|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gaz Sekwencyjny ?? |
Autor |
Wiadomość |
maverick19844
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse I 2.0 150KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-04-2013, 16:30 Gaz Sekwencyjny ??
|
|
|
mam do wszystkich pytanie mam Mitsubishi Eclipse 1 G i poradzcie mi czy warto wstawiac sekwencje do tego auta i ile bedzie około palił ? prosze o opinie... |
|
|
|
 |
kafar_1989
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse 1G
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Sty 2010 Posty: 178 Skąd: Wojcieszyn/Lublin
|
Wysłany: 16-04-2013, 18:57
|
|
|
wiele razy temat poruszany i nie tylko tutaj gazu pali tyle co benzyny czasem do 1-2 litrow wiecej a czy warto i czy sie oplaca to sam sobie przelicz |
_________________ DSM 1G GSX
4G63T 6bolt |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 16-04-2013, 21:42
|
|
|
Gazu zawsze powinno wychodzić więcej około 15 - 30% w stosunki do benzyny, jeśli jest mniej, to auto jeździ na ubogiej mieszance przez co mogą ulec wypaleniu zawory lub gniazda zaworowe. Jeśli masz silnik z wielopunktowym wtryskiem benzyny, to sekwencyjna instalacja jest dla ciebie najlepszą opcja. Jeśli autem robisz więcej niż 10 tys km rocznie, to warto montować, po min 2 latach instalacja się zwraca i dalej to już oszczędność. Przy montażu najważniejszy jest dobry gazownik, który dobierze dobre podzespoły i właściwie wyreguluje instalację. Najczęściej najlepsi mają najdłuższą kolejkę |
|
|
|
 |
|
|