|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Opozniony rozruch auta (pompa paliwowa) |
Autor |
Wiadomość |
tnalag
Forumowicz
Auto: GALANT EA2A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-02-2013, 15:18
|
|
|
Witam mam mały problem z długim kręceniem silnika na zimnym silniku. Mianowicie po postoju kilkugodzinnym auto odpala po 5 - 10 obrotach silnika i jak go zgaszę dosłownie po paru sekundach i znów odpalę to odpala praktycznie od strzała. Podejrzewam pompę paliwa (ma ona coś wspólnego z pracą silnika podczas jazdy ? mojego miśka męczy szarpanie podczas jazdy i spadek mocy) Jeśli to pompa paliwa to jak się do niej dostać? Trzeba ściągać bak czy jest jakieś dojście za tylnymi fotelami ?
Czy wymienione objawy może jeszcze wywoływać czujnik temp silnika?
Nowy aku, świece denso, kable NGK, cewki i problem nadal pozostaje.
Co do cewek, wymieniałem je 2 razy na zamienniki, na każdych po jakimś czasie pokazywały się przebicia, ostatni komplet to ori diamond ale używane po 100 km widać błyski na cewkach. Czym to może być spowodowane? |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14379 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 08-02-2013, 12:48
|