|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dziwne plastikowe trzaski |
Autor |
Wiadomość |
Pejoth
Mitsumaniak

Auto: EA3A'99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-03-2013, 21:26 Dziwne plastikowe trzaski
|
|
|
Witam Wszystkich MM.
Jak w temacie, otóż od jakiegoś czasu jestem nieszczęśliwym posiadaczem jakiś dziwnych trzasków (w momencie jak jadę np. po kostce brukowej), z lewej strony po przednią szybą albo gdzieś w tamtej okolicy. Trzaski te są jakby plastikowe, sprawdziłem już "prawie" wszystko, piszę prawie ponieważ sprawdziłem według mnie wszystko ale skoro dalej tak jest tzn. że nie wszystko. Czy ktoś z Was miał bądź ma podobny problem, lub macie jakieś pomysły?
Pzdr. |
|
|
|
 |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Pomógł: 155 razy Dołączył: 26 Wrz 2006 Posty: 6099 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 27-03-2013, 21:34
|
|
|
Pejoth napisał/a: | Witam Wszystkich MM.
Jak w temacie, otóż od jakiegoś czasu jestem nieszczęśliwym posiadaczem jakiś dziwnych trzasków (w momencie jak jadę np. po kostce brukowej), z lewej strony po przednią szybą albo gdzieś w tamtej okolicy. Trzaski te są jakby plastikowe, sprawdziłem już "prawie" wszystko, piszę prawie ponieważ sprawdziłem według mnie wszystko ale skoro dalej tak jest tzn. że nie wszystko. Czy ktoś z Was miał bądź ma podobny problem, lub macie jakieś pomysły?
Pzdr. |
Wymyj pożadnie auto , bo moze na styku podszybia i przedniej szyby zalega jakis brud lub pełno piachu soli itp. ktore wydają dziwne dzwieki tarcia i zgrzyty . Miałem tak kiedys na przykladzie innego auta |
|
|
|
 |
sampler
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Pomógł: 62 razy Dołączył: 08 Gru 2005 Posty: 2353 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 28-03-2013, 07:59
|
|
|
Czesto taki halas w tym miejscu pochodzi z zawiasu maski, ktory dostał luzy. Sprawdz czy tak tez sie nie stalo. |
_________________ BYŁY:
GALANT E34 1.8 TD
GALANT EA5A'97 2.5 V6 24V
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i
SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI |
|
|
|
 |
Pejoth
Mitsumaniak

Auto: EA3A'99
|
Wysłany: 28-03-2013, 08:35
|
|
|
Auto wymyte jak trzeba, ale sprawdze jeszcze zawiasy od maski. Tylko czy zawias od maski wydawalby az tak plastikowy dziwek, no nic sprawdze
Dzieki Pzdr.
[ Dodano: 28-03-2013, 08:46 ]
W sumie to zapomnialem dodac ze te dziwieki raz sa a raz nie, jak jade po normalnej drodze to nie ma tego wogole jedynie po jakim bruku i to tez nie zawsze ale raczej czesciej niz zadziej
[ Dodano: 29-03-2013, 15:51 ]
Sampler miales 100% racji, dzieki wielkie zawias mi sie poluzowal i stad te halasy byly. Dzieki i Pozdro. |
|
|
|
 |
|
|