ASX 1.6 BENZYNA - wart zakupu ? |
Autor |
Wiadomość |
Sikub
Mitsumaniak Hałdziarz
Auto: Galant Wagon 2.0 + LPI Vialle
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-01-2013, 21:34 ASX 1.6 BENZYNA - wart zakupu ?
|
|
|
Proszę Was jako, ze nigdy nie zawodzicie o opinie czy pakowac sie w to auto ASX 1.6 ...
W polu zainteresowan jest jeszcze Kia Sportage oraz Nissan Qashqai ewentualnie Hundai I35 ...
Z góry dzieki Wszystkim
A ja dalej Galancikiem przez swiat
Pozdrawiam |
_________________ Zycie zaczyna sie przy trzech diamentach ... |
|
|
|
 |
jan1994
Mitsumaniak 02505/KMM
Auto: ASX 1,6 Intense
Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Gru 2009 Posty: 339 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 28-01-2013, 21:51
|
|
|
@Sikub wolisz blondynki czy brunetki ?
Najlepiej jak zrobisz jazdę próbną każdym z nich i sam ocenisz.
Ja tam wybrałem miśka i jak na razie nie żałuję - jak będzie dalej - czas pokaże. |
|
|
|
 |
felix_x
Forumowicz
Auto: ASX Intense 1,6
|
Wysłany: 28-01-2013, 22:13
|
|
|
Ja mogę polecić. Co do silnika - rakieta to to nie jest, ale mi do normalnej jazdy wystarcza (no bo musi )
spalanie jak nie masz ciężkiej nogi to w 8l / 100km powinieneś się zmieścić mówię o mieszanym trybie,
w mieście pewnie nieznacznie przekroczy, ale za to poza miastem jadąc ok. 80 - 90 km/h spalanie jest koło 6 - 6,5l /100km.
Oczywiście jak już wspomniałem wszystko zależy od stylu jazdy.
A jak robisz krótkie trasy to odpada problem dieslowskiego DPF-a
Reszta auta jak dla mnie OK!
Fajną sprawą są światła(ksenony) naprawdę nieźle oświetlają teren przed i po bokach auta.
Ale wybór należy do Ciebie...
Pzdr |
|
|
|
 |
Maciek111
Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
|
Wysłany: 28-01-2013, 22:26
|
|
|
Większość z nas miała podobny dylemat. IX 35 odpadł u mnie ze względu na wtrysk bezpośredni i nie możliwość zagazowania. Kia podobnie . Obydwa wykazują wysokie spalanie na benzynce. Kaszlak odpadł ze względu na tylne zawieszenie i odpadające kierownice oraz zbyt bliskie pokrewieństwo z Reniami. Został jako jedyny oryginalny Japoński Misiek. Spalanie w normie i jedzie jak po szynach. Z jednym tylko ale - nie powraca kierownica przy mniejszych prędkościach. Żonie nie odpowiada tylko wysokie wsiadanie ale jest drobna .
Tu spalanie po delikatnej jezdzie.
Ale decyzja i tak należy do Ciebie. Zawiadom na co się zdecydowałeś. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 28-01-2013, 22:28
|
|
|
Sikub napisał/a: | W polu zainteresowan jest jeszcze Kia Sportage | Ja bym poszedł w Kia Sportage |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
Ostatnio zmieniony przez JCH 29-01-2013, 10:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
siekieramotyka
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 2013
|
Wysłany: 29-01-2013, 09:52
|
|
|
Ja również stałem przed podobnym dylematem. Tyle że szukałem auta dla rodziców. W pierwszej kolejności padło na ASX ale potem gdy wsiadłem do ix35 chciałem go do nich przekonać, jakoś w środku się lepiej czułem i do myślenia dawało mi 5 lat gwarancji.
Minusem jest w koreańcach wyższe spalanie benzyny oraz brak możliwości zagazowania co na dłuższą metę może mieć duże znaczenie w realiach drogiego paliwa (o czym pisał Maciek111). Do tego ix35 nie ma seryjnie dziennych co też mnie denerwowało. W mitsu jedynym mankamentem była tapicerka, która wygląda i w dotyku jest jak naciągnięte rajstopy oraz nowe radio, które nie jest już tak zintegrowane z kokpitem.
W końcu rodzicom bardziej spodobało się mitsu i takiego też zakupili co napisałem w innym temacie. I ostatecznie wygląda, że intuicja ich nie zawiodła i dobrze zrobili.
Zapytałem też na facebooku MMP czy w wersji po lifcie usunięte zostały bolączki o których pisaliście, czyli:
- piszczące hamulce
- problemy z odpalaniem
Póki co nie odpisali, jak myślicie czy wspomnieć o tym aso przed odbiorem auta ? |
_________________ STOP światłom w dzień w samochodach ! |
|
|
|
 |
irekmiecz
Mitsumaniak

Auto: hultaj ix20 był MSS 1.3GLX
Pomógł: 10 razy Dołączył: 20 Mar 2008 Posty: 470 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 29-01-2013, 15:34
|
|
|
Podejrzewam że w nowym ix35 światła do jazdy dziennej już będą i parę innych poprawek też http://www.hyundaiklub.pl/portal.php?article=9
Prawdopodobnie nowa wersja będzie dostępna już jesienią tego roku. |
|
|
|
 |
Gugurugu
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.6
|
Wysłany: 30-01-2013, 16:56
|
|
|
siekieramotyka napisał/a: | Póki co nie odpisali, jak myślicie czy wspomnieć o tym aso przed odbiorem auta ? |
Wspomnieć. Problem z odpalaniem powinien zostać usunięty, ale piszczące hamulce nie sądzę Ten typ tak ma i już Nawet w EVO piszczą |
|
|
|
 |
waciak
Forumowicz
Auto: ASX, 1,6 benzyna, invite
|
Wysłany: 30-01-2013, 20:40
|
|
|
Gugurugu napisał/a: | siekieramotyka napisał/a: | Póki co nie odpisali, jak myślicie czy wspomnieć o tym aso przed odbiorem auta ? |
Wspomnieć. Problem z odpalaniem powinien zostać usunięty, ale piszczące hamulce nie sądzę Ten typ tak ma i już Nawet w EVO piszczą |
ja mam zrobione 21 tys i nie piszczą wcale, ale problemy z odpalaniem od czasu do czasu są |
_________________ Lepsze jest wrogiem dobrego:-) |
|
|
|
 |
brbogdan
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 02-02-2013, 18:40
|
|
|
Po przejechaniu ponad 36 tys. km mogę polecić. Auto bezproblemowe i w miarę uniwersalne: przy spokojnej jeździe miejskiej spala ok.7l. Jest też wygodnym środkiem transportu na długie wyjazdy rodzinne: spora ładowność, spalanie około 10l przy prędkości 120-140 km/h przy pełnym załadowaniu + boks dachowy. Przy szybkiej jeździe należy utrzymywać obroty od 3,5 do 4,5 tys., niestety towarzyszy temu hałas. Jest to największa wada tego auta. Poza tym jestem z niego zadowolony. |
|
|
|
 |
mslim
Nowy Forumowicz
Auto: asx 1.6 invite vw t6 caravelle
|
Wysłany: 10-02-2013, 09:08
|
|
|
Witam, mi jesienią w ASX-ie na przeglądzie w auto GT na Połczyńskiej wymieniali min. klocki i od tamtej pory mam spokój z piszczeniem. |
|
|
|
 |
rabacik
Mitsumaniak rabacik
Auto: ASX 1.6 2WD Intense
Pomógł: 1 raz Dołączył: 31 Sty 2011 Posty: 33 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 14-02-2013, 09:47
|
|
|
Ja jeżdzę już trzeci rok, i jestem bardzo zadowolony z ASX 1.6, autko do spokojnej jazdy, ekonomiczne, a i na wakacje w 5 osób bez większych problemów z pakowaniem można jechać.
Odpukać auto dotychczas bezawaryjne. |
|
|
|
 |
Sikub
Mitsumaniak Hałdziarz
Auto: Galant Wagon 2.0 + LPI Vialle
|
Wysłany: 17-02-2013, 10:02
|
|
|
Dziękuje za wszelkie wskazówki na temat ASX-a ... Moja misja spalila w konkursie na najlepszy zakup ... krotko i wstydliwie mowiac Tesciu zdecydowal sie obrocic o 180 stopni i wybral nowa Renate Lagune chyba to numer III ... NO COMMENTS |
_________________ Zycie zaczyna sie przy trzech diamentach ... |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-02-2013, 22:42
|
|
|
Sikub napisał/a: | wybral nowa Renate Lagune chyba to numer III |
Bardzo dobry samochód. |
|
 |
kwi84567
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
|
Wysłany: 16-10-2013, 08:56
|
|
|
kolego wart jak najbardziej. kolega ma jeździ już rok i jest super zadowolony. miałem raz okazje się przejechac |
|
|
|
 |
|