|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 DID] główny licznik kilometów nie dolicza przebytego |
Autor |
Wiadomość |
mietek368
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-03-2013, 19:05 [II 2.0 DID] główny licznik kilometów nie dolicza przebytego
|
|
|
Witam! Od niedawna posiadam Mitsubishi Outlandera z 2008r, zauważyłem ostatnio że główny licznik kilometrów stoi, jego stan się nie zmienia, licznik dziennego dystansu działa normalnie, nalicza kilometry, przy tankowaniu kasuje się bez problemów, pozostałe rzeczy jak spalanie temperatura płynów wyświetla się normalnie, w czym może tkwić problem, proszę o pomoc w tej sprawie, pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi. |
|
|
|
 |
DJ Fazi
Mitsumaniak Fan bulwarówek

Auto: był Outlander 2.0 DI-D
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lis 2010 Posty: 439 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 10-03-2013, 21:28
|
|
|
coś tak jakby był cofany przez jakiegoś magika ? |
_________________ glonojad rulezz |
|
|
|
 |
bonito
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 556 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 11-03-2013, 08:26
|
|
|
Ja bym się ucieszył z takiego efektu - Outlander wiecznie młody...
bonito |
|
|
|
 |
Maddox
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2.0 Di-D
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Lip 2010 Posty: 219 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 08-04-2014, 20:37 Re: główny licznik kilometów nie dolicza przebytego
|
|
|
mietek368 napisał/a: | Witam! Od niedawna posiadam Mitsubishi Outlandera z 2008r, zauważyłem ostatnio że główny licznik kilometrów stoi, jego stan się nie zmienia, licznik dziennego dystansu działa normalnie, nalicza kilometry, przy tankowaniu kasuje się bez problemów, pozostałe rzeczy jak spalanie temperatura płynów wyświetla się normalnie, w czym może tkwić problem, proszę o pomoc w tej sprawie, pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi. |
Hej, i jak, doszedłeś co to za problem?
ja mam właśnie to samo, i nie wiem czy jechać z tym do ASO czy cokolwiek z tym robić.
[ Dodano: 13-04-2014, 12:46 ]
bonito napisał/a: | Ja bym się ucieszył z takiego efektu - Outlander wiecznie młody...
bonito |
może i tak, ale jak wytłumaczyć następnemu nabywcy, że auto zrobiło 0 km od X czasu
a swoją drogą, komputer nie wykazuje żadnych błędów.
w przyszłym tygodniu umówię się z "magikiem" od liczników, zobaczymy "ile $" powie za usługę.
[ Dodano: 12-07-2014, 12:34 ]
DJ Fazi napisał/a: | coś tak jakby był cofany przez jakiegoś magika ? |
dokładnie jest jak mówisz, ja też miałem taki przypadek, że mi licznik nie naliczał km.
Kupiłem OII z 2008 roku z przebiegiem 98tkm, stan auta ok, przebieg nawet możliwy.
Kolega kupił mi zegary, prawdziwy magik ustawił przebieg na 105tkm (troche nim pojeździłem zanim doszło do wymiany, a lubie mieć jasność w takich tematach) i wymieniliśmy co okazało się banalnie proste.
No, koniec końców licznik wymieniony, km nabija. |
_________________ Outlander 2.0T
Outlander 2.0 DI-D |
|
|
|
 |
|
|