Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[colt cz3 2005] Brak świateł mijania
Autor Wiadomość
sensei 
Nowy Forumowicz

Auto: COLT CZ3 2005
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-05-2013, 16:59   [colt cz3 2005] Brak świateł mijania

Witajcie!

Jadąc ostatnio na trasie zauważyłem, że zrobiło się coś ciemnawo przed maską. Po zatrzymaniu okazało się, że świecą jedynie światła pozycyjne (mimo ustawionych na przełączniku świateł mijania). Drogowe (długie) działają bez zastrzeżeń. Mam aktualnie ograniczony dostęp do netu, może ktoś mógłby podpowiedzieć ktory z bezpieczników jest odpowiedzialny za światła (zwł. mijania jeśli ma to jakieś znaczenie). Tyle jestem w stanie sam sprawdzić, ewentualnie myślę że może być to coś z przełącznikiem... Aktualnie jestem w Norwegii i baardzo nie chciałbym korzystać z uslug miejscowych (ceny :P ) dobra strona to taka, że dni są tutaj aktualnie bardzo długie ;)

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 27-05-2013, 09:09   

Raczej się nie zdarza, żeby obie lampy były na jednym bezpieczniku- więc to raczej nie to.
Sprawdziłeś żarówki ? Może jeździłeś na jednej i jak ona padła to "ciemność widzę" ?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 27-05-2013, 10:26   

Albo przekaźnik albo przełącznik od zmiany świateł.

sensei 
Nowy Forumowicz

Auto: COLT CZ3 2005
Wysłany: 27-05-2013, 15:50   

Świeciły obie, żarówki stosunkowo niedawno wymieniałem nawet. Jeśli więc dwie lampy nie są na tym samym bezpieczniku to pewnie ten przekaźnik czy tam przełącznik :/

Odpowiedz do tematu