|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx97-] Galant 2.0 136 KM '97, Kobierzyce- prośba o opinie |
Autor |
Wiadomość |
Kryniu.naw
Nowy Forumowicz
Auto: Galant Avance 2,5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-04-2013, 18:59 [EAx97-] Galant 2.0 136 KM '97, Kobierzyce- prośba o opinie
|
|
|
Witam. Jako, że jestem nowy na forum, na początek się przedstawię. Mam na imię Krzysiek, mieszkam w Jeleniej Górze. Jeżdżę obecnie "Szkodą" Fabią 1.4 MPI. W ciągu najbliższych 2-3 miesięcy planuję przesiadkę do Galanta (nie spieszy mi się, chcę dobrze wybrać więc wstępne poszukiwania rozpoczynam już teraz). Przeczytałem już chyba wszystko na stronach autocentrum (raporty awaryjności, spalania, etc.) i na tym forum w dziale FAQ. Po namysłach doszedłem do wniosku, że 2.5 V6 jest dla mnie za duży, więc zdecydowałem się poszukać 2.0 136 KM sedana z automatyczną skrzynią biegów obojętne czy z tiptrinikiem czy bez) z LPG lub z zamiarem zamontowania instalacji. Ale akurat tych silników z automatyczną skrzynią jest raptem kilka. Czy jest to spowodowane małą ich ilością na rynku, czy może są to tak dobre auta, że nikt nie chce się z nimi rozstawać?:)
A teraz do sedna. Co sądzicie o tym egzemplarzu?
Mitsubishi Galant VI, Sedan, 2.0 136 KM, LPG, automat, 185 tys. km, Kobierzyce.
http://otomoto.pl/mitsubi...-C28850778.html
Kod: |
Model, Typ: Mitsubishi Galant VI, Sedan / Limuzyna
Rocznik: 1997
Przebieg: 185 000 km
Rodzaj paliwa: benzyna+LPG
Silnik: 2000 cm³ (Moc 136 KM / 100 kW)
Skrzynia biegów: automatyczna
Kolor: srebrny-metallic
Liczba drzwi: 4/5
Status pojazdu: sprowadzony / zarejestrowany
Kraj pochodzenia: Niemcy
Kraj aktualnej rejestracji: Polska
Przedmiotem ogłoszenia jest auto osobowe MITSUBISCHU GALANT 2.0 16v (136KM, benzyna +LPG) z automatyczną skrzynią biegów. Auto zostało wyprodukowane w 1997r. Sprowadzono je do polski w 2007r z Niemiec (Berlin). W 2008r została założona sekwencyjna instalacja gazowa LPG. Auto jest w bardzo dobrym stanie wizualnym i technicznym nie wymaga żadnego wkładu finansowego. Bardzo bogate wyposażenie pozwala komfortowo nim podróżować. Auto to zostało poddane kilku delikatnym modyfikacjom wizualnym tzn. zostały przyciemnione szyby z dodatkową blendą na przedniej. Felgi zostały zmienione na 17” kierunkowskazy przednie jak i boczne wymienione na białe (oryginalne też posiadam) tylne lampy zostały przyciemnione. Założono sportowy wydech firmy ULTER. Przednia maska została oklejona folią typu CARBON Światła postojowe to diody LED kolor niebieski. Zabiegi te zdecydowanie podkreśliły charakter tego pojazdu, dzięki czemu nikt obok nie przechodzi obojętnie. Auto posiada książkę serwisową prowadzoną do roku 2001 a na wszystkie późniejsze naprawy mam faktury VAT i paragony, zarówno na te wykonywane w Niemczech jak i te w Polsce. Wszystkie obsługi takie jak wymiana olejów i filtrów są udokumentowane wraz z zapisami odnośnie bieżącego przebiegu auta podczas wymiany. Na aucie tym nigdy nie oszczędzałem więc wszystko co było w nim robione było brane z najwyższej półki jakościowej. Zawieszenie SACHS, 555, RUVILLE hamulce TRW, BREMBO, BOSCH Rozrząd i paski klinowe MITSUBOSHI, INA, GATES w zeszłym roku wymieniony olej i filtr w automatycznej skrzyni biegów, co w związku z kosztami tej operacji jest rzadkością!!!
Wyposażenie:
ABS
4 x poduszki powietrzne
Wspomaganie kierownicy
Regulacja wysokości kierownicy
Regulacja wysokości fotela i odcinka lędźwiowego
Tempomat
Automatyczna klimatyzacja - climatronic
4 x El. Szyby
El. Lusterka z podgrzewaniem
Podgrzewanie przedniej i tylnej szyby
Halogeny przeciwmgłowe
Welurowa tapicerka
2 x podłokietnik (przód i tył)
Przyciemnione szyby
Aluminiowe felgi 17” (ronal) z letnimi oponami
Aluminiowe felgi 15” (oryginalne mitsubishi) z zimowymi oponami
Radio CD pionier DEH 2800 z głośnikami
Sekwencyjna instalacja gazowa LPG (stag 300, zavoli, rail)
3 x kluczyk + pilot
centralny zamek
Immobilizer
Zainteresowanym mogę przesłać więcej zdjęć, zapraszam na oględziny!
|
Dzięki z góry za opinie i rady. |
|
|
|
 |
Bartekkita
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 kombi
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Lut 2013 Posty: 1190 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 03-05-2013, 19:52
|
|
|
dobrze, że rezerwujesz sobie czas na znalezienie auta. Z moich doświadczeń znalezienie godnego uwagi egzemplarza wymaga cierpliwości, ale da się to zrobić. Na 10, które widziałem ze dwa były warte uwagi.
Jak planujesz gaz to jednak polecam 2.5 V6 Masz niedaleko w Zgorzelcu 2001 avanca z tipem za 11 tyle, że kombi. Pan, który sprzedaje nawet się chyba udziela na forum, więc może coś więcej się dowiesz.
Co do tego konkretnego egzemplarza, to tylko tyle, że cena wysoka(nie świadczy to ani na + ani na -), lakier w b.dobrym stanie przynajmniej na zdjęciach. |
_________________ Jest:
Citroen C4 Coupe VTS 2.0 177KM - Ryszard, 2017 - ???
Paulinowy - Saab 93 1.8t 01.2014r. - ???
Był:
Misiek - Galant, 1999 kombi, Avance, Nardi Torino. 05.2013 - 01.2018 |
|
|
|
 |
gmd4f
Mitsumaniak

Auto: Lexus IS200
|
Wysłany: 04-05-2013, 12:43
|
|
|
Bartekkita napisał/a: | Co do tego konkretnego egzemplarza, to tylko tyle, że cena wysoka |
Cena wysoka, bo to chyba jakieś rządowe autko. Zwróć uwagę na niebieskie światło w kloszu. Niewykluczone, że w drugim jest czerwone. |
_________________ 126p>W124>EA5A>IS200
02872/KMM
 |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka