|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Próba wyłudzenia odszkodowania |
Autor |
Wiadomość |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
Fragu
Mitsumaniak Łukasz

Auto: jest
|
Wysłany: 05-04-2013, 13:33
|
|
|
i9i, chodzi o tą sytuacje, to nie typowa stłuczka tylko świadome działanie. Normalnie przecież (tak myślę) każdy by próbował uniknąć tego, ew minimalizować skutki... |
_________________ Zdania są jak tyłek - podzielone.
|
 |
saszkowa
Forumowicz

Auto: Carisma 1,8 GLS
|
Wysłany: 05-04-2013, 21:05
|
|
|
i9i napisał/a: | Miejscówka ogólnie fajna na dzwona, tylko trzeba najpierw pomyśleć, a nie na hurra z rozpędu komuś w drzwi wjeżdżać bo ja mam pierwszeństwo. |
No właśnie. O to w tej całej sytuacji chodzi - to, że masz pierwszeństwo to nie znaczy że MUSISZ wjeżdżać w samochód jadący niezgodnie z przepisami. No ale niestety jeśli ktoś chce wyłudzić odszkodowanie i nie szkoda mu samochodu i swojego zdrowia to właśnie tak się zachowuje. Głupota ludzka nie zna granic...
Pasażer mógł otrzymać odszkodowanie z polisy OC sprawcy za jakieś obrażenia. Przykładowo koleżanka za lekko rozciętą głowę (5 szwów) otrzymała 2 000 zł ( podpisała ugodę z PZU). Także, kwota którą opisują jest realna. Po pierwsze złamania/rozcięcia/uderzenie głową w szybę/ pobyt w szpitalu/ dni wolne od pracy - wszystko kwalifikuje się do wyższego odszkodowania. |
_________________ 25 marca 2013 - zaczęłam przygodę z Mitsubishi Carismą |
|
|
|
 |
|
|