Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Bagażnik na 4 rowery do OT II
Autor Wiadomość
xylen 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 Intense Plus CVT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-02-2013, 10:12   Bagażnik na 4 rowery do OT II

Planuje zamontować bagażnik na 4 rowery do OT II i rozważam 2 opcje.
1. uchwyt
2. platforma

Oba montowane na hak. Ze światłami i tablica rej.

Rowery to duży "góral" damka i 2 mniejsze "górale."

Opcja "dachowa" i na tylna klapa odpada.

Rozstrzał cenowy jak i wybór jest dość spory wiec wolałbym najpierw poznać opinie praktyków.

Mógłby się ktoś podzielić wrażeniami z użytkowania ? Z góry dzięki.

ps.wpadł mi w oko taki model:
http://boxcars.pl/alfa-3-1.html

michu300 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DiD
Wysłany: 14-03-2013, 10:09   

Ja się bujałem w zeszłym roku z 4 rowerami na dachu i zadowolony jestem. Nawet na parking w centrum handlowym się wtarabaniłem, aż ochroniarz przyleciał się zapytać jak mi się udało...:-) Bagażnik można otworzyć w każdej chwili - mimo wszystko pod rozwagę.

PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Wysłany: 14-03-2013, 15:41   

xylen napisał/a:
Mógłby się ktoś podzielić wrażeniami z użytkowania ? Z góry dzięki.

Polecam http://www.thule.com/pl-P...le-RideOn-9502#
Tylko że nie Thule a .... Dowiedziałem się tego od cżłowieka na codzień zajmującego się bagażnikami i boxami . Znamy się juz od kilku lat i pojechałem do niego po poradę co kupić na trzy -cztery rowery . Polecił mi właśnie ten typ , ja kupiłem w końcu na 3 rowery . I ... nie sprzedawane przez niego Thule lecz poradził aby jechać do Norauto i kupić dokładnie to samo tylko w pudełku i logo Norauto . Twierdził że to ten sam produkt , niczym się nie różni poza ... ceną o połowę niższą w Norauto :wink:
Używam go od trzech czy czterech lat . I nie zamieniłbym go na żaden bagażnik dachowy . Bez problemu na dachu mogę założyć box a na haku rowery . Bezproblemowy montaż , jeżeli gdzieś się zatrzymuję , zdejmuję rowery a bagażnik wkładam do bagażnika Pajero . I po problemie . trzeba uważać przy cofaniu że trochę nam przybyło z tyłu :wink: ale o to chyba łatwiej niż w przypadku dachu i parkingu podziemnego . Demontaż po przyjeżdzie do domu to ... minuta , :wink: Jedyny minus który widzę to zabrudzenie rowerów w przypadku jazdy w deszczu i błocie . Ale na dachu też nie jest za czysto .

Pozdrawiam Piotr

xylen 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 Intense Plus CVT
Wysłany: 24-03-2013, 07:01   

Dzieki Piotr, potwierdziłeś moje przypuszczenia.

etom
[Usunięty]

Wysłany: 24-04-2013, 16:08   

[quote="xylen"]ps.wpadł mi w oko taki model:
http://boxcars.pl/alfa-3-1.html
...ja używam bagazników hakowych na rower od ponad 10 lat ... w busach mimo że mam 182cm.. nie łatwo sie na dach zakłada..stołek trzeba wozić.. początkowo miałem do wożenia górali taki wieszakowy THULE na 4 rowery ale łatwo wozilo sie na tym "męskie" gorzej już było z damkami lub crosowymi, przy wieszakowym należy uważac na otarcia między sobą rowerów , z wiekiem człowiek przesiadł się na trekingowe i z zawieszeniem kłopot.. przy platformowym stabilniej stoją i kontakt między rowerami jest ograniczony, teraz w Outku takiego używam ale jeszcze mi się nie zdarzyło używać poprzeczki ze światłami.. gdzieś leży w garażu ..policjanty nie czepiali się..zabrudzenia... są owszem ale nie takie istotne i tak po jazdach rowerkom się troche należy opieki...

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 11-05-2013, 00:54   

Witam,
Czy Thule RideOn 9503 po złożeniu zmieści się bez kłopotu do bagażnika ?
Bo to dla mnie jest chyba najbardziej optymalny wybór.

etom
[Usunięty]

Wysłany: 11-05-2013, 09:41   

[quote="sylb"]Witam,
Czy Thule RideOn 9503 po złożeniu zmieści się bez kłopotu do bagażnika ?

.. nie powinno być problemu , sprawdź wymiary,
mój na dwa mieści się spoko z dużym luzem ale bez belki na światła jej nie używam.

Odpowiedz do tematu