|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: robot 05-02-2007, 23:49 |
[C62A 1.5] "Drobne" Niedociągnięcia w Summicie (la |
Autor |
Wiadomość |
tmmotocykle [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2007, 14:31 [C62A 1.5] "Drobne" Niedociągnięcia w Summicie (la
|
|
|
Witam wszystkich, jestem świeżo upieczonym użytkownikiem forum i bardziej upieczonym użytkownikiem Lancera o nazwie EAGLE SUMMIT rocznik '89. autko posiadam trzeci rok, jest juz po wymianach rozrządu wielokrotnych wymianach olejów (wymieniam co 6tyś kilometrów), filtrów itd. Problem mam zasadniczo jeden ale poważny. W autku nie funkcjonuje "ssanie". Silnik po odpaleniu na zimnym nie dostaje dawki rozruchowej. Pali od strzału nawet przymrozach rzędu 22 stopni. Niestety po odpaleniu muszę trzymac nogę na gazie średnio 30sek. w zależnosci od temperatury otoczenia, po tym czasie silnik mam krytycznie niskie obroty, trzęsie się jak mokry pies ale już nie gaśnie. mogę spokojnie skrobać szybki ze śniegu. Brak ssania występuje odkąd posiadam to autko ale niestety żaden elektryk nie był mi w stanie odpowiedziec na pytanie co powoduje taki stan rzeczy. Czytałem na waszym forum o uczeniu ECU, troszke o silnikach krokowych i ustawianiu położenia przepustnicy i chętnie to wszystko wykonam niech tylko ktos mi powie jak i w jakiej kolejności. Nie mam żadnego manuala, autko jest w wersji amerykańskiej z klimą, automatycznymi pasami i silniczkiem 1.5L 8 zaworków. po zagrzaniu chodzi idealnie choć obroty spadają w miarę obciążenia. Przebieg według stanu licznika 210tyś kilometrów, od około 70tyś na mineralu. Proszę o pomoc!!! Manual może być po angielsku nie ma problemu![/b] |
Ostatnio zmieniony przez akbi 16-06-2007, 20:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-01-2007, 14:38
|
|
|
tmmotocykle napisał/a: | Nie mam żadnego manuala, autko jest w wersji amerykańskiej z klimą, automatycznymi pasami i silniczkiem 1.5L 8 zaworków. |
No to na to mozemy cos zaradzic - w dziale FAQ/Downloads znajdziesz service manuale do swojego samochodu - elektryczny i mechaniczny.
Co do braku ssania - sprawdz zgodnie z procedura opisana w serwisowce czujnik temperatury silnika. Przy termostacie. Poderzewam, ze to wlasnie to. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 30-01-2007, 15:53
|
|
|
najpierw wyczysc przepustnice i wyreguluj obroty - u mnie na www jest instrukcja |
|
|
|
 |
|
|