|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jaki rozmiar felg :> |
Autor |
Wiadomość |
grubka1 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2007, 10:12 Jaki rozmiar felg :>
|
|
|
heyka chcialam sobie zakupic komplecik felg aluminiowych ale niestety nie znam wogole rozmiaru ani rozmiaru srub ani jakiegos kola centrujacego pomozcie jakie sa to wymiary wiem tylko ze kola mam 14-stki z gory dziekuje za odp |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 27-01-2007, 11:20
|
|
|
Funkcja SZUKAJ nie boli No chyba, że admin osobiście spróbuje wyperswadować
4*114,3 (rozstaw śrub)
67,1 (otwór centrujący)
ET (odsadzenie felgi, inaczej mówiąc odległość środka felgi od piasty) |
|
 |
grubka1 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-01-2007, 13:32
|
|
|
a powiedz mi czy takie felgi 14" ET38, 4x114,3 - j6, otwór centralny to 72 mm beda pasowaly?? jestem nowicjuszka nie zloscie sie na mnie |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-01-2007, 13:49
|
|
|
Pasować : TAK
Druga sprawa: poszukaj pierścieni centrujących redukcyjnych (takie plastikowe na allegro nawet są) z otw. centr. 67,1 dla Mitsubishi Galanta.
To ważne, ponieważ mając felgi z otworem centralnym o większej średnicy piasta nie spełnia swojej funkcji centrującej. Wątpię, by same nakrętki dobrze to znosiły. Koszt tych pierścieni jest śmieszny jednak możesz mieć problem z dostaniem odpowiedniego rozmiaru. |
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2007, 02:03
|
|
|
grubka1, nikt sie na Ciebie nie zlosci, Serek tylko tak zartowal, bo doskonale pamieta, ze forum jest "user friendly" prawda?
A co do pierscieni centrujacych to z dostaniem nie bedzie zadnego problemu, poszukalem i u tego http://moto.allegro.pl/it...eki_expres.html sprzedawcy dostaniesz jakie tylko potrzebujesz wlacznie z 67,1mm za 35,-PLN / komplet czyli 4 szt. Z reszta wystarczy, ze mu podasz tylko rok i model samochodu, a on dobierze wlasciwe, znac musisz tylko srednice otworu w feldze, ale to Ci juz powie sprzedawca felg.
Powodzenia i pochwal sie fotka jak juz jakies kupisz |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-01-2007, 15:21