|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] Rezerwa |
Autor |
Wiadomość |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2007, 15:59 [CJX 96-02] REZERWA
|
|
|
Ile kilometrow mozna przejechac na rezerwie w CJ0 i jaka ma pojemnosc baku ? |
Ostatnio zmieniony przez josie 11-02-2007, 00:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 02-02-2007, 16:01
|
|
|
na rezerwie przejedziesz ok 60 kilometrow. bak z tego co mi wiadomo ma 50 litrow. |
|
|
|
 |
gabi [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2007, 17:08
|
|
|
Zbiornik 50 l. Ja przejeżdżam 80 km, więcej nie próbowałem. |
|
|
|
 |
zapor [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2007, 20:35
|
|
|
ja w moim CAO 1.3 przejechalem 160km na rezerwie z czego 140 w trasie!! az w szoku bylem
Pozniej auto stanelo, wyciagnalem butelke z benzyna z bagaznika wlalem i nic, dopiero jak go pchnalem z gorki troche to zalapal i odpalił, juz wiecej sie w to nie bawie wole wczesniej zatankowac |
|
|
|
 |
tommi [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2007, 09:47
|
|
|
nie wiem jak 1.6 ale w moim CJO 1.3 zbiornik ma 40 litrów a na rezerwie około 100km ja przejeżdżałem. Podkreślam moim ponieważ poprzednicy chyba nie mają CJO i podawali dane inne od sprawdzonych. Tzn. Jak mi się zapala rezerwa i zatankuje to wchodzi 40 litrów |
|
|
|
 |
shortybmx [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2007, 09:52
|
|
|
mam pytanie
w jakim połozeniu wskazówki zapala wam sie lampka ?
bo u mnie cos nie chce sie zapalić wiec albo jest spalona albo jakos pozno musi łapać ..
wiec pytam jak sprawa wyglada u was |
|
|
|
 |
DiPi [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2007, 11:50
|
|
|
temat na czasie bo właśnie pali mi się rezerwa CJ0 1,3 zbiornik 50 litrów, na rezerwie przejechałem trochę ponad 100km i zatankowałem 48litrow wiec jeszcze było,jednak to latem , ostatnio zatrzymało mnie już po 90 teraz jadę na stacje po 50km na rezerwie , nie chcę zaciągać mułu , a lampka zapala mi się jak już wskazówka znajduje się na czerwonej kresce.... |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2007, 12:19
|
|
|
tak mala uwaga, zauwazylem ze rezerwa nie zawsze zapala sie na tym samym stanie paliwa w zbiorniku, otoz jak jade wolniej po miescie to pierwszy raz rezerwa zapala sie powiedzmy tak mniej wiecej w polowie czerwonej kreseczki (moze troszke ponizej tej polowy), natomiast nie raz jadac poza miastem przy predkosciach ok 120 km/h rezerwa zapala sie znacznie wczesniej, tj ponad polowa czerwonej kreski, podejrzewam ze ta rezerwa zgrana jest z predkoscimierzem, gdy jade to 120 km/h i zwalniam bo np wjezdzam do miasta to od razu rezerwa gasnie i przy predkosciach ok 60 - 70 moge przejechac jeszcze spory kawalek zanim znow zobacze zapalona rezerwe, wiec okreslenie ja na rezerwie moge przejechac 100 km jest troszke niesprecyzowane |
|
|
|
 |
DiPi [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2007, 12:30
|
|
|
moje dane dotyczyły jazdy tylko po mieście bez szaleństw !!! a to chyba normalne że jak odpuszczasz gaz to autko nie zaciąga paliwa ... tak mi się wydaje a jak wciskasz gaz to zaczyna zasysać i zapala się lampka tak na mój (mało mechaniczny) rozum !! |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2007, 12:49
|
|
|
no tak ale skoro "rezerwa ma 10l" to nie wazne czy wciskasz gaz czy puszczasz jak masz w baku 8 litrow, tak czy inaczej jest to rezerwa i powinno sie swicic, a tu jednak gasnie i zapala sie, jak to wytlumaczyc? |
|
|
|
 |
DiPi [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2007, 13:09
|
|
|
Lena napisał/a: | a tu jednak gasnie i zapala sie, jak to wytlumaczyc? |
to moze jakiś rodzaj intensywności świecenie , w innych autach jest tak że pali się słabo i wraz z ubytkiem paliwa świeci coraz mocniej, u mnie też gaśnie i zapala się ale już przy małej ilości pali się non toper.... |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2007, 13:41
|
|
|
Z tego co ja zaobserwowałem w czasie mojej dotychczasowej przygody z motoryzacją (Ople, VW, Nissan, Fiat) to we wszystkich autach standardem jest, że rezerwy wystarcza spokojnie na 50km - powyżej jest już ryzykownie. |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2007, 16:02
|
|
|
Lena napisał/a: | no tak ale skoro "rezerwa ma 10l" to nie wazne czy wciskasz gaz czy puszczasz jak masz w baku 8 litrow, tak czy inaczej jest to rezerwa i powinno sie swicic, a tu jednak gasnie i zapala sie, jak to wytlumaczyc? |
a tym że paliwo jest w ruchu..
zapala sie przy przyspieszaniu a przygasa przy hamowaniu (czujnik tak umiejscowiony) i immniej paliwa tym slabiej reaguje az w koncu swieci caly czas--sprawdźcie sobie |
|
|
|
 |
tommi [Usunięty]
|
Wysłany: 03-02-2007, 22:02
|
|
|
to wynika z budowy czujnika położenia paliwa i czujnika rezerwy, jak tylko minie mi ta !@$#%$#^&# sesja to porobie fotki bo i tak musze sie do baku dobrać...
.....wogóle musze się do 123 rzeczy dobrać a czasu brak |
|
|
|
 |
klapciaty [Usunięty]
|
Wysłany: 25-05-2007, 13:07 [ALL] Rezerwa
|
|
|
Witam , mam pytanie.Czy w Colcie CJO z '99 powinna mi się świecić lampka sygnalizująca "rezerwę"?W konsuli(zegarach) mam niby żarówkę,wymieniłem ją,ale rezerwa się nie świeci.Co może być nie tak?Jakiś czujnik?Pływak? |
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 13:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|