Przesunięty przez: Hubeeert 11-02-2007, 00:35 |
Mitsubishi space wagon głośnapraca silnika- Pilna pomoc |
Autor |
Wiadomość |
el.jack [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2007, 21:35 Mitsubishi space wagon głośnapraca silnika- Pilna pomoc
|
|
|
Witam.Mitsubishi space wagon 2.0td po przekroczeniu 2700 obrotów zaczyna silnik głośno pracować . Nadmienian, że wymieniłem rozrząd. Czy ktoś miał już taki problem. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24298 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2007, 08:33
|
|
|
a ten drugi wałek to jest napędzany osobnym taki małym paskiem, Czy jego też wymieniłeś Ja jak swojego kupiłem to ten pasek leżał w środku zerwany |
|
|
|
 |
zibi.zibi8 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-02-2007, 08:30
|
|
|
Witam mam takiego MSW z 2000r.2.0 TD.i mi też głośno chodzi to autko .Umnie jest metalowa obudowa filtra powietrza taka duża okrągła , ja myślę że on przez to tak głośno oddycha bo tak ogólnie silnik chodzi cichutko.Pytałem takich mechalików wiecie nie z serwisu oni mówią że ten filtr nie ma tłumika szumów i jest przez to głośno.Samochód przyprowadziłem z Belgi i myślę że co do rozrządu tam może by się nie machneli tak jak tu piszą że przestawiomy może być ten mały pasek.A jeszce czy to autko dużo wam pali bo mi w tej chwili wychodzi 7,5-8.0 l.na 100km,mówią ze w lecie ma palić na trasie w granicach 6.0-6.5 l. na 100km.A jeszcze zapomniałem czy tutaj można gdzieś znależć schemat elektryki chciałem podłączyć sobie alarm i taki automat do wł.świateł. |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 27-02-2007, 08:12
|
|
|
ja w swoim też ma taki filtr powietrza i jakoś mi głośno nie pracuje. Spalanie jest bardzo uzależnione od prędkości, aby uzyskać spalanie w okolicy 6 l to nie można jechać szybciej jak 90 k/h i bardzo delikatnie sie rozpędzać. Udało mi się to uzyskać ale jazda taka jest mało dynamiczna i może wkurzać innych użytkowników drogi jak się tak wleczesz
A takie spalanie jak podałeś 7-8 litrów to przy ujemnych temperaturach i w cyklu mieszanym to raczej normalne jest. |
|
|
|
 |
zibi.zibi8 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-03-2007, 18:13
|
|
|
Witam co do tego filtru zaraz za filtrem jest taka krótka rurka gumowa u mnie i tyle nie wiem jak jest u ciebie a co do jazdy czy jeżdzę 90 czy 110 km/h to jest tak samo.Co do głośności to po przekroczeniu 105 km/h wycisza się najgorzej jest przy 100km/h ale do zniesienia.Jakbyś mógł zrobić zdjęcie twojego wnętrza silnika chodzi o filtr to porównał bym czy jest tak samo w starszym modelu.Zresztą nie wiem czy tak powinno być głośniej czy nie już sam nie wiem , jedni mówia ze tak ma być drudzy twierdzą że nie. |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2007, 07:38
|
|
|
w moim tak jest. |
|
|
|
 |
zibi.zibi8 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2007, 19:32
|
|
|
Zgadza się tak samo to wygląda u mnie , tylko że u ciebie jest cicho u mnie głośniej.Ten głos to tak słychać jakbyś jechał busem z przodu , nie wiem czy jechałeś ale to mniejsza z tym.Już się do tego przyzwyczajam.Jeszcze powiedz mi przy jakich obrotach masz 100-we na liczniku u mnie 2700-2800. Sąsiad ma Carizme u niego przy 2500 jest 100-wa.jutro zrobie fotke mojego wnętrza. |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2007, 10:56
|
|
|
u mnie przy 100-wie też jest w okolicy 2,800. W carizmie może być mniej bo ma inne przełożenia w skrzyni biegów i w dyfrze. SW ma obliczone że 7 osób musi uciągnąć i dlatego jest wolniejszy. |
|
|
|
 |
|