Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Dymi na biało
Autor Wiadomość
tomaszgotowala 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,8 GDI 98r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-04-2013, 09:52   [Cari 1.8 GDI] Dymi na biało

carisma 1,8 gdi 98r. Witam zajechałem do pracy 9km silnik rozgrzany zaparkowałem nie gasiłem silnika a z wydechu kopcił na biało. Ostatn zrobiło się cieplej i zaczoł mi palić więcej po mieście 8,3 a teraz 9,3. Drugi problem to jak jade na 1,2,3 biegu komputer pokazuje 15 do 40 litrów ( na pierwszym nawet więcej) a gazu praktycznie niecisne ruszam powoli.

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 11-04-2013, 10:09   

Biały dym to para wodna. Pewnie jeździsz dość krótkie odcinki i to dlatego.

tomaszgotowala 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-04-2013, 10:35   

Możliwe czytałem wcześniej na ten temat i mam mieszane odczucia. Zastanawia mnie jeszcze czemu skoczyło spalanie. Na mrozach palił 8,3 (raz szybciej się rozgrzewał niekoniecznie na mniejszym mrozie raz wolniej, chodzi o ogrzewanie kabiny),
a terza jest na pusie i zaczoł palić więcej dwa dni temu tankowałem wyszło 9,3 a komp pokazywał średnie 8,7. Chociasz jak go kupiłem to na pierwszym sprawdzeniu wyszło 13 litrów przy jeździe ekonomicznej.

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 11-04-2013, 11:16   

Zapraszam na spot 20 kwietnia nad Miedwiem(od Stargardu "rzut beretem"):

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=79310

Wezmę ze sobą kompa i możemy sprawdzić, czy coś się dzieje.

A ubywa Ci płynu w chłodnicy ? Jeśli nie, to dymienie na biało to standardowa rzecz przy jeździe na krótkich odcinkach, tak jak opisał mlun.

tomaszgotowala 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-04-2013, 13:50   

napisze tak autko w grudniu kupiłem w sgrudniu uzupełniłem płyn chłodniczy w zbiorniczku wyrównawczym ale zerkne dziś czy go nie ubyło

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 11-04-2013, 16:37   

ja raczej wątpię aby to była uszczelka pod głowicą prędzej obstawiał bym któryś z czujników lambda,albo przepływomierz auto więcej pali bo włączył się tryb awaryjny pewnie, a biały dym i wysokie spalanie może też być inwencją twórczą naszych handlarzy chrzczonych paliw. oni twrzą takie kompozycje że ciężko to nazwać benzyną, raz już miałem podobne zdarzenie auto po prostu nie ciągnęło trzeba było mocniej dusić pedał żeby jechało no i spalanie i dym z rury paliwo oczywiście kupione na małej stacyjce później zlałem na niemieckiej stacji i wszystko ożyło

Odpowiedz do tematu