|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nowy Mitsubishi Colt INVITE 1.3 95 KM |
Autor |
Wiadomość |
nowis
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 5D 1.3 invite LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-04-2013, 21:31 Nowy Mitsubishi Colt INVITE 1.3 95 KM
|
|
|
Witam
Przymierzam się za zakup nowego Colta, ale jeszcze z 2012 roku. Jako, że robię ponad 15000 rocznie na sam dojazd do pracy, myślę o instalacji LPG
Przeglądałem oferty salonów z okolicy, niektóre wspominają o przystosowaniu silnika pod LPG (bez samej instalacji). Tylko nie potrafię się doszukać czy silnik sam z siebie każdy jest do LPG przystosowany czy jest to jakaś specjalna wersja samochodu. Na polskiej stronie Mitsubishi jakoś nie doszukałem się w cenniku specjalnej wersji silnika pod LPG, a jedynie informacji o instalacji fabrycznej. Przypuszczam więc, że w wersji pod LPG bez samej instalacji to zabieg marketingowy jednak prosiłbym o potwierdzenie.
informacja o LPG na stronie Mitsubishi
Przykładowe ogłoszenie, ocenzurowałem, żeby nie było posądzenia, że reklamuję:
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
 |
marrok
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 290 Skąd: Biegun Północny
|
Wysłany: 28-04-2013, 11:52
|
|
|
Silnik pod LPG jest wzmocniony,kosztuje 500 pln więcej jak zwykły, ma chyba wzmocnione gniazda zaworowe i inny dolot- nie jestem pewny. Tak czy inaczej wersja zwykła nie jest przystosowana do LPG, a wersja LPG tak - dlatego producent daje na nią gwarancję po zainstalowaniu gazu. |
_________________ zawsze z podniesionym czołem...
Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był |
|
|
|
 |
nowis
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 5D 1.3 invite LPG
|
Wysłany: 28-04-2013, 19:23
|
|
|
marrok napisał/a: | Silnik pod LPG jest wzmocniony,kosztuje 500 pln więcej jak zwykły, ma chyba wzmocnione gniazda zaworowe i inny dolot- nie jestem pewny. Tak czy inaczej wersja zwykła nie jest przystosowana do LPG, a wersja LPG tak - dlatego producent daje na nią gwarancję po zainstalowaniu gazu. |
Tylko, że w konfiguratorze na www nie ma takiej opcji, inny producent samochodów który ma instalacje LPG taką opcję ma. |
|
|
|
 |
marrok
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 290 Skąd: Biegun Północny
|
Wysłany: 29-04-2013, 10:05
|
|
|
nowis napisał/a: | marrok napisał/a: | Silnik pod LPG jest wzmocniony,kosztuje 500 pln więcej jak zwykły, ma chyba wzmocnione gniazda zaworowe i inny dolot- nie jestem pewny. Tak czy inaczej wersja zwykła nie jest przystosowana do LPG, a wersja LPG tak - dlatego producent daje na nią gwarancję po zainstalowaniu gazu. |
Tylko, że w konfiguratorze na www nie ma takiej opcji, inny producent samochodów który ma instalacje LPG taką opcję ma. |
poniżej masz link do informacji prasowej MMC
Colt LPG - informacja prasowa
w cenniku który można dostać w salonie jest napisane, że za wersje przystosowaną do LPG jest dopłata 500 zł, Wyślij na PW adres e-mail to wyślę ci cennik w formie PDF na meila |
_________________ zawsze z podniesionym czołem...
Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był |
|
|
|
 |
|
|