Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Oryginalne chlapacze space star
Autor Wiadomość
cakp 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-01-2013, 11:24   Oryginalne chlapacze space star

Witam

Poszukuję oryginalnych chlapaczy do SS 2004, lub sprawdzonych dopasowanych zamienników jeśli takie istnieją. Szukałem na alledrogo i po sklepach moto lecz nie mogłem nic dopasować ze wględu na listwę progową i nadkole w tym miejscu skręcane śrubkami. Wycięcia tzw rynienka w chlapaczach by musiała mieć kąt prosty by idealnie przylegało do blachy. Obecnie przy takiej pogodzie w przód drzwi a dokładnie ponizej listwy w drzwiach wybija mi wszystko spod kół boje się że to piaskowanie wyczyści blache z lakieru i wda się korozja. To moja 1 zima od zakupu auta.

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 15-01-2013, 18:19   

Zapytaj mitsu_pl on sprzedaje MSS na części, tylko na fotkach chlapaczy nie widać :? .
Ale spytać można :D .
Jakieś używki z alledrogo tylko przedlift :( .
http://allegro.pl/space-s...2944842181.html

kisian 
Mitsumaniak
kisian 00537

Auto: MSS 1.6 2003
Wysłany: 15-01-2013, 20:41   

Podobno oryginalne chlapacze do MSS w wersji comfort podchodzą tylko do tyłu. Listwy progowe skutecznie eliminują szansę montażu chlapaczy z przodu - nie pasują. Taka wersję usłyszałem w salonie 10m lat do tyłu. Jak jest nie sprawdzałem

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Wysłany: 16-01-2013, 01:31   

Po 1. gdzieś już taki temat był - poszperaj sobie
po 2. ja kupowałem oryginalne w Auto GT na przód, cena ok. 120 zł za dwa
po 3. istnieją chlapacze zarówno do wersji z osłoną progu, jak i bez - w aso mają jedne i drugie (i tak z holandii je przywiozą na zamówienie)
po 4. spiesz się - "mój" misiek ma już za soba malowanie progów, bo zaczęły się pojawiać wżery ;)

maniak30 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,8 GDI GLX '99
Wysłany: 16-01-2013, 21:03   

kisian napisał/a:
Podobno oryginalne chlapacze do MSS w wersji comfort podchodzą tylko do tyłu. Listwy progowe skutecznie eliminują szansę montażu chlapaczy z przodu - nie pasują. Taka wersję usłyszałem w salonie 10m lat do tyłu. Jak jest nie sprawdzałem

i tu się nie zgodzę mam założone i chlapacze i listwy progowe i wszystko pasuje oczywiście orginalne.
Z tymi chlapaczami możesz mieć problem chodzi o przód ja za swoje płaciłem jakieś 3 lata temu około 250 zł :twisted: bo używek nie znalazłem

cakp 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-01-2013, 11:25   

Dziękuję wszystkim za pomocne odpowiedzi. Przeszukiwałem forum lecz nie było takiego temu dlatego założyłem nowy. Napisałem do mitsu_pl niestety on nie ma. Na alledrogo znalazłem używki lecz bardzo drogo za nie chcą i wygladają tak jakby były wyrwane. Wysłałem zapytanie do AutoGT

steff3 
Forumowicz

Auto: MSS 1,9 DID F9Q1
Wysłany: 22-01-2013, 13:57   

cakp napisał/a:
Wysłałem zapytanie do AutoGT

Jeśli byłbyś tak uprzejmy to daj znać co Ci odpiszą.

Ja kupiłem komplet uniwersalnych na allegro za 65 zł z przesyłką - jeszcze nie założyłem, ale przymierzałem i pasują tylko na tył, z przodu nie ma opcji, także szkoda kasy.
Ktoś pisał, że w ASO oryginalne sprzedają tylko na przód...

macos 
Forumowicz

Auto: Space Star 1,3
Wysłany: 22-01-2013, 14:34   

Ok. pół roku temu dostałem odpowiedź z ASO,że koszt oryginalnych chlapaczy ,to 126.74,- na jedną oś.Cena jest jadnakowa dla modeli z listwami progowymi lub,bez.
Jedynie przy zakupie musimy zaznaczyć jakie potrzebujemy.Oczywiście nie wiem czy to dalej aktualne,ze względu na brak funduszy wstrzymałem się na razie od zakupu.
Zamienników niestety nie ma,a jeśli ktoś oferuje że będą pasować to na 100% kłamie,sam się o tym przekonałem,na razie mam takie założone,ale nie wygląda to najlepiej.Oczywiście oryginalne są na przod i na tył.
http://forum.mitsumaniaki...light=chlapacze

cakp 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-02-2013, 15:57   

Wysłałem zapytanie do wszystkich dilerów w mazowieckim i dwóch w kujawsko pomorskim. AutoGt pomimo kilku emaili w róznych odstępach czasowych w ogóle nie odpisało. Pozostali w ciągu jednego dnia. Ceny były identyczne.

Koszt zakupu chlapaczy do Spacestara to: przód 132,98 PLN brutto, tył 132,98 PLN brutto za kpl.Czas realizacji zamówienia na chwile obecną ok. 4 dni roboczych

Trochę dużo jak za kawałek plastiku:) Obecnie mam opony 195/55/15 być może dlatego drzwi poniżej listwy ubłocone. Szerokie opony + brak chlapaczy.
Dziękuję wszystkim za pomocne wypowiedzi i link do działu ogólne gdzie był wątek o chlapaczach, moja wina że szukałem po technicznych dziale.

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 12-02-2013, 17:09   

Czy jest jakiś szczęśliwiec posiadający orginalne chlapacze z tyłu i z przodu, nie mający dodatkowych listw przy progach? Jeśli tak prosiłbym o kilka fotek. Też od dłuższego czasu się zastanawiam nad chlapaczami i najbardziej martwię się o dopasowanie chlapaczy z przodu, bo z tyłu raczej nie będzie problemu.
Czy te orginalne chlapacze są gumowe czy plastikowe?

futrzany 
Forumowicz
Futrzany

Auto: Space Star DID
Wysłany: 14-02-2013, 16:43   

Ja mam z przodu i z tyłu są oryginalne i do comforta pasują bez problemu

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 14-02-2013, 16:57   

futrzany napisał/a:
Ja mam z przodu i z tyłu są oryginalne i do comforta pasują bez problemu

Te oryginalne są plastikowe czy gumowe?
W jaki sposób są montowane te przednie? Śrubami, którymi jest przykręcona osłona nadkola? Mógłbyś w wolnej chwili strzelić kilka fotek i zapodać?

rudelek 
Nowy Forumowicz
Użytkownik zbanowany

Auto: Space Star 1.8 GDI 122KM '99
Wysłany: 14-02-2013, 18:14   

Chlapacze z wersji przedliftowej i poliftowej są identyczne?

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 15-02-2013, 10:33   

Przód:

Tył:

Prawdopodobnie są ori ale wujaszek już nie pamięta :wink: .
Sorki za jakość fotek ale cyknąłem fonem + brudna żaba :mrgreen: .

cakp 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-02-2013, 16:04   

Widać że są idealnie dopasowane ale czy pod nimi nie bierze korozja? Nie zbiera się tam woda? Ja kiedyś miałem w fordzie oryginalne to pod nimi strach było patrzeć, oczywiście plastikowe. Gdzieś wyczytałem że nie mogą być na ścisk dokręcone gdyż woda nie będzie miała odpływu. Czy ma ktoś zdjęcia oryginalnych chlapaczy w wersji z listwą progową?

Odpowiedz do tematu