|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak sie pozbyc zapachu spalenizny? |
Autor |
Wiadomość |
majdanos
Forumowicz

Auto: Mitsubishi galant
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-02-2013, 15:32 Jak sie pozbyc zapachu spalenizny?
|
|
|
zaczelo sie od niepozornego pozaru w samochodzie...wzmacniacz nie wytrzymal i sie zapalil(nie wiem jak jak byl bezpiecznik a on sam ma a w zasadzie mial elektromagnes ale nie wazne)splonelo wygluszenie no i podloga bagaznika problem tkwi w smrodzie jaki zostal no nie pozwala mi zyc smierdza mi ciuchy jak tylko wsiade do tego wraka .. pralem tapicerke czyscilem plastiki,mylem bagaznik,okne wietrzylem przez cale noce i nic nie pomaga odswiezacze powietrza tez byly no nie dziala teraz wlozylem do bagaznika galazki drzew iglastych czy pomoze nie wiem dam znac jak tak moze wy wiecie jak tego smrodu sie pozbyc? |
|
|
|
 |
vendetta
Mitsumaniak Agata

Auto: Ibiza Cupra 6L
Zaproszone osoby: 2
|
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
|
Wysłany: 11-02-2013, 17:21
|
|
|
Zobacz ten link Nie tylko ozonowanie jest skuteczne. Może Ci pomoże któryś ze sposobów. |
|
|
|
 |
Blondi
Mitsumaniak admin Morfiego ;P

Auto: srebrna strzała :)
|
Wysłany: 20-02-2013, 14:28
|
|
|
majdanos, jest kilka "babcinych" sposobów na usuwanie zapachu spalenizny. Co prawda dotyczą sie domu ale w aucie tez napewno się sprawdzą.
Polecam te:
1. Zagotuj 5% roztwór octu przez kilka chwil, uważając, by ten nie zdominował zapachu w aucie (nie za mocny). Jeśli nie chcesz używać octu, możesz go zastąpić cytryną, gotując w wodzie jej roztwór lub same świeże skórki. Taki goracy roztwór postaw w garnku do bagażnika czy na tylna kanapę na cala noc. Najlepiej jeżeli na drug dzien nigdzie nie jedziesz zeby po tym też wywietrzyc jeszcze auto.
2. Wymieszaj 3 łyżki sody oczyszczonej z wrzącą wodą, następnie dodaj kilka kropel olejku lawendowego lub innego o intensywnym zapachu. Tak przygotowany płyn wlej do miseczki i pozostaw na kilka godzin. Zapach powinien sie wchłonąć. UWAGA! Nie rozlej tego na tapicerke bo soda działa jak wybielacz, mozesz zrobic sobie jasne plamy.
To są oczywiście sposoby dośc skuteczne, choć nie działają natychmiast.
[ Dodano: 21-03-2013, 15:17 ]
majdanos, i co z tym zapachem? pomogło cos?? |
|
|
|
 |
rej
Forumowicz
Auto: Spacer Star
|
Wysłany: 18-08-2015, 15:37
|
|
|
Ja pozbyłem się zapachu spalenizny dopiero po dokładnym wypraniu tapicerki samochodowej. |
|
|
|
 |
|
|