|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
WYŚWIETLACZ DO NAVI |
Autor |
Wiadomość |
pik
Nowy Forumowicz
Auto: PININ 2004
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-07-2011, 12:11 WYŚWIETLACZ DO NAVI
|
|
|
Witam,
Posiadam Pinina z 2004 z oryginalną nawigacją (bez płyty) z wyświetlaczem. Oczywiście na płycie mi nie zależy bo i tak nie ma tam mapy Polski. Problem polega na tym, że mam walnięty wyświetlacz (widać tylko zaśnieżony obraz). Przez to nie mam podglądu na komputer pokładowy, ani na radio. NIestety nie mogę znaleźć używanego wyświetlacza do navi. Orientuje się może ktoś z was czy standardowy wyświetlacz z Pinina, Space stara, czy Carismy moge zamontować bez problemu w miejsce wyświetlacza do navi? Czy podłączenie jest takie samo? Czy gabarytowo pasuje?
W serwisie niestety nie potrafią na to pytanie odpowiedzieć, a wyświetlaczy nie mają w sprzedaży.
pozdr.
pik |
_________________ PIK |
|
|
|
 |
mstrucz
Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 MPI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Lip 2010 Posty: 272 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 15-07-2011, 12:29
|
|
|
Wyswietlacz pasować będzie jeżeli twoja NAVI miała te same wymiary (bo były dwie wersje, pod koniec robili taką z podwójnej wielkości wyświetlaczem), wyświetlacz pokazuje temperaturę zewnetrzną, wskazania komputera (spalanie zasięg, śr prędkość) i godzinę oraz RDS radia. Zegar jest umieszczony w wyświetlaczu, zresztą ustawia godzinę wg RDS zaprogramowanej stacji (jak zmienisz na stację bez RDS - np. transmiter FM - po jakimś czasie godzina mu się miesza). Pamiętaj że wyświetlacz obsługuje tylko radia Mitsubishi - różnica jest taka, że oprócz zwykłego ISO jest kabel do obsługi RDS i wskazań komputera (przycisk display). Jeżeli twoja NAVI pokazywała w trybie bez nawigacji te dane co zwykły, to pewnie wszystko będzie działać. Nie sądzę żeby japońce tak mieszali że pasować nie będzie, bo nawigacja pewnie miała po prostu dodatkową wtyczkę do radia lub dodatkowe konektory (teraz bezużyteczne) i tyle. |
|
 |
pik
Nowy Forumowicz
Auto: PININ 2004
|
Wysłany: 15-07-2011, 13:48
|
|
|
Dzięki za odp.
Wizualnie wyświetlacz do navi wygląda podobnie jak zwykły, tyle że nie posiada żadnych przycisków. Sam ekran jest może o 5mm szerszy. Nie umiem powiedzieć jak działa ten wyświetlacz, ponieważ auto kupiłem już z zepsutym wyśiwetlaczem, a nie chciałem w ciemno kupować na allegro standardowego wyświetlacza.
pozdr.
pik |
_________________ PIK |
|
|
|
 |
gtur1 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-04-2013, 09:23 Wymiana wyświetlacza
|
|
|
Witam! Mam podobny problem w swoim Pininie. i tu mam prośbę - możesz napisać czy wymieniłeś wyświetlacz navi na zwykły i czy wszystko działa jak należy? Z góry dzięki i pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
|