Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Gdzie dobry warsztat w zachodniopomorskim do
Autor Wiadomość
emoto2013 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8GDI LX 1998r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-03-2013, 15:42   [Cari 1.8 GDI] Gdzie dobry warsztat w zachodniopomorskim do

Witam
Jestem posiadaczem Cari z 98r wersja LX z silnikiem 1.8GDI 125KM
Od jakiegoś czasu a zaczęło się to gdy wykreciłem włącznik światła wstecznego (aby kupić nowy) i autko jeżdziło bez tego włacznika, przejechałem nim około 30kilometrów. Gdy wkręcałem czujnik zauważyłem że przez otwór wyciekło troche oleju ale nie dużo. Później zaczęły się kłopoty z obrotami, a mianowicie gdy silnik jest zimny obroty potrafią falować tzn raz ma 800 a raz wskakuje na 1500 i tak trzyma gdy jade na zimnym silniku i wciskam sprzegło to gaśnie, gdy się nagrzeje czasami jest w porzadku. Dodam też że nie robiłem nic przy tym silniku i raczej nie czuje się na tyle mocny żeby czyścić np. przepustnicę. Podobno siada pompa wtryskowa na listwie ale chciałbym się od was dowiedzieć kochani gdzie znajdę dobrego mechanika czy elektryka, który zna się na tych silnikach bo w mojej miejscowości(Drawsko Pomorskie)takiego nie ma.
Przy zamykaniu potrafi"kopnąć" ale ten typ tak chyba ma.
Najbardziej przerażają mnie te obroty.
Za wszelkie sugestie będę wdzięczny
Pozdrawiam

Bismarck 
Forumowicz

Auto: SdKfz 181
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-03-2013, 16:49   Re: Gdzie dobry warsztat w zachodniopomorskim do

emoto2013 napisał/a:
Witam
Jestem posiadaczem Cari z 98r wersja LX z silnikiem 1.8GDI 125KM
gdzie znajdę dobrego mechanika czy elektryka,

Przy zamykaniu potrafi"kopnąć" ale ten typ tak chyba ma.

Najbardziej przerażają mnie te obroty.

1. z tym jest problem ta technologia wyprzedza naszych mechaników o jakies 30 lat ,ale zajzyj na lokalne (zachodniopomorskie) moze? cos Cie tam zainteresuje

2.w/g mnie to zwykły ładunek elektrostatyczny i masz załozone jakies tworzywo sztuczne(pokrowce) na fotele lub cos podobnego przetestuj zanim wysiadziesz z auta to złap reka za dzwi (metal) ramka szyby .... i wtedy wysiadz jak nie kopnie to juz znasz odpowiedz

3. w/g zabrudzona przepustnica temat jak i co wielokrotnie opisywany na forum + nauka obrotow

Odpowiedz do tematu