Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zasilanie oswietlanie
Autor Wiadomość
Cezar999
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2007, 18:13   Zasilanie oswietlanie

mam duży kłopot podczas podłanczania neonów pod gniazdo do zapalniczki w carisma z 98 roku sedan na środkowej desce znikło podświetlanie pokręteł od nawiewów i podświetlanie zegara zapalniczka równiesz nie grzeje a w popielniczce lampka sie pali co jest tego przyczyna i jak to naprawić prosił bym o bardzo szybka pomoc ...

kamilek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-02-2007, 21:19   

Pewnie bezpiecznik poszedł...

Galant E33 - koniec przygody

"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 02-02-2007, 22:40   

albo padly zarowki albo cos sie rozlaczylo albo kabel gdzies zlamal
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Cezar999
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2007, 23:17   

no dzieki panowie za szybciutka odp ale meczy mnie mysl że mogło sie coś wiecej stać niewiem komputera padł albo z instalacją coś poważnego jest taka możliwość??? a jeżeli bespiecznik podpowiecie mnie jaki i gdzie go szukać ??

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 03-02-2007, 01:40   

w dziale faq masz przyklejony temat o przekaznikach i bezpiecznikach wiec tam zobacz :) padl bezpiecznik - jeden z tych przed lewym kolanem kierowcy, ale nie pamietam jak on jest oznaczony chyba emblematem zapalniczki :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 03-02-2007, 09:45   

Matejko napisał/a:
padl bezpiecznik - jeden z tych przed lewym kolanem kierowcy, ale nie pamietam jak on jest oznaczony chyba emblematem zapalniczki

albo ten, albo jeden z żółtego "koszyczka" pod maską o ile pamiętam ;)

Cezar999
[Usunięty]

Wysłany: 03-02-2007, 11:46   

sprawdzałem bezpieczniki koło kolana i w koszyczku w koszyczku rzeczywiście był spalony jeden lecz wymieniłem go i dalej zapalniczka nie działa i lampki sie dalej nie świecą pod pokrętłami od nawiewów i pod zgarem :/ co mogło sie innego stać ??

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 03-02-2007, 13:46   

Jak jest zwarcie w instalacji to mógł już ten nowy/wymieniony bezpiecznik się spalić w chwili włączania świateł - sprawdź go raz jeszcze.
Najpewniej przy zakładaniu instalacji pod te neony instalacja została uszkodzona lub ma zwarcie.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 03-02-2007, 16:01   

a wlasnie jesli neony podlaczyles zle to one same przez siebie beda robic zwarcie - wiem bo mialem tak u siebie, ale nie pamietam jak je pozniej podlaczylem ze jest okej
Lexus IS220D
Calish4nia

Cezar999
[Usunięty]

Wysłany: 03-02-2007, 16:09   

ym no spoko ale neony już są dawno odłączone jak tylko sie narobił ten bigosik ... :/ a to cholerstwo dalej nietrybi :/

kamilek 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-02-2007, 19:41   

Ale czy te rzeczy nie działają "same z siebie", czy po włączeniu którejś z nich od razu wywala bezpiecznik?

Cezar999
[Usunięty]

Wysłany: 03-02-2007, 23:14   

opisze to jeszcze raz .. próbowałem podłączyć neonki pod kable dochodzące do zapalniczki i nastąpiło spiecie i momentalnie odłączyłem całkowicie te neony następnie po pszekreceniu kluczyka w stacyjce zobaczyłem że niema zasilania w kabinie wiec wymieniłem jeden z bezpieczników pod maską w żółtym opakowaniu i na radiu napiecie jest w popielniczce lampka sie świeci na podsufitce też lecz nie świecą sie lampki pod pokrętłami i pod zegarem a w zapalniczce niema hyba napiecia bo po wciśnieciu jej nie odskakuje ... :/ i nie moge znaleźć przyczyny tej awarii :/

kamilek 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-02-2007, 00:29   

Ale wywala ten bezpiecznik czy nie?
Jak odłączałeś neony, to może źle podpiąłeś zapalniczkę i zwarcie teraz jest, co?
Pod pokrętłami raczej przepaliła się żaróweczka.
Z tego, co się orientuję, to za zegar i zapalniczkę odpowiada ten sam bezpiecznik (nie sprawdzałem u siebie, ale tak jest w Golfie :) ). Jeszcze raz napiszę: sprawdź, czy Ci znów nie wywaliło bezpiecznika.

smosen
[Usunięty]

Wysłany: 04-02-2007, 00:55   

szukaj jeszcze raz,na pewno padl ci bezpiecznik pod maska,przepatrz wszystkie pod maska

ryniu-mec
[Usunięty]

Wysłany: 08-02-2007, 19:46   

nie wiem czy ktoś CI pomógł bo mam podobną awarię mam carisme od paru dni i kupiłam ją bez podświtlonych potrętełek, a najgorsze jest to że próbowałem zmienić żarówki i nawet nie wiem jak się to tego zabrać

Odpowiedz do tematu