|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
parktronik do lancera |
Autor |
Wiadomość |
pawels
Nowy Forumowicz
Auto: lancer sportback 1.8 intense
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-05-2013, 13:08 parktronik do lancera
|
|
|
1/lancer sportback internse ma z tyłu 4 czujki parktronika - 2 płaskie i 2 takie wypukłe. które są w środku, a które na zewnątrz?
2/czy lancer ma identyczne czujki (i wizualnie i funkcjonalnie) jak ASX i Outlander? |
_________________ pawels |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-05-2013, 10:43
|
|
|
Nie wiem czym powodowane jest Twoje pytanie, ale jeżeli chcesz założyć czujniki cofania do lancera, to mogą być dowolne - od 50 do 1000 zł.
W wersjach Lancera, w których nie były montowane fabrycznie (fabryczne były chyba tylko w Instyle), różne ASO montowały różne czujniki - przeważnie takie z półki cenowej ok 100 - 150 zł, tak więc co egzemplarz, to inne czujniki.
pawels napisał/a: | 2 płaskie i 2 takie wypukłe. które są w środku, a które na zewnątrz? |
różny kształt czujników wynika zapewne z konieczności dopasowania do krzywizny zderzaka - dostajesz takie skośne podkładki i nimi regulujesz kąt nachylenia sensora. Generalnie wszystkie czujniki powinny "patrzeć" pod tym samym kątem w pionie. W poziomie - to jak kto woli - albo bardziej do tyłu, albo tez na boki (bezpieczniej). |
|
|
|
 |
pawels
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-05-2013, 13:23
|
|
|
Dzięki za info, wiem już coś wiecej.
Rozwijam. Kupiłem lancera intense 2009 z niemiec, z oryginalnym parktronikiem. W wyniku stłuczki, brakuje 1 czujnika parktronik. Chcę kupić taką czujke parkowania, żeby było jak oryg. Auto jest u blacharza i ma już zdjęty zderzak i wymontowane parktroniki, a nie moge się z nimi dogadać co do tego jaki potrzeba w końcu.
Ponawiam pytanie CZY parktronik z ASX i Outlandera obsłuży Lancera?
[ Dodano: 15-05-2013, 13:29 ]
A może któryś z forumowiczów, podpowie mi gdzie można w dobrej cenie kupić taki czujnik parktronika razem z wtyczką?? |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-05-2013, 13:40
|
|
|
pawels napisał/a: | Kupiłem lancera intense 2009 z niemiec, z oryginalnym parktronikiem |
Czy oryginalny parktronic róźni się czymś od tych w sklepach? Widziałem kiedyś chyba w Instyle wyłącznik parktronika umiejscowiony przy dźwigni biegów, Ty też tak masz? Bo jeżeli nie, to być może jest to zupełnie normalny, "sklepowy" parktronik i można dobrać do niego jakiś czujnik z allegro, albo wymienić całość na nowy (za 100 zł).
Chodzi mi o to, że może być podobnie jak z alarmem, nie istnieje coś takiego jak "fabryczny alarm", każde ASO montowało inne urządzenia. |
|
|
|
 |
pawels
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-05-2013, 09:46
|
|
|
[ Dodano: 16-05-2013, 10:34 ]
Właśnie w moim lancerze wyłącznik parktronika jest przy dźwigni zmiany biegów i zakup takiej 1 końcówki 130-200 zł (w serwisie 660 zł), ale jak się powiedziało a to trzeba b tez powiedzieć. Dlatego pytam o to czy oryginalne z ASX i Outlandera podejdą bo może łatwiej uda w jakiejś rozsądnej cenie kupic.
[ Dodano: 21-05-2013, 20:28 ]
zamykam temat - kupione |
|
|
|
 |
|
|