|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lampa anglik |
Autor |
Wiadomość |
paweldz
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 19.DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-02-2013, 18:24 Lampa anglik
|
|
|
Mam możliwość kupienia przedniej lewej lampy ale wersja angielska... słyszałem że można wymienić środek z mojej starej lampy żeby świeciła "normalnie" a cała reszta z anglika, ale nie wiem czy to jest prawda i czy to jest w ogóle wykonalne |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 28-02-2013, 20:43
|
|
|
Wydaje mi się że nie. Jak policja czy stacja diagnostyczna będzie to kontrolować to będą patrzeć na szybkę, na której jest oznaczenie homologacji. Jak obudowa będzie z anglika to i tak nikt Ci nie uwierzy, że środek jest z "normalnej" wersji. A już na pewno nie policja. |
_________________ Si vis pacem, para bellum. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 28-02-2013, 20:55
|
|
|
paweldz, różnica "anglik" "europa" to głównie kąt mocowania żarówki.
Da się przerobić lampę "angielską' tak aby świeciła prawidłowo i to bez zmiany "środka", ale to nic nie daje, bo oznaczenia są na szkle... więc pierwszy patrol, który zechce sprawdzić "numerki" lub solidny diagnosta i dowód poleci. |
|
|
|
 |
paweldz
Nowy Forumowicz
Auto: MSS 19.DID
|
Wysłany: 01-03-2013, 10:20
|
|
|
aha no to już wszystko wiadomo dziękuję bardzo |
|
|
|
 |
macos
Forumowicz

Auto: Space Star 1,3
|
Wysłany: 02-03-2013, 19:20
|
|
|
Dodam ,że w swoim MMS wymieniłem szkło. Po wprowadzeniu mnie w błąd,kupiłem reflektor z anglika.Wymiana nie była trudna ,warunek że to lampa ze szkłem ryflowanym,czyli przed liftem,środek jest ten sam. |
_________________ Piotr
 |
|
|
|
 |
|
|