Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Yellow Galant Kanarek by mirex94
Autor Wiadomość
mirex94 
Mitsumaniak

Auto: Złoty Galant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-03-2013, 19:18   Yellow Galant Kanarek by mirex94

Nadeszła pora na moja kolej ;D i mojego gala :D .
Moja historia z galem zaczęła się w wakacje, szukałem wtedy już dłuższy czas samochodu dla siebie, byłem przed egzaminem na prawko ;) (18 lat) ale już od dawien dawna zbierałem cala kasę na swój wymarzony samochód. ;D Do 18-stki uzbierałem 10 tys ;) niestety skusiło mnie pół roku wcześniej jeszcze kupić rower za 1,5k ;) wiec zostało mi koło 8k i z takimi funduszami szukałem samochodu ;) przeszukałem naprawdę cale allegro wzdłuż i wszerz. Przerobiłem małe samochody, średnie, kombi, sedany, terenówki (tu dłuższy czas nosiłem się z zamiarem kupna Range Rovera) lecz niestety stwierdziłem ze na pewno nie będzie mnie na niego stać :( (4,6l V8) no i trzeba było się cofnąć do mniejszych gabarytów ;) aż pewnego dnia natknąłem się na mitsubishi galanta :D nie pamiętam jaki to był dokładnie bo było ich wiele ale wpadł mi w oko ;) tym bardziej ze rok wcześniej znajomy tez kupił takiego ;) Tak bardzo zaczął mi się podobać ze już na poważnie zacząłem o nim myśleć ( nawet jak dziecko sobie myślałem ze chciałbym mieć kiedyś mitsubishi lecz potem jakoś o tym zapomniałem) przeznaczenie?? ;D wracając do sedna zaczął się konflikt miedzy 2.0 a 2.5 oczywiście byłem bardziej za V6 lecz niestety wszyscy mi odrzucali w ogóle taki samochód na 1 samochód a tym bardziej jeszcze z takim silnikiem ; / no ale ja się nie poddałem ;) z miesiąc poszukiwań w miedzy czasie zdane prawko, wiele wykonanych telefonów ;) i we wrześniu trafiła się moim zdaniem okazja ;) 2,5+gaz kombi 2001 Avance bardzo dobrze wyposażony za 4,5 tys ;D lecz walnięty z tylu ; / pytanie?? Dobry pomysł kupić taki samochód i go wyremontować?? Zasięgnąłem opinii kuzyna i stwierdził on ze może być rama uszkodzona wiec było by dużo pracy przy nim wiec niestety ta opcja odpadła ; /. Parę dni potem na allegro wskoczył fajny gal niestety 2,0 no ale i tak byłem zainteresowany 1997 skora, szyber, klima itd. (o tym później ;D) od razu wykonany telefon ;) oczywiście w dobrym stanie i wgl (sprowadzany z Niemiec) i akurat za 4 dni miał mieć odnowione ubezpieczenie i przegląd wiec poczekałem czy przejdzie bez problemu przegląd jeszcze raz zadzwoniłem i decyzja zapadła! Jedziemy po niego!! 8 rano wyjazd niestety trasa długa bo aż nad morze około 400km w jedna stronę z Zielonej Góry ; / ale bardziej się kierowałem żeby znaleźć odpowiadający mi samochód a nie z okolicy żeby był ;) koło 14 byliśmy już u sprzedawcy (os prywatna) oględziny, przejażdżka i wyszło że sprzęgło już dawno było do wymiany ;/ (strasznie się ślizgało ;/) przynajmniej był powód do zejścia z ceny ;D jeszcze sprzedawca dorzucił opony zimowe ze stalówkami i ostateczna cena 6 200 ;) (według mnie nie tak dużo ;) umowa podpisana i wracamy nim do domu :D :D:D byłem strasznie szczęśliwy!! W końcu to mój pierwszy samochód!! Droga powrotna zeszła do wieczora ;) i mój wymarzony gal w końcu stanął na moim podwórku :) Następny dzień poświęcony na formalności w urzędach. Parę dni potem Gal poszedł do mechanika na wymianę sprzęgła bo już bardzo było to pilne ; /
Poł roku już nim jeżdżę i złego słowa nie powiem  przez cały czas jedne dodatkowe koszty jakie na niego wydałem to NA RAZIE ;) :
-sprzęgło
-nowe ramki od rejestracji srebrne ;)
-zderzak przedni :( przykra przygoda z lisem na autostradzie :( przy 140 km/h :( :(:( chociaż i tak się cieszę ze tylko tyle się stało :(
-wymiana zaróweczek pod przyciskami bo polowa nie swieciła ; /

W planach trochę wydatków jeżeli będą fundusze ;) :
- w najbliższych tygodniach rozrząd
- cos się dzieje ze spalaniem ;/ z 10l zaczął palic 14 0.o wie ktoś co to może być??
-nowe oponki letnie ;) myślę ze od razu z felgami 17' teraz mam 15' ;)
- kierunki białe
-Nowe radyjko
-może jakiś tłumik chromowany?? ;)
Ale to później później ;) na razie rozrząd!
i jeszcze bardzo pilne nadkola! Na pewno lewe!( przeżarta cala blacha az ta warstwa pod spodem już się nawet kruszy!! Jak będę robil to w obydwu nadkolach od razu reperaturki

Dużo wydatków ale jestem zadowolony
Wyposażenie...
-skóra
-szyberdach
-podgrzewane fotele
-szyby obydwie grzane
-klima
-alusy
-przyciemniane szyby
-itd. ;)
...Zupełnie mnie satysfakcjonuje ;)
Taki mi się bardzo podoba ;) swojego czasu myslalem czy go zacząć AVANCE'ować ale ;) dla mnie osobiście lepiej wyglądam zwykly przed liftowy ;)
To na razie wszystko ;) Niebawem w czasie zmian dodam więcej zdjeć
Dzieki za wszystkie komentarze :)
Ostatnio zmieniony przez mirex94 13-11-2016, 22:57, w całości zmieniany 1 raz  

major 
Mitsumaniak
Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Wysłany: 12-03-2013, 19:36   

Witamy na forum :biggrin:

popraw fotki bo nie działają :roll:

Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 :)

sipex 
Forumowicz
sipex

Auto: mitsubishi pajero pinin 1.8
Wysłany: 12-03-2013, 20:19   

ładny ładny, 17 obowiżkowe!inne auto :D nie zawodności i zadowolenia życze koledze! :)

mirex94 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-03-2013, 21:14   

dalej fotki nei dzialaja?? mi juz tak ;) ja tez mam zamiar kupic 17' piecioramienne tylko troszke wezsze ramiona ale twoj gal tez niczego sobie sipex ;)

tresorex 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Wysłany: 12-03-2013, 22:45   

Witamy wśród posiadaczy EA :)

Z jakiego kraju był wcześniej sprowadzony?

Jak Ci się podobają te wszystkie drewniane wstawki?

mirex94 napisał/a:
-szyby obydwie grzane

Na pewno?

m6riano 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Wysłany: 13-03-2013, 05:19   

Zadowolenia z autka i bezawaryjności...;-)
ps.
mirex94 napisał/a:
-zderzak przedni :( przykra przygoda z lisem na autostradzie :( przy 140 km/h :( :( :( chociaż i tak się cieszę ze tylko tyle się stało :(

też miałem taką przygode w twoich okolicach..dokładnie na wysokości "Szczańca"

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 13-03-2013, 12:48   

mirex94 napisał/a:
cos się dzieje ze spalaniem ;/ z 10l zaczął palic 14 0.o wie ktoś co to może być??

Na początek sonda lambda do sprawdzenia.

mirex94 napisał/a:
-szyby obydwie grzane

Na pewno?

No i przede wszystkim zadowolenia z rekina :wink:

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

mirex94 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-03-2013, 21:44   

dzieki wszystkim :)
a wiec
- drewniane wstawki jak dla mnie eleganckie ;) na poczatku myslalem o srebrnych ale zostane jednak przy takich jak mam ;)
- sprowadzony z niemiec ;) ale jego wlasciciel poprzedni niby jezdzil caly czas miedzy berlinem a polska
- ja wsumie mialem ta przygode przed legnica ; /
- a co do podgrzewania przedniej szyby to tak mi sie wydaje nobo na klimie jest ten guzik od przedniej szyby niby chyba ze to jest co innego to mnie poprawcie ;) taki sam jest do tylniej i to napewno jest rozmrazanie ;)

tresorex 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Wysłany: 13-03-2013, 21:46   

mirex94 napisał/a:
- a co do podgrzewania przedniej szyby to tak mi sie wydaje nobo na klimie jest ten guzik od przedniej szyby niby chyba ze to jest co innego to mnie poprawcie ;) taki sam jest do tylniej i to napewno jest rozmrazanie ;)

To w większości aut jest ogrzewana przednia szyba :D to po prostu specjalny nadmuch na przednią szybę a nie ogrzewanie jak w tylnej :)

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 13-03-2013, 21:53   

mirex94 napisał/a:
sprowadzony z niemiec

W sumie to rzadka opcja w połączeniu ze spryskiwaczami reflektorów.

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

sipex 
Forumowicz
sipex

Auto: mitsubishi pajero pinin 1.8
Wysłany: 13-03-2013, 21:56   

tresorex napisał/a:
mirex94 napisał/a:

To w większości aut jest ogrzewana przednia szyba :D to po prostu specjalny nadmuch na przednią szybę a nie ogrzewanie jak w tylnej :)

też sie jarałem ,że mam podgrzewaną przednią dopóki nie wsiadłem do forda kumpla i zrozumiałęm różnice :P to tylko nawiew na przednią szybe mający na celu jak najszybsze odparowanie/odmrożenie szyby..ale daje rade :)

mirex94 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-03-2013, 22:02   

aha ;) ja tez slyszalem np w escorcie znajomego ze ma odmrazana przednia szybe to ma takie cieniutkie druciki w przedniej szybie a myslalem ze u mnie to jest jakies bardziej zaawansowane ;)
a co do spryskiwaczy to taka zmyla bo nei podlaczone bo zderzak wymieniony przy przygodzie z lisem a akurat trafil sie ze spryskiwaczami ;)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 13-03-2013, 22:07   

mirex94 napisał/a:
a co do spryskiwaczy to taka zmyla bo nei podlaczone
Właśnie zauważyłem, że nie ma oryginalnego przycisku w manetce kierunkowskazów :wink:

mirex94 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-03-2013, 22:11   

hugo a ty jakie masz fele w swoim galu?? bo kupil bym bardzo podobne

mirex94 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-03-2013, 22:30   

ee to nie ;) ja sie czaje na takie ;) http://carphotos.cardomai...00037_large.jpg

Odpowiedz do tematu