|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Stuki 1,5 benzyna |
Autor |
Wiadomość |
roarflex
Forumowicz

Auto: Lancer CS01,6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-06-2013, 00:59 Stuki 1,5 benzyna
|
|
|
Taki trochę dźwięk diesel'a włączył się w benzynie 1,5. Odgłosy typowy dla luzu zaworów, ale chyba po 2004 powinny być regulowane hydraulicznie. Proszę mnie poprawić jeśli się mylę. Może ma ktoś jakiś pomysł co to może być? |
|
|
|
 |
marrok
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 290 Skąd: Biegun Północny
|
Wysłany: 01-06-2013, 09:28
|
|
|
Jeżeli to ten Colt co jest składny w Holandii (CZ...) to z tego co wiem nie ma on regulacji hydraulicznej luzów zaworowych. Silnik 1,5 benzyna 109 KM był montowany też w lancerach do końca 2010 r i tam na 100% nie ma hydraulicznie kasowanych luzów zaworowych, a luzy reguluje się podkładkami (nie znam fachowej nazwy ) |
_________________ zawsze z podniesionym czołem...
Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był |
|
|
|
 |
roarflex
Forumowicz

|
Wysłany: 01-06-2013, 09:56
|
|
|
Dzięki za info.
Mocno skomplikowana i droga jest taka regulacja? |
|
|
|
 |
marrok
Mitsumaniak

Auto: Poszukiwane :)
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 290 Skąd: Biegun Północny
|
Wysłany: 01-06-2013, 12:10
|
|
|
Wszystko zależy od warsztatu gdzie będziesz robić, choć najpierw to zweryfikuj czy to na pewno luzy zaworowe dają ten hałas...wiesz, mogę ci podać w poniedziałek ceny za tą usługę jaka chodzi u nas w warsztatach (dziś mój znajomy warsztat weekendowo się zachowuje i nic się nie dowiem ) , ale czy będą takie same u ciebie to ręki nie dam sobie obciąć... |
_________________ zawsze z podniesionym czołem...
Rodzina:
Mitsubishi Mirage 1,5 12V 88' - był
Mitsubishi Galant 2,0 16V 97' - był |
|
|
|
 |
roarflex
Forumowicz

|
Wysłany: 12-06-2013, 23:01
|
|
|
Na razie zajrzałem pod przykrywkę głowicy i nie widzę możliwości regulacji podkładkami. Mam trochę ucho nadepnięte przez słonia, więc z lokalizacją stuków jest ciężko. Teraz wydaje mi się to na bardziej metaliczny dźwięk jakby coś zahaczało. Co jeszcze może stukać, ustrojstwo od faz rozrządu? |
|
|
|
 |
|
|