Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] główny licznik kilometów nie dolicza przebytego
Autor Wiadomość
mietek368 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-03-2013, 19:05   [II 2.0 DID] główny licznik kilometów nie dolicza przebytego

Witam! Od niedawna posiadam Mitsubishi Outlandera z 2008r, zauważyłem ostatnio że główny licznik kilometrów stoi, jego stan się nie zmienia, licznik dziennego dystansu działa normalnie, nalicza kilometry, przy tankowaniu kasuje się bez problemów, pozostałe rzeczy jak spalanie temperatura płynów wyświetla się normalnie, w czym może tkwić problem, proszę o pomoc w tej sprawie, pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi. :wink:

DJ Fazi 
Mitsumaniak
Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Wysłany: 10-03-2013, 21:28   

coś tak jakby był cofany przez jakiegoś magika ?

bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Wysłany: 11-03-2013, 08:26   

Ja bym się ucieszył z takiego efektu - Outlander wiecznie młody... :lol:
bonito

Maddox 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 Di-D
Wysłany: 08-04-2014, 20:37   Re: główny licznik kilometów nie dolicza przebytego

mietek368 napisał/a:
Witam! Od niedawna posiadam Mitsubishi Outlandera z 2008r, zauważyłem ostatnio że główny licznik kilometrów stoi, jego stan się nie zmienia, licznik dziennego dystansu działa normalnie, nalicza kilometry, przy tankowaniu kasuje się bez problemów, pozostałe rzeczy jak spalanie temperatura płynów wyświetla się normalnie, w czym może tkwić problem, proszę o pomoc w tej sprawie, pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi. :wink:

Hej, i jak, doszedłeś co to za problem?
ja mam właśnie to samo, i nie wiem czy jechać z tym do ASO czy cokolwiek z tym robić.

[ Dodano: 13-04-2014, 12:46 ]
bonito napisał/a:
Ja bym się ucieszył z takiego efektu - Outlander wiecznie młody... :lol:
bonito

może i tak, ale jak wytłumaczyć następnemu nabywcy, że auto zrobiło 0 km od X czasu :-)
a swoją drogą, komputer nie wykazuje żadnych błędów.
w przyszłym tygodniu umówię się z "magikiem" od liczników, zobaczymy "ile $" powie za usługę.

[ Dodano: 12-07-2014, 12:34 ]
DJ Fazi napisał/a:
coś tak jakby był cofany przez jakiegoś magika ?

dokładnie jest jak mówisz, ja też miałem taki przypadek, że mi licznik nie naliczał km.
Kupiłem OII z 2008 roku z przebiegiem 98tkm, stan auta ok, przebieg nawet możliwy.
Kolega kupił mi zegary, prawdziwy magik ustawił przebieg na 105tkm (troche nim pojeździłem zanim doszło do wymiany, a lubie mieć jasność w takich tematach) i wymieniliśmy co okazało się banalnie proste.
No, koniec końców licznik wymieniony, km nabija.

Odpowiedz do tematu