Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer Intense / Invite
Autor Wiadomość
sliwek2face 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 SB
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-03-2013, 09:43   Lancer Intense / Invite

Panowie poszukuje do kupna Lacera z 2009r. najlepiej w wersji Intense koniecznie w sedanie max do 40tys
Ewentualnie wchodzi w gre wersja Invite też w sedanie ale ta bogatsza wersja(tam gdzie są halogenny ).
A tak po za tym to zainteresowalo mnie to ogłoszenie.W przyszłym tygodniu jak się uda pojadę ją obejrzeć.Tylko coś za tania mi sie wydaje:

http://otomoto.pl/mitsubi...-C27514910.html

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 08-03-2013, 10:48   

sliwek2face napisał/a:
Ewentualnie wchodzi w gre wersja Invite też w sedanie ale ta bogatsza wersja(tam gdzie są halogenny ).

Nie tyle bogatsza co zmieniona...
do MY'2009 byl zestaw glosnomowiacy BT, a od MY'2010 byly zamiast niego halogeny...

Stawiam ze ten w ogloszeniu to MY'2010, kupiony w 2010 i gwarancja niedlugo sie w 2013 skonczy... ale produkcja koniec 2009, wtedy cena jak najbardziej adekwatna...
Choc nawet z 2010 to nie jakas niska... po 3latach stracil ok. 40% wartosci...
Chyba nie bierzesz pod uwage, ze Lancer nowy jest dosc tanim autem ;)

sliwek2face 
Forumowicz

Wysłany: 09-03-2013, 20:19   

no widzisz nawet nie wiedzia że był zamieniony zestaw głośno mówiący za halogeny,jednak według mnie halogeny się bardziej przydadzą.
A jak jest z nagłośnieniem w tych rocznikach?
No niestety nowy lancer nie jest jak dla mnie tanim autem,a szkoda.

No niestety tych roczników z tym wyposażeniem aktualnie jest strasznie mało.

gzesiolek 
Forumowicz

Wysłany: 10-03-2013, 10:12   

sliwek2face napisał/a:
jednak według mnie halogeny się bardziej przydadzą

Patrzac na jakosc systemu glosnomowiacego wg mnie tez...

Choc jakby byl lepszy system glosnomowiacy to osobiscie bardziej go cenie niz halogeny... moze dlatego, ze sam nie mialem auta z halogenami, a polscy kierowcy uzywaja tychze i wtedy kiedy trzeba i wtedy kiedy nie i znam je nie ze strony uzytecznosci ale utrudniania zycia innym (i razenia po oczach)...;)

sliwek2face 
Forumowicz

Wysłany: 10-03-2013, 11:13   

to fakt jest to dziwna mentalność ludzi że nawet w zwykły dzień potrafia jeździć na halogenach.Mi poprostu nie jest potrzebny zestaw głośnomówiący w samochodzie,a halogeny miśkowi dodają uroku.
No siedze dziś od rana i szukam jeszcze jakiś ładnych sedanów od roczników 2009 ale cieżko znalesć ciekawą oferte.
A na co zwrócić uwage podczas oględzin miśka?Tak czy tak pojedzie na serwis ale najpierw musze go sam obejrzeć.Są jakieś rzeczy które sie szybciej zurzywają bądź ulegają często awari?

gzesiolek 
Forumowicz

Wysłany: 10-03-2013, 11:51   

sliwek2face, poza slabym lakierem i niekiedy skrzypiacym zawieszeniem w benzynowych Lancerach chyba nie bylo jakiejs wybitnie powtarzalnej wady...

Zbyt idealny lakier bedzie swiadczyl albo o tym ze ktos niesamowicie dbal, albo ze auto zostalo bardzo odpicowane... po lakierze tez mozna poznac roznice pomiedzy elementami ori i tymi odmalowanymi, po prostu z czasem mikrorysek czy mikroodpryskow sie nie da uniknac... po wnetrzu mozna tez probowac okreslic realnosc przebiegu, ale nalezy pamietac, ze w ktoryms MY (chyba jak wchodzil ASX) nieco zmienili ta pseudoskore na kierownicy i lewarku... wczesniej latwiej sie wyslizgiwala i swiecila sie z czasem jak psu nie powiem co, a pozniej chyba z przebiegiem duzej jest matowa ale szybciej wychodza przetarcia... (ale to mowie z opinii a nie autopsji, ja mam ta starsza)

Przy zakupie standard, sprawdzenie silnik, skrzynia i zawieszenie podczas jazdy, czy nie ma jakis stukow pukow haczen itp. Sprawdzenie i ogledziny czy nie byl latany/skladany z kilku... i wiecej Ci pewnie nie doradze...
Generalnie misiek moze i bez wad nie jest, ale nic nagminnie sie w nim nie psuje...

sliwek2face 
Forumowicz

Wysłany: 10-03-2013, 12:11   

no właśnie i o to mi chodziło,czy są jakieś rażące defekty, ale tak myślałem że miśki są idealne:D

No nic szukam dalej,jak by ktoś czytał ten temat i miał do sprzedania Lancera to czekam na propozycje.

bastek 
Mitsumaniak
kaktusiarz

Auto: Superb,SpaceStar,LS400,SC430,J
Wysłany: 10-03-2013, 17:59   

sliwek2face napisał/a:
Mi poprostu nie jest potrzebny zestaw głośnomówiący w samochodzie,a halogeny miśkowi dodają uroku.

też tak myślałem, dopóki nie miałem. po roku kupiłęm 3 następne zestawy dla rodziców i zony
bez abs, ESP, głosnomówiącego, kilku poduszek auta nie kupię. może być bez klimy. halogeny - cóż, ja ich nie oglądam, więc mieć nie muszę

auta: nissan almera 2000-2013, Nissan Micra 2012-2029 Mitsubishi lancer 2009-2016 Toyota avensis 2015-2018 Cb125f 2016- 2020, Mitsubishi space star 2018-, Lexus LS400 2018-, Superb 2019-, Junak m12 2020-, Lexus sc430 2021-

sliwek2face 
Forumowicz

Wysłany: 11-03-2013, 08:55   

też masz racje mi jednak się to podoba i kilka razy juz przydało.no jednak jak narazie nie ma nic konkretnego

ORZECH 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer
Wysłany: 11-03-2013, 10:46   

oglądał ktoś może tego sportbacka?

http://otomoto.pl/mitsubi...-C28196461.html

gość cały czas w rozjazdach i niemam jak z gościem się zgadać ale może ktoś oglądał? a części może ktoś słyszał żeby w kolorze kupić ?

Luk 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Wysłany: 11-03-2013, 10:52   

"Zgięta lewa podłużnica, " Na pewno chcesz się w to pakować?

ORZECH 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer
Wysłany: 11-03-2013, 11:32   

Luk napisał/a:

chociaz widze co kupuje a nie bezwypadek z dwóch złożony

maniax86 
Mitsumaniak

Auto: lancer 1.6 invite 2011r
Wysłany: 11-03-2013, 11:51   

ORZECH, zadzwoń sobie do mitsustyle... sprzedają drzwi, zderzaki, maski, ćwiartki aut itd...

gzesiolek 
Forumowicz

Wysłany: 11-03-2013, 11:51   

ORZECH napisał/a:
Luk napisał/a:

Z drugiej strony gosc wyglada na handlarza, czyli jakby mial szanse odpicowac to auto do 10-15 tys PLN to by pewnie to zrobil... bo by go sprzedal jako bezwypadek za 30-40tys...

Wiec widocznie szacowane koszty odpicowania byly zbyt wysokie...
Inna sprawa, ze takie najpopularniejsze auta robi sie na pewno handlarzom latwiej, bo maja znacznie wiecej dawcow... a tu dobrac w dobrej cenie potrzebne czesci itd itp... moze byc ciezko i drogo... ale jesli masz sam doswiadczenie i zaufanych gosci od roborty to rzeczywiscie w podobnych kosztach masz auto ktore dokladnie wiesz co i jak...

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 11-03-2013, 14:44   

gzesiolek napisał/a:
ORZECH napisał/a:
Luk napisał/a:

Z drugiej strony gosc wyglada na handlarza, czyli jakby mial szanse odpicowac to auto do 10-15 tys PLN to by pewnie to zrobil...

To auto jest już klepane/picowane/złożone do kupy, więc zakup tylko w obecności blacharza. :wink:

Odpowiedz do tematu