Wycieraczki BOSCH AERO TWIN - potrzebny symbol produktu |
Autor |
Wiadomość |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 09-07-2011, 00:18
|
|
|
TOM65 napisał/a: | jeżeli wycieraczki zaczynają mazać lub głośno czyścić szybę to dobry i spr sposób -przetrzeć szmatką nasiąknietą denaturatem -gume wycieraczki.Dwa razy bo grafit przy okazji też ściągamy. | Nigdy w życiu denaturatem!!! Kiedyś denaturat składał się ze spirytusu "gorzej" oczyszczonego, teraz w składzie ma dziwne dodatki smakowe. Można trafić np naftę lub jakiś inny tłusty rozpuszczalnik i wtedy później pióra nadają się do wyrzucenia.
mitsu00 napisał/a: | I bardzo zle zrobiles bo VALEO szuraja szybko po szybie. Czemu kombinujesz zamiast posluchac reszty i nie kupiles AeroTwin? Moje sluza juz od Marca zeszlego roku i wszystko jest GIT majonez. | Nie wiem jak oryginały z ASO ale używałem w swoim O1 obu typów kupionych na "otwartym rynku". Miałem AreoTwin kupione w niemieckim supermarkecie i po niecałym roku nadawały się do wyrzucenia. W niektórych miejscach "wyszczerbiły" się i później podczas pracy zostawiały takie półkoliste smugi na szybie. Od ponad roku używam VALEO i jak na razie nie widać podobnego objawu. Wycieraczki dobrze zbierają wodę, nie piszczą ani zbytnio szumią.
Przy okazji wymiany szyby pytałem się o opinię montażystów, potwierdzili że Bosch jakościowo bardzo się "popsuł", stwierdzili że VALEO może nie jest idealne, ale jeszcze jakoś trzyma jakość. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 09-07-2011, 00:25
|
|
|
elektryk napisał/a: | stwierdzili że VALEO może nie jest idealne, ale jeszcze jakoś trzyma jakość. |
No ja właśnie Valeo wywaliłem po niech sprawdzę po 3 miesiącach jak nie dość że nie nie nawracały (szły sztorcem do góry, a na dół normalnie), zostawiały smugi i często podskakiwały - nigdy więcej. Nie wiem skąd macie takie pozytywne oponie o Valeo i Bosch - dla mnie to wycieraczki warte 10zł. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 09-07-2011, 09:56
|
|
|
krzychu napisał/a: | te ścierają fantastyczne i naprawdę nie wydają żadnego dźwięku (idealnie ciche są). | Bosch Aero Twin też u mnie bardzo dobrze się sprawdza - ściera fantastycznie i nie wydaje żadnego dźwięku. Skoro nie ma różnicy, to po co przepłacać . A u pasażera mam jakiegoś no-name'a kupionego za 20zł na próbę w JAAN Auto Glass przy okazji naprawy szyby. Konstrukcja identyczna jak Bosch Aero - nie ma tylko wytłoczonego napisu Bosch, i trochę mniej czarny plastik mocujący - a praca identyczna - czyli bez uwag. Ma jeszcze lepszy stosunek jakości do ceny. O ile pamiętam obydwie założone w styczniu przed wyjazdem na narty czyli pół roku za nimi i jeszcze brak przesłanek do wymiany, a np. Valeo Silencio wywaliłem coś po 3 miesiącach. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
yerzo
Nowy Forumowicz
Auto: 2,0 DID Outlander 2010
|
|
|
|
 |
Lucas123w
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Mar 2012 Posty: 977 Skąd: Rumia
|
Wysłany: 18-01-2013, 16:36
|
|
|
Miałem takie Aero-Twiny wycierały dobrze, po roku zaczęły mazać. Zostawiały jakąś tłustą plamę na szybie, szybę myłem wycieraczki też nic nie pomogło.
Zmieniłem na Denso hybrydowe, na plus to to że są cichsze od Bosha i wydaje mi się że lepiej przylegają do szyby. |
_________________  |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 18-01-2013, 17:41
|
|
|
Lucas123w napisał/a: | Denso hybrydowe |
Polecam
Dla mnie bosch to była tragedia, zresztą podobnie jak Valeo. Mam wręcz wrażenie, że lepsze były Alci z Tesco w przeliczeniu na czas służenia + jakość do ceny. |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 18-01-2013, 18:58
|
|
|
2 -mce temu zmieniłem na aero bosha i jest Ok |
|
 |
bonito
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 556 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 21-01-2013, 15:57 Bosch AeroTwin
|
|
|
Mam bardzo niekorzystne doświadczenia z tymi wycieraczkami, kupiłem na Allegro dwa komplety, które wytrzymały (każdy) tylko parę tysięcy km. Przypuszczalnie podróbki.
Teraz jeżdżę już dłuższy czas (ponad 6 miesięcy) na wycieraczkach firmy (nomen omen) GoodRain za 40 PLN para (też z Allegro) i jeszcze się nie zużyły.
bonito |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 21-01-2013, 16:05 Re: Bosch AeroTwin
|
|
|
bonito napisał/a: | Mam bardzo niekorzystne doświadczenia z tymi wycieraczkami, kupiłem na Allegro dwa komplety, które wytrzymały (każdy) tylko parę tysięcy km. Przypuszczalnie podróbki.
Teraz jeżdżę już dłuższy czas (ponad 6 miesięcy) na wycieraczkach firmy (nomen omen) GoodRain za 40 PLN para (też z Allegro) i jeszcze się nie zużyły.
bonito | Wszystko podrabiaja w tym kraju, proszki do prania wycieraczki...... Ja jezdzilem na Aerotwinach w OII, mam je w PIV, Accordzie i Avenie i wszystko git majonez. Kupuje jednak z niemieckiego ebay z dostawa do domu. Do Avensisa za komplet na przod z wysylka DHL wyszlo jakies 170zl. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 08-03-2013, 13:27
|
|
|
w tym zakresie cenowym 170zl to sa juz oryginaly, ktore u mnie juz pracuja 4 rok od nowosci Mialem juz je dawno zmienic ale nie mam serca skoro nadal daja rade i nic nie maziaja itp... |
dab
 |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 30-10-2013, 14:13
|
|
|
Hej Koledzy,
a co polecacie jako zamiennik na tyl? |
dab
 |
|
|
|
 |
Straszny
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DID 2009
|
Wysłany: 30-10-2013, 14:32
|
|
|
Witaj
W moim Outku z tyłu wymieniłem samą gumkę i wycieraczka świetnie daje radę. Rozwiązanie kosztowało zaledwie kilka złotych. Może warto to rozpatrzyć. |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 30-10-2013, 16:06
|