witam elektryczne szyby i dach nie dzialaja po blacharce |
Autor |
Wiadomość |
gdulus
Nowy Forumowicz
Auto: colt 2008 cabrio
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-03-2013, 23:50 witam elektryczne szyby i dach nie dzialaja po blacharce
|
|
|
witam moj blacharz wstawial cwiartke do tego auta , gdy auto przyszlo na warsztat to szyby w przednich oknach dalo sie opuscic , po blacharskiej naprawie auta nie dzialaja szyby ani dach elektryczny (te auto to jest cabrio ze skladanym dachem ) blacharz posprawdzal jeszcze chyba ze 3 razy wszystkie kostki i kable ktore rozlaczal ale twierdzi ze wszysko popodpinal na swoje miejsce , klijent natomiast mowi ze w aucie dzialaly szyba jak wstawil auto do naprawy a teraz nie dzialaja i musimy je naprwic
dach tez sie nie otwiera elektrycznie gdy trafil na warszat to nie dalo sie tego sprawdzic bo byla tylnia cwirtka pogieta i nikt nie sprawdzal czy dach dziala
prosze napisac co moglo sie stac gdzie szukac , jak naprawic
dodam tylko ze bateria z auta byla wyciagana na 2 dni
z gory dziekuje
edit: bez kryptoreklam bym prosił |
Ostatnio zmieniony przez londolut 05-03-2013, 07:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 05-03-2013, 00:23
|
|
|
Witam
Sprawdz bezpieczniki:
1. przy akumulatorze na klemie dodatniej
2. pod kierownica spalony bezpiecznik lub brak przekaznika
Pozdrawiam |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
gdulus
Nowy Forumowicz
Auto: colt 2008 cabrio
|
Wysłany: 05-03-2013, 08:43
|
|
|
bezpieczniki sprawdzane ale sprwdzimy jeszcze raz dokladniej,
a czy moze byc tak ze auto jak stalo bez akumulatora to sie rozprogramowalo i teraz trzeba wlaczycc silnik i musi sie zaprogramowac , narazie bak jest jeszcze do auta nie wlozony i auta nie da sie zapalic , prosze o dalsze wskazowki ,]
z gory bardzo dziekuje |
|
|
|
 |
roarflex
Forumowicz

Auto: Lancer CS01,6
|
Wysłany: 08-03-2013, 11:54
|
|
|
Bateria nie ma znaczenia. Dach nie działa bo szyb sie nie da opuścić. Warunkiem złożenia dachu jest opuszczenie wszystkich szyb przednich i tylnych oraz zamkniecie rolety w bagażniku. Jak sobie nie poradzisz zapraszam do Międzyrzeca Podl. nic nie obiecuje, ale mogę spróbować podziałać, mam taki samochód i co nieco można porównać. |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 10-03-2013, 23:59
|
|
|
Witam
Po odlaczeniu aku i ponownym podlaczeniupowinno wszystko dzialac.
Sprawdz czy dochodzi prad do komputera (ten pod kierownica), sprawdz czy masz dobre bezpieczniki transportowe (to te w zoltym zatrzasku w skrtzynce bezpiecznikowej pod kieraa)
Powinny byc wcisniete |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
|