Wymiary, czyli co się zmieści do Galanta |
Autor |
Wiadomość |
yaro1976
Mitsumaniak Bądź człowiekiem!

Auto: EA5W 2,5`99 SE Tiptronic + LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 14 Cze 2006 Posty: 1021 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 10-11-2010, 23:15 Re: [EAxA] Prosba o podanie wymiarow bagaznika
|
|
|
bike_power napisał/a: | Witam
Chcialbym poprosic o wymiar bagaznika miska (galant 97-02) w sedanie. chodzi mi o to jakiego wymiaru skrzynke prostokatna moglbym wsadzic do srodka by niewadzila np o nadkola czy zamknieta pokrywe bagaznika (szukalem lecz niemoglem znalezc byla tylko pojemnosc. Zgory dziekuje za odpowiedz. |
aby facet 178cm mógł rozsądnie jechać, tzn nie z klatką na kierownicy to długość max 180 cm, szer. 85 (więcej między nadkola/amorki nie wejdzie), w górę jakieś 60 cm, mówimy o skrzyni, nieforemne kształty nieco więcej, pzdr
sorki odpowiedź dotyczyła kombi!!! po kilku piwach niedokładnie czytam... |
_________________ Primo: "Traktuj innych tak jak sam chciał byś być przez nich traktowanym!" |
|
|
|
 |
bike_power
Nowy Forumowicz
Auto: opel omega
|
Wysłany: 11-11-2010, 13:02 Re: [EAxA] Prosba o podanie wymiarow bagaznika
|
|
|
yaro1976 napisał/a: | bike_power napisał/a: | Witam
Chcialbym poprosic o wymiar bagaznika miska (galant 97-02) w sedanie. chodzi mi o to jakiego wymiaru skrzynke prostokatna moglbym wsadzic do srodka by niewadzila np o nadkola czy zamknieta pokrywe bagaznika (szukalem lecz niemoglem znalezc byla tylko pojemnosc. Zgory dziekuje za odpowiedz. |
aby facet 178cm mógł rozsądnie jechać, tzn nie z klatką na kierownicy to długość max 180 cm, szer. 85 (więcej między nadkola/amorki nie wejdzie), w górę jakieś 60 cm, mówimy o skrzyni, nieforemne kształty nieco więcej, pzdr
sorki odpowiedź dotyczyła kombi!!! po kilku piwach niedokładnie czytam... |
No wlasnie chodzi mi o sedana. i wlasnie czy w sedanie skladaja sie tylne siedzenia i powiekszaja przestrzen bagazowa czy jest jak w bmkach ze bagaznik od siedzen dzieli blaszana scianka a siedzenia z tylu sa nieruchome? przy okazji ponawiam prosbe o podanie tych wymiarow;) |
|
|
|
 |
rick
Mitsumaniak

Auto: EA2W 2.0Pb+lpi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 227 Skąd: Chełm
|
Wysłany: 11-11-2010, 13:08
|
|
|
tylna kanapa w sedanie jest składana i powieksza tym samym przestrzen bagazowa, nie ma tam sciany jak w bmw czy niektorych mercedesach. |
|
 |
bike_power
Nowy Forumowicz
Auto: opel omega
|
Wysłany: 11-11-2010, 13:14
|
|
|
rick napisał/a: | tylna kanapa w sedanie jest składana i powieksza tym samym przestrzen bagazowa, nie ma tam sciany jak w bmw czy niektorych mercedesach. |
a siedzenia skladaja sie na plasko czy pod katem? i rozumiem ze po zlozeniu dlugosc "bagaznika" jest jak w kombi czyli ok 190cm? bo zastanawialem sie nad sedanem lub kombi. jakby jeszcze sedan mial bagaznik aby skrzynia 80x40x50 wlazla to byloby super |
|
|
|
 |
rick
Mitsumaniak

Auto: EA2W 2.0Pb+lpi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Sty 2009 Posty: 227 Skąd: Chełm
|
Wysłany: 11-11-2010, 13:26
|
|
|
w sedanie zdaje się, że siedzenie da się złożyć na płasko, lecz trzeba wyciągnąć siedzisko, beż wyciągania brakuje paru cm do poziomu. wydaje mi sie ze skrzynia o takich wymiarach powinna się zmieścić do sedana, ale nie mam 100proc pewnosci i nie mam jak zmierzyc bo teraz jezdze kombi |
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
radek79
Mitsumaniak
Auto: x5
Pomógł: 30 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 7453 Skąd: CHEŁM
|
Wysłany: 06-06-2011, 21:41
|
|
|
tomek84 napisał/a: | próbował ktoś włożyć rower do sedana?
oczywiscie po ściągnięciu koła (lub kół), np na tylną kanape, albo po jej wyjęciu |
ja wiozłem w swoim galu na tylnej kanapie górala na koło 26 ,oczywiście musiałem zdjąć przednie koło ale wszedł na styk |
_________________ moje http://forum.mitsumaniaki...1458294#1458294 |
|
|
|
 |
Wszyc
Mitsumaniak

Auto: ------>
Pomógł: 31 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 4156 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 06-06-2011, 22:12
|
|
|
ja w Galancie E5 w sedanie wiązłem 2 rowery w bagażniku ze zdjętymi kołami, koła też w bagażniku siedzenia nie były złożone |
_________________ Mitsubishi Galant E57A '93
Mitsubishi Galant E54A '93 sprzedany
Mitsubishi Galant E88A '93
Mitsubishi Eclipse D22A '92
Honda CB500 PC32 '97
By mjsystem;
papamitsu napisał/a:
Miejsce raczej dowolne ale standard lokalowy niech bedzie na poziomie dobrego Gala
mjsystem: Czyli dookoła rdza. |
|
|
|
 |
xor
Mitsumaniak handlarz żywopłotem

Auto: Galant 2.5 '98 SE
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Paź 2006 Posty: 653 Skąd: Warszawa, Bielsko-Biała
|
Wysłany: 07-06-2011, 21:34
|
|
|
Niejednokrotnie woziłem rower 26' po demontażu koła ew. wyjęciu siodełka spokojnie wchodzi.
Po demontażu obu kół, wykręceniu kierownicy i zdemontowaniu pedałów myślę, że i dwa da radę przewieźć. |
_________________ Rekin bulwarowy |
|
|
|
 |
Zyrek08
Nowy Forumowicz
Auto: Opel Astra G
|
Wysłany: 01-05-2013, 12:02 [EAxW] Kombi - wymiary bagażnika
|
|
|
Witam!
Niestety nie mam dojścia do żadnego Galanta na chwilę obecną, a potrzebne mi są wymiary bagażnika - w centymetrach.
Nie chciałbym nikogo fatygować, żeby schodził na dół / przed dom z miarką, tylko po to, aby odpowiedzieć na moje pytanie, ale może przy jakiejś najbliższej okazji znalazł by się jakiś wspaniałomyślny właściciel i rozciągnął metrówkę tu i ówdzie.
Myślę, że temat się przyda - nigdzie nie mogłem znaleźć tego typu danych (nawet w testach ADAC i TheAA).
Galant Kombi - Wymiary
1 - długość maksymalna od klapy bagażnika przy złożonym oparciu kanapy
2 - długość bagażnika od klapy po oparcie kanapy
3 - szerokość maksymalna (przed nadkolami)
4 - szerokość minimalna (pomiędzy nadkolami)
5 - wysokość po roletę
6 - wysokość po dach
PS. Takie drobne pytanie jeszcze: czy kiedy rozłoży się tylne oparcie, to:
- powstała powierzchnia jest płaska?
- trzeba podnosić siedzisko, czy może całkowita długość od klapy bagażnika jest ograniczona jedynie przez przednie fotele? |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 01-05-2013, 14:39
|
|
|
Może Ci się przyda zaraz pójdę do Garażu to Ci zmierzę.
http://forum.mitsumaniaki...t=54406&start=0
[ Dodano: 01-05-2013, 14:54 ]
Tak na szybko liczone także różnica do 1 cm +/-
1 - 171cm (płaska powierzchnia, jeśli policzymy razem do zagłówka kanapy to jeszcze można dodać15cm xD) Przy odsunięciu fotela pasażera otrzymujemy bagatela 209cm
2 - 100cm
3 - 131cm
4 - 89cm
5 - 42cm
6 - 76cm |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Zyrek08
Nowy Forumowicz
Auto: Opel Astra G
|
Wysłany: 01-05-2013, 15:04
|
|
|
Dziękuję Ci pięknie za poświęcony czas: super, że wreszcie mam jakieś rzeczywiste dane w tej materii .
Czyli rozumiem, że jedynym ograniczeniem przestrzeni bagażowej na długość pozostają przednie fotele?
Bo w W124 np. trzeba podnieść najpierw siedzisko (które potem ogranicza tą przestrzeń):
W124 Kombi
Szczerze powiedziawszy, to paka w Galu jest większa niż myślałem, chociaż po przeczytaniu wątku który mi podrzuciłeś i tak jestem pełen uznania dla tego samochodu.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc! |
|
|
|
 |
Juiceman

|
Wysłany: 01-05-2013, 15:18
|
|
|
No problemo, w galantach nie trzeba bawić się w podnoszenie czegokolwiek xD Jak dla mnie jedyny minus to nadkola xD powinno być to rozwiązane jak w pasacie... |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Bobo
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Galant 2.0I 16V
|
Wysłany: 06-05-2013, 08:44
|
|
|
akurat temat który dzisiaj jest mi potrzebny hehe mam nadzieję że wstawie detale o wymiarach 2x1m i jeszcze będę mógł usiąść za kółkiem |
|
|
|
 |
Juiceman

|
Wysłany: 06-05-2013, 09:49
|
|
|
Bez problemu nie takie rzeczy się przewoziło w galu |
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
|