|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
MSS 1.3 Avance - autobahnowy postrach :) |
Autor |
Wiadomość |
asas
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.3 Avance
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 13-05-2013, 23:09 MSS 1.3 Avance - autobahnowy postrach :)
|
|
|
Przywitałem się wczoraj nie tam gdzie trzeba ale robię kopiuj wklej i gitara gra. Fotki wkrótce
Od jakiegoś czasu żonka maltretowała mnie, że chciałaby jakieś mniejsze auto do kulania się po mieście. 2 dni poszukiwań na mobile itd. no i dzisiaj zaparkowałem pod domem MSS 1.3 Avance 2001r przebieg 142kkm.
Auto od 1 właściciela rocznik 1940
Kupione w Niemcach i serwisowane w Niemcach książka ładnie wypisana do 130.000km
Pasek rozrządu zrobiony w 2009r przy 110000km. Pan Niemiec robił nim 10kkm rocznie
Pytanie do użytkowników : jak długo wytrzyma fabryczne sprzęgło przy założeniu normalnego traktowania? Pytam bo nie było wymieniane a mam pod nosem MSS rozbitka do wzięcia za 300euro i zastanawiam się czy nie wziąć jako dawcę. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 13-05-2013, 23:31
|
|
|
Żywotność sprzęgła bardzo zależy od sposobu użytkowania. Z moich obserwacji starsi ludzie mocno zużywają sprzęgła jeżdżąc przesadnie ostrożnie, ale oczywiście reguł nie ma. Dla samego sprzęgła kupowanie dawcy nie ma sensu - lepiej założyć nowy zestaw za max 150€ i mieć nowe sprzęgło. |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|