|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS ALL] Pomysłu na otwarcie maski poszukuję... |
Autor |
Wiadomość |
mls
Forumowicz

Auto: -
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Lip 2010 Posty: 100 Skąd: Warszawa Bielany
|
Wysłany: 20-02-2013, 19:40 [MSS ALL] Pomysłu na otwarcie maski poszukuję...
|
|
|
Witajcie,
Niestety, nadszedł ten dzień, kiedy Misiek postanowił już nie odpalić - ale miał do tego pełne prawo, bo akumulator ledwo zipał już od dwóch lat (ale o dziwo poprzednie zimy jakoś wytrzymał dzielnie, może dlatego, że krótsze były). I nie byłoby nic w tym złego, gdyby nie problem który się pojawił - nie mogę w żaden sposób do owego akumulatora się dostać.
Samochód musiałem teraz z konieczności zostawić pod biurem, "pod chmurką", bez możliwości ogrzania go w jakikolwiek sposób ani też odholowania w cieplejsze miejsce. Linką otworzyć maski się nie da, a szarpać aby urwać też nie do końca chcę. Samym zamkiem też nie otworzę (choć do niego dostęp jest łatwy, przez grill i szczupłe paluszki ), dopóki sprężyna nie puści. Więc... co zrobić, aby puściła? Samemu nie mam już pomysłów, jeszcze rano spróbuję z chłopakami z biura "na dwie ręce" (jeden ciągnie linkę, drugi maskę) ale nie wiem czy to cokolwiek da... A czekać na ocieplenie też nie bardzo mi się widzi, bo się na to za bardzo nie zanosi...
Pomożecie?...
A w ogóle, jak to możliwe, że przy temperaturze -1, góra -2°C to cholerstwo tak się blokuje?! |
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 14-01-2015, 15:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 822 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20981 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 21-02-2013, 07:51
|
|
|
Spryskaj cały zamek jakimś wude albo podobnym szprajem, odczekaj trochę i spróbuj otworzyć. |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 21-02-2013, 17:22
|
|
|
Jeśli wiesz co przymarzło, to może spróbuj psiknąć jakimś odmrażaczem.
Żeby ogrzać, jak masz pod biurem możliwość możesz podłączyć "farelkę" i podmuchać przez grill do środka |
_________________ Si vis pacem, para bellum. |
|
|
|
 |
mls
Forumowicz

Auto: -
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Lip 2010 Posty: 100 Skąd: Warszawa Bielany
|
Wysłany: 21-02-2013, 17:27
|
|
|
Już udało się otworzyć. Nie wiem, czy pomogło WD czy odmrażacz do zamków czy też fakt, że dostałem się od spodu do linki... Ale maska otwarta, aku wymieniony, samochód znów na chodzie... Niemniej jednak, otwarcie tego to jest masakra... |
|
|
|
 |
emjot
Mitsumaniak

Auto: Space Star '02 Family 1.6 LPG
|
Wysłany: 14-01-2015, 15:31 Jak otworzyć maskę...
|
|
|
Dzisiaj pewna pani na światłach postanowiła zatrzymać się awaryjnie na widok powoli zapalającego się żółtego światła. Zatrzymała się tuż przede mną, za pasami. Mokro + pasy i nie zatrzymałem się. Delikatnie uderzyłem w jej hak, nic poważnego, porysowany zderzak i 3 cm wgniecenie na masce, kilka połamanych zaczepów grilla.
Ale maski otworzyć nie mogę. Linka w środku jak gdyby odciągnięta, ale zamek jest zablokowany. Jak to można otworzyć? Jakieś pomysły?
Edit by MOD.
Podobny temat to przeniosłem.
Może coś pomoże.
|
Ostatnio zmieniony przez Bizi78 14-01-2015, 15:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
brccrx
Forumowicz brccrx
Auto: 00 fto 1.3 turbo, 97 fto 2.0 m
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 15-01-2015, 21:57
|
|
|
Probowales srubokretem przez atrape otworzyc, moze sie uda, tylko popros zeby ktos na maske nacisna, bedzie latwiej. |
|
|
|
 |
|
|