Bagażnik na 4 rowery do OT II |
Autor |
Wiadomość |
xylen
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 Intense Plus CVT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-02-2013, 10:12 Bagażnik na 4 rowery do OT II
|
|
|
Planuje zamontować bagażnik na 4 rowery do OT II i rozważam 2 opcje.
1. uchwyt
2. platforma
Oba montowane na hak. Ze światłami i tablica rej.
Rowery to duży "góral" damka i 2 mniejsze "górale."
Opcja "dachowa" i na tylna klapa odpada.
Rozstrzał cenowy jak i wybór jest dość spory wiec wolałbym najpierw poznać opinie praktyków.
Mógłby się ktoś podzielić wrażeniami z użytkowania ? Z góry dzięki.
ps.wpadł mi w oko taki model:
http://boxcars.pl/alfa-3-1.html |
_________________ Outlander 2.4 Intense Plus CVT
Citroen C3 1.6 Sensodrive
 |
|
|
|
 |
michu300
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DiD
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Maj 2010 Posty: 334 Skąd: okolice 3city
|
Wysłany: 14-03-2013, 10:09
|
|
|
Ja się bujałem w zeszłym roku z 4 rowerami na dachu i zadowolony jestem. Nawet na parking w centrum handlowym się wtarabaniłem, aż ochroniarz przyleciał się zapytać jak mi się udało...:-) Bagażnik można otworzyć w każdej chwili - mimo wszystko pod rozwagę. |
|
|
|
 |
PiotrKw
Forumowicz
Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Pomógł: 25 razy Dołączył: 18 Wrz 2010 Posty: 843 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 14-03-2013, 15:41
|
|
|
xylen napisał/a: | Mógłby się ktoś podzielić wrażeniami z użytkowania ? Z góry dzięki. |
Polecam http://www.thule.com/pl-P...le-RideOn-9502#
Tylko że nie Thule a .... Dowiedziałem się tego od cżłowieka na codzień zajmującego się bagażnikami i boxami . Znamy się juz od kilku lat i pojechałem do niego po poradę co kupić na trzy -cztery rowery . Polecił mi właśnie ten typ , ja kupiłem w końcu na 3 rowery . I ... nie sprzedawane przez niego Thule lecz poradził aby jechać do Norauto i kupić dokładnie to samo tylko w pudełku i logo Norauto . Twierdził że to ten sam produkt , niczym się nie różni poza ... ceną o połowę niższą w Norauto
Używam go od trzech czy czterech lat . I nie zamieniłbym go na żaden bagażnik dachowy . Bez problemu na dachu mogę założyć box a na haku rowery . Bezproblemowy montaż , jeżeli gdzieś się zatrzymuję , zdejmuję rowery a bagażnik wkładam do bagażnika Pajero . I po problemie . trzeba uważać przy cofaniu że trochę nam przybyło z tyłu ale o to chyba łatwiej niż w przypadku dachu i parkingu podziemnego . Demontaż po przyjeżdzie do domu to ... minuta , Jedyny minus który widzę to zabrudzenie rowerów w przypadku jazdy w deszczu i błocie . Ale na dachu też nie jest za czysto .
Pozdrawiam Piotr |
|
|
|
 |
xylen
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 Intense Plus CVT
|
Wysłany: 24-03-2013, 07:01
|
|
|
Dzieki Piotr, potwierdziłeś moje przypuszczenia. |
_________________ Outlander 2.4 Intense Plus CVT
Citroen C3 1.6 Sensodrive
 |
|
|
|
 |
etom [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2013, 16:08
|
|
|
[quote="xylen"]ps.wpadł mi w oko taki model:
http://boxcars.pl/alfa-3-1.html
...ja używam bagazników hakowych na rower od ponad 10 lat ... w busach mimo że mam 182cm.. nie łatwo sie na dach zakłada..stołek trzeba wozić.. początkowo miałem do wożenia górali taki wieszakowy THULE na 4 rowery ale łatwo wozilo sie na tym "męskie" gorzej już było z damkami lub crosowymi, przy wieszakowym należy uważac na otarcia między sobą rowerów , z wiekiem człowiek przesiadł się na trekingowe i z zawieszeniem kłopot.. przy platformowym stabilniej stoją i kontakt między rowerami jest ograniczony, teraz w Outku takiego używam ale jeszcze mi się nie zdarzyło używać poprzeczki ze światłami.. gdzieś leży w garażu ..policjanty nie czepiali się..zabrudzenia... są owszem ale nie takie istotne i tak po jazdach rowerkom się troche należy opieki... |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 11-05-2013, 00:54
|
|
|
Witam,
Czy Thule RideOn 9503 po złożeniu zmieści się bez kłopotu do bagażnika ?
Bo to dla mnie jest chyba najbardziej optymalny wybór. |
|
|
|
 |
etom [Usunięty]
|
Wysłany: 11-05-2013, 09:41
|
|
|
[quote="sylb"]Witam,
Czy Thule RideOn 9503 po złożeniu zmieści się bez kłopotu do bagażnika ?
.. nie powinno być problemu , sprawdź wymiary,
mój na dwa mieści się spoko z dużym luzem ale bez belki na światła jej nie używam. |
|
|
|
 |
|