Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CAxA] Colt dziwny problem gaśnie skaczą obroty,przygasają ś
Autor Wiadomość
SiwyWrocław 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 92
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-03-2013, 12:55   [CAxA] Colt dziwny problem gaśnie skaczą obroty,przygasają ś

Witam serdecznie,i bardzo proszę o pomoc,posiadam colta 92-96 w automacie jeżdze nim juz 8 lat i jestem z niego bardzo zadowolony,ale od ok roku dzieją sie z nim dziwne rzeczy,mianowicie ,stojąc np na czerwonym świetle obroty silnika na moment wskakiwały do 2,500 po czym spadały,działo się tak kilka razy w tygodniu,a innym znów razem potrafił nagle zgasnąć silnik,też kilka razy w tygodniu,ale poza tym dało sie jeżdzić,nietety któregoś dnia auto nie zapaliło wcale,scholowałem do mechanika gdzie stało miesiac czasu,ponieważ mechanik nie wiedział co jest,kombinował ze aparat,kupiłem ale okazało się ze dalej to samo,póżniej,że sterownik silnika kupiłem,po założeniu auto zapaliło,i było dobrze przez ok miesiąc,ale teraz znowu zaczynają sie te same problemy czasami dodaje obrotów,lub poprostu gaśnie,dodatkowo zauważyłem jadac w nocy że czasem przygasają przednie światła,oraz deska z zegarami,sprawdziłem ładowanie jest ok.Niewiem co robić ale boje sie ze niedługo padnie następny komputer,a na nastepną naprawę juz nie bedzie mnie stać.Jeżeli wiecie o co chodzi napiszcie,albo może znacie jakiegoś dobrego mechanika od coltów z Wrocławia,bądz okolic.Dziękuje i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez karolgt 06-03-2013, 22:31, w całości zmieniany 1 raz  

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 05-03-2013, 19:59   

Musisz wymienić kondenstaory w komputerze wtrysku (ECU). I to jak najszybciej, bo znowu padnie.

SiwyWrocław 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 92
Wysłany: 06-03-2013, 19:00   

Dzięki kolego,czy to całkowicie rozwiążę ten problem i czy mogę zrobić to sam czy w warsztacie i ile to kosztuje?

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 06-03-2013, 20:21   

Nie wiem czy rozwiąże problem, napewno nie zaszkodzi. Zrobisz sam jak masz lutownicę oporową i umiesz się nią posługiwać. Kondensatory (potrzebne 4 szt.) kosztują ok. 1,50 zł w sklepie elektronicznym.
Oto instrukcja wymiany kondensatorów: http://forum.mitsumaniaki...kondensator%F3w

Odpowiedz do tematu