Tak działają złodzieje |
Autor |
Wiadomość |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-04-2013, 10:21 Tak działają złodzieje
|
|
|
Witam,
generalnie jestem na czasie z tematem - miałem wczoraj włam do piwnicy..
"Ogarniam" właśnie dane z monitoringu.
Tu jest link do filmu ze wcześniejszego włamania (pewnie Ci sami co się do mnie włamali)
http://www.youtube.com/watch?v=zApivzRpZNo
W minutach 4:25 i 5 z hakiem widać ich dresy, sposób chodu to jak są ubrani (może ktoś rozpozna twarze). Jeżeli ktoś zna te osoby - a najpewniej są ze Szczecina (okolice Stołczyna), to proszę o kontakt, ew. udostępnienie filmu na YT czy innym Portalu - dziękuję
Niebawem wrzucę film ze swojego "zdarzenia".
PS Prawie wszystko lubię, ale złodziejstwo i przemoc piętnuję jak mogę.. |
|
|
|
 |
Lucas123w
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
|
Wysłany: 19-04-2013, 11:24
|
|
|
Takich krzywych mord jest więcej, nawet jak ich policja złapie to ich wypuści za małą szkodliwość czynu. Od takie piękne prawo w naszym śmiesznym kraju.
Popieram RalfPi RalfPi napisał/a: | PS Prawie wszystko lubię, ale złodziejstwo i przemoc piętnuję jak mogę.. |
Dwa lata temu akurat miałem nie przyjemność spotkania z ok. 15 takimi niedorozwojami w dresach i oklepali znajomego i mnie na środku ulicy pod monitoringiem za tzw. darmo, a policja oczywiście umyła ręce. Sprawcy nie do rozpoznania, mała szkodliwość czynu itp.
Ja jestem zdania że takim powinno się ręce upierniczać za każdy występek bo innej możliwości nie ma. |
_________________  |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 19-04-2013, 11:28
|
|
|
Lucas123w napisał/a: | że takim powinno się ręce upierniczać za każdy występek |
Żeby im ZUS przyznał rentę? Do kamieniołomu bo jak tłuką to znaczy mają nadmiar pary. Tam ją upuszczą z pożytkiem. |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
|
|
|
|
 |
Lucas123w
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.8 Invite
|
Wysłany: 19-04-2013, 11:40
|
|
|
Obozy pracy przymusowej faktycznie i gospodarka by ruszyła |
_________________  |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
|
Wysłany: 19-04-2013, 11:41
|
|
|
Lucas123w napisał/a: | Takich krzywych mord jest więcej, nawet jak ich policja złapie to ich wypuści za małą szkodliwość czynu. |
Jeżeli będę wiedział kto to zrobił, to są sposoby, żeby temat załatwić...
Lucas123w napisał/a: | Dwa lata temu akurat miałem nie przyjemność spotkania z ok. 15 takimi niedorozwojami w dresach i oklepali znajomego i mnie na środku ulicy |
Przykro - w takich sytuacjach (jeżeli jestem świadkiem) to zawsze reaguję - albo włączam się w "wymianę zdań", albo "gonię" dresa (albo uciekam ) i dzwonię w międzyczasie na Policję..
Jeszcze raz zamieszczam link - przepraszam, że powtarzam
http://www.youtube.com/watch?v=zApivzRpZNo
Jeżeli ktoś ze Szczecina rozpozna gnoi (po dresie, po sposobie chodu, po sposobie biegu - nie żartuję - grałem kiedyś w piłkę i potrafiłem 30 zawodników rozponać po sposobie biegu z naprawdę dużej odległości), po twarzy.. to proszę o kontakt - jeżeli ktoś chciałby jeszcze bardziej pomóc, to może wrzucić link do filmu na FaceBook'u.
Dziękuję. |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
|
Wysłany: 19-04-2013, 13:51
|
|
|
Rafał a nie myśleliście o pozakładaniu sobie jakiś prostych alarmów ? Przynajmniej te osoby, co coś trzymają w składach. Jakiś prosty układ z czujką bądź kontraktronem na drzwiach i głośną syreną. Nie byłyby to wielkie koszty, a na takich matołów by wystarczyło. |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
|
Wysłany: 19-04-2013, 15:43
|
|
|
volve napisał/a: | Rafał a nie myśleliście o pozakładaniu sobie jakiś prostych alarmów ? Przynajmniej te osoby, co coś trzymają w składach. Jakiś prosty układ z czujką bądź kontraktronem na drzwiach i głośną syreną. Nie byłyby to wielkie koszty, a na takich matołów by wystarczyło. |
Mam alarm.. ale feralnej nocy nie było mnie w domu
Także generalnie lipa - ale fakt, jakaś ostra syrena z pewnością jest rozwiązaniem.
Dzięki Tomek za podpowiedź:) |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
|
Wysłany: 19-04-2013, 16:11
|
|
|
RalfPi napisał/a: | Ogarniam" właśnie dane z monitoringu. |
Rafał ja na okrągło ogarniam wraz z Policją nagrania z kamer(monitoringu wizyjnego) i zazwyczaj kończą się fiaskiem. Wszystko zależy od stopnia i rodzaju przestępstwa. Tak na prawdę włamanie do piwnicy dla Policji nie jest wielkim wydarzeniem i chęć szukania sprawcy nikła.
Nie chcę Cie zniechęcać, ale nawet jak sam znajdziesz sprawcę będzie Ci udowodnić, że to właśnie oni a nie ktoś inny.
Tak czy się przykra sprawa(znana mi z autopsji) i trzymam mocno kciuki za powodzenie akcji |
|
|
|
 |
|