Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS 1.3] Zamek centralny, problem
Autor Wiadomość
sageros 
Nowy Forumowicz

Auto: space star
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-02-2013, 17:22   [MSS 1.3] Zamek centralny, problem

Witam,
jestem od niedawna posiadaczem MSS'a 1.3 i forumowiczem,

Dziś, zauważyłem problem z otwieraniem zamka centralnego od pasażera.

Problem polega na tym że przy otwieraniu drzwi pasażera trzeba przekręcić kluczy 3 krotnie i cypel podnosi się stopniowo - przy pierwszym otwarciu 50%, przy drugim 25% i przy trzecim koleje 25% - i się dopiero odblokowuje. czasami jest konieczne przekręcienie kluczukiem 4-5 razy.

Czy zna koś jakiś patent aby podregulować ten zamek?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 10-02-2013, 17:29   

Tu nie chodzi o jakąś regulację a raczej coś się zanieczyściło w samym zamku czy siłowniku lub coś się dzieje z samym siłownikiem albo nie łączą jakieś złączki na przewodach idących do siłownika w tych drzwiach.

sageros 
Nowy Forumowicz

Auto: space star
Wysłany: 10-02-2013, 17:33   

wcześniej działał bez zarzutu, dziś wystąpił taki problem, może wd40 pomoże.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 10-02-2013, 21:55   

sageros napisał/a:
może wd40 pomoże.
Tak. Na szybką wymianę całego siłownika. WD40 to się nawet do kłódek i do łańcuchów w rowerkach dziecięcych nie używa.

peka75 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi space star 1,9 DiD
Wysłany: 06-11-2013, 21:03   

Witam.
Temat stary ale może ktoś pomoże. Mam ten sam problem: zamek pasażera raz się otwiera a raz nie, dopiero za drugim trzecim naciśnięciem guzika. To samo z zamykaniem. Rozebrałem boczek i wszystko tam wygląda w porządku, nic nie haczy, siłownik pracuje. Nie wykręcałem zamka ale z zewnątrz wygląda na dobrze nasmarowany. Kluczykiem manualnie otwiera bez oporów. Pomóżcie bo to strasznie wkurzające :-X

Mlody993 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 06-11-2013, 23:32   

Może gdzieś kable od centrala mają słabą izolację? Przy spadku temperatury, trochę wilgoci i szaleje. ;-)

Sam zakładałem u mnie alarm i wiem, że central sterowany jest masą, a masa to karoseria. Czyli jak coś z kablem np. gdzieś zadarty i już lipa jak styka się z masą.

Ale z drugiej strony jak z kluczyka działa central bez problemu to może sam pilot/central alarmu.

Powiedz, masz oryginalny alarm czy też dobudowany?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 06-11-2013, 23:49   

A spróbuj co się stanie jeśli szybko przekręcisz i cofniesz kluczyk w drzwiach kierowcy, czy w takim przypadku zamek w drzwiach pasażera zadziała prawidłowo. Jeśli też będzie problem, to jest cos nie tak albo z siłownikiem albo z ciągłością obwodu siłownika w drzwiach pasażera.

peka75 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi space star 1,9 DiD
Wysłany: 08-11-2013, 19:39   

Alarmu nie mam wcale tylko centralny z pilotem, chyba oryginał bo był już w momencie zakupu przeze mnie auta. Wydaje mi się że to jakieś mechaniczne uszkodzenie. Trzeba by rozkręcić wszystko począwszy od zamka a póki co to trochę aura nie sprzyja. Chyba przemęcze się jakoś do wiosny. Z kluczyka od strony kierowcy to samo co z pilota.

Odpowiedz do tematu