Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Efa!
30-03-2013, 14:55
Wypadek z winy a odszkodowanie?
Autor Wiadomość
Jaco_ 
Forumowicz

Auto: EA 2.5L V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-03-2013, 21:18   Wypadek z winy a odszkodowanie?

Witam.. Dzisiaj niestety moj ojciec mial wypadek pol polski dalej od opola skad jestem. Pojechalem po niego lawetą (skromne 1200zl za 400km... #%&^@#!!!) i jesteśmy juz w domu, wypadek niestety z jego winy (rozbity golf 4) ale troche go boli cos kark teraz po paru godzinach.. Moje pytanie czy sprawca ma jakies szanse na jakiekolwiek odszkodowanie zdrowotne przy posiadaniu nw?

Pozdro :(

Mieć Galanta, Kochać Galanta, Umrzeć w Galancie!

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 28-03-2013, 21:44   

Jaco_ napisał/a:
Moje pytanie czy sprawca ma jakies szanse na jakiekolwiek odszkodowanie zdrowotne przy posiadaniu nw?
Mnie się wydaje, że tak. W końcu po to jest to ubezpieczenie (NNW). Na logikę.... gdy jesteś poszkodowany to nie musisz mieć NNW a odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu powinno zostać pokryte z OC sprawcy. W końcu OC nie jest tylko po to aby naprawić uszkodzony (komuś) samochód :roll:

Weź do ręki swoją polisę i poczytaj jaki jest zakres tego ubezpieczenia, czy są jakieś wyłączenia, jakie koszty są pokrywane (np. kołnierz ortopedyczny jeśli okaże się konieczny...) i pewnie wykonaj jakiś telefon na infolinię dowiedz się jak udokumentować wydatki.

PS. Może warto zedytować temat i dopisać tam NNW by było wiadomo o jakie ubezpieczenie chodzi a jakiś zmyślny Moderator (o ile czyta :roll: ) przeniesie temat do działu Ubezpieczenia.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Jaco_ 
Forumowicz

Auto: EA 2.5L V6
Wysłany: 28-03-2013, 21:53   

JCH napisał/a:

PS. Może warto zedytować temat i dopisać tam NNW by było wiadomo o jakie ubezpieczenie chodzi a jakiś zmyślny Moderator (o ile czyta :roll: ) przeniesie temat do działu Ubezpieczenia.

Podzielam zdanie

Dziekuje za odpowiedz i czekam tez na inne opinie :(

Mieć Galanta, Kochać Galanta, Umrzeć w Galancie!

gms 
Forumowicz

Auto: Galant 4G63
Wysłany: 08-06-2013, 18:44   

Jaco_, tak z Ciekawości jak się sprawa potoczyła ?

Odpowiedz do tematu