[EAxA] Owiewki przód + tył |
Autor |
Wiadomość |
luckyluck
Mitsumaniak

Auto: EA5W V6 Avance '99
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Wrz 2008 Posty: 960 Skąd: Znad Pilicy
|
Wysłany: 16-06-2011, 20:47
|
|
|
Pytanie dla tych co założyli owiewki. Czy nie macie wrażenia, że przez nie, bardziej słychać szum powietrza w środku? |
_________________ Bydlak
 |
|
|
|
 |
Tomii
Mitsumaniak
Auto: C4, BX, Espace 3
Pomógł: 17 razy Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 1889 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 16-06-2011, 22:02
|
|
|
luckyluck napisał/a: | Pytanie dla tych co założyli owiewki. Czy nie macie wrażenia, że przez nie, bardziej słychać szum powietrza w środku? |
nie zauważyłem różnicy, może być taka sytuacja że szyba nie domyka się do końca i dlatego powstaje szum. |
|
|
|
 |
luckyluck
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-06-2011, 23:02
|
|
|
No właśnie od kierowcy jest problem. Owiewka jak gdyby wpychała szybę do wewnątrz. Gdy lekko docisnę szybę, wtedy dosuwa do końca ale i tak mam wrażenie, że głośniej nieco. Nie wiem czy ta lewa owiewka nie jest jakaś felerna, ale przecież na sztuki nie sprzedają a dwie mi nie potrzebne. I takie to rozterki. Spróbuję ją może jakoś wyjąć ale pewnie pęknie cholera jedna. |
_________________ Bydlak
 |
|
|
|
 |
Tomii
Mitsumaniak
Auto: C4, BX, Espace 3
Pomógł: 17 razy Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 1889 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 17-06-2011, 16:51
|
|
|
a jakiej firmy masz owiewki? zdemontuj ją delikatnie wyciągając najpierw stronę górną i popatrz czy nie ma ostrych krawędzi zwłaszcza w jej górnej części od słupka B - tam może haczyć, jeśli są to zeszlifuj je drobnym papierkiem na gładko - tak aby szyba się po niej wślizgiwała a nie blokowała. |
|
|
|
 |
luckyluck
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-06-2011, 22:59
|
|
|
Tomii, Heko. Ale szyba odgina się dużo niżej niż przy wejściu w szczelinę. Coś musi być nie tak od strony lusterka chyba... |
_________________ Bydlak
 |
|
|
|
 |
marcinzam
Mitsumaniak
Auto: ASX 2016 1.6 did ClearTec
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Paź 2009 Posty: 1192 Skąd: Dublin
|
|
|
|
 |
drexvs
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Wrz 2012 Posty: 405 Skąd: Myszków
|
Wysłany: 07-04-2013, 15:24
|
|
|
Panowie podejdą mi owiewki z aukcji od Kombi do sedana ? Różnią się one czymś ? Nie wiem czy zamawiać tylko dwie do przodu czy kupić raczej komplet do 4 drzwi Doradźcie mi http://allegro.pl/mitsubi...3100625404.html |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 07-04-2013, 17:41
|
|
|
to samo kombi i sedan |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
marcinzam
Mitsumaniak
Auto: ASX 2016 1.6 did ClearTec
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Paź 2009 Posty: 1192 Skąd: Dublin
|
|
|
|
 |
grzesiopaka
Forumowicz
Auto: Galant EA5A Sedan 2000r. 2.5V6
|
Wysłany: 08-04-2013, 10:17 owiewki
|
|
|
Ładnie to wszystko wygląda tylko niepokoi mnie jedna sprawa.W poprzednim aucie (Opel Vectra B Kombi) miałem nie mały problem.Kupiłem owiewki Heko na przód,po paru miesiącach zaczęło "kantować" mi szybę w drzwiach kierowcy.Myślałem że to wina mechanizmu podnoszenia szyby (elektryczny),kupiłem na giełdzie sprawny,używany mechanizm.po wyjęciu starego z drzwi okazało się że "ramiona" które podnoszą szybę pokrzywiły się.Wymieniłem mechanizm,niby działał lepiej ale to jeszcze nie było to.Sprawa wyjaśniła się dopiero po zdemontowaniu owiewki.Nie mam pojęcia jak się będą zachowywały owiewki w Miśkach.Jakby coś się działo niepokojącego piszcie bo kusi mnie założenie do swojego ale boje się powtórki z "rozrywki". |
|
|
|
 |
fabryka24
Forumowicz
Auto: galant 2.5v6 1997 automat
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Cze 2012 Posty: 296 Skąd: stargard szczecinski
|
Wysłany: 08-04-2013, 13:06
|
|
|
Ja mam u siebie te owiewki heko, ponad rok i nic się nie zepsuło, zamierzam dokupić jeszcze na tył. |
|
|
|
 |
drexvs
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Wrz 2012 Posty: 405 Skąd: Myszków
|
Wysłany: 08-04-2013, 17:46
|
|
|
Właśnie zmówiłem owiewki Heko. Mogę polecić w 100% firmę bo na prawdę pełen profesjonalizm ! Sa jakieś błędy na alledrogo i zamówiło mi zamiast 1 to 4 sztuki owiewek a kupowałem również ojcu do Toyoty i wyszła taka sumka, ze życie bym sobie ułożył inaczej jak tyle kasy bym miał A na poważnie to szybki telefon, rozmowa z konsultantami i wszystkie problemy rozwiane, zamówione, dokładny czas realizacji zamówienia podany i owiewki z przesyłką kurierską mają być na środę. Jeszcze Pani mnie przepraszała ze trzeba tak długo czekać Z takimi ludźmi to się współpracuje ; ) |
|
|
|
 |
mohinder
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV 2016r
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sty 2013 Posty: 446 Skąd: Limerick
|
Wysłany: 08-04-2013, 18:00
|
|
|
Witam.
Tak czytam ten wątek o owiewkach i zastanawiam się dlaczego ta się nimi ekscytujecie. Kiedyś kupiłem fora scorpio z już zamontowanymi owiewkami i szybko je wywliłem. po pierwsze wcale to ładniej nie wygląda, po drugie powstaje dodatkowy szum od wiatru. Może nie kapie deszcz jak się jedzie z lekko uchylona szybą ale po co tak jeździć? Rozumiem otworzyć całkiem okno i "zimny łokieć" czyli przysłowiowy lans ale lekko uchylona szyba, po co? Moim zdaniem lepsze jest umiejętne korzystanie z wentylacji auta.
Piszę to nie po to, żeby wieszać psy na tych co montują owiewki ale chciałbym zrozumieć ich sens. Bo tak szczerze mówiąc to taki trochę "wieś tuning", "plastik fantastic".
Nie bijcie, wytłumaczcie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 08-04-2013, 18:50
|
|
|
http://eksploatacja-auta....edny-bajer.html
Mi się owiewki podobają miałem je w poprzednim galu, w obecnym pewnie też kiedyś się pojawią. |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21955 Skąd: Wolsztyn