3kkm po zakupie |
Autor |
Wiadomość |
steff3
Forumowicz
Auto: MSS 1,9 DID F9Q1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-01-2013, 21:23
|
|
|
drtymf napisał/a: | Łożysko napinacza raczej nie ale sprzęgiełko zanim zblokuje się na amen potrafi się z tego co słyszałem przycinać. Może się odblokowało
|
Nie wiem czy to ma związek, ale zauważyłem, że cisza pod maską zrobiła się po wymianie akumulatora na nowy. Misiek miał problem z odpaleniem ostatnio z powodu słabego akumulatora - może alternator był jakoś bardziej przez to obciążony i sprzęgiełko zaczęło hałasować...
Po założeniu nowego akumulatora zauważyłem dwie istotne zmiany: brak rumotania i szybsze nagrzewanie (krótsze działanie) świec żarowych przed odpaleniem.
Tak czy inaczej - dziękuję za pomoc w zlokalizowaniu problemu
[ Dodano: 23-02-2013, 14:26 ]
Hejka, coś mi się pochrzaniło i zamiast nowej odpowiedzi edytowałem źródłowy post
Tak czy inaczej...
Dzisiaj zauważyłem, że prawa przednia opona jest nieźle przycięta od wewnątrz. Lewa bardzo, ale to bardzo delikatnie też od wewnątrz. Przeczuwam, że to ma jakiś związek z rzeczonym w tym wątku bujaniem kierownicą - czy przyczyny mogę szukać w wyrobionych sworzniach?
Przypomnę - kierownicą delikatnie buja podczas jazdy do 20km/h, powyżej tej prędkości na równym odczuwalny jest na kierownicy delikatny opór, a w koleinach auto pływa.
Zawieszenie na dziurach cichutkie, żadnych stuków.
Gdzie szukać przyczyny? |
_________________ Pozdrawiam
steff |
|
|
|
 |
|
|